REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Preşedinţii secţiilor de votare primesc buletinele de vot. Ce instrucţiuni a dat vicepremierul Oprea

Preşedinţii secţiilor de votare primesc buletinele de vot. Ce instrucţiuni a dat vicepremierul Oprea

Replica API 23 mai 2014 | 00:00 176

Începe nebunia

Începe nebunia

La capătul celor aproximativ 30 de zile de nebunie electorală, ne aşteaptă ziua votului. În cadrul unei videoconferinţe, organizată joi, între vicepremierul Gabriel Oprea şi toţi prefecţii din ţară, s-a prezentat un bilanţ al campaniei electorale care se sfârşeşte sâmbătă dimineaţă. "În campanie, au avut loc 909 acţiuni cu caracter electoral. În 34 de judeţe, plus Capitala, au fost sesizate179 de incidente. În urma verificărilor, peste 30% dintre sesizări nu s-au confirmat. Apreciez atitudinea fermă a Poliţiei Române, care a sancţionat orice derapaj de la prevederile legale, fiind aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 43.500 de lei. Totodată, sunt în cercetare 55 de infracţiuni, cele mai multe reprezentând furtul sau distrugerea unor bannere sau alte materiale electorale", a declarat Oprea. Vicepremierul şi, totodată, ministrul de Interne, avertizează că încălcarea legii presupune intervenţia vigilentă a Poliţiei Române şi recomandă atât partidelor, cât şi alegătorilor, să se abţină de la orice încercare de încălcare a legii.

"Vom fi la fel de vigilenţi şi în ziua votului. Aşa cum am fost şi în timpul campaniei electorale. Tuturor le recomand să se respecte legea, să se abţină de la orice încercare de încălcare a ordinii publice. Campania electorală se termină sâmbătă dimineaţa, iar, de duminică, este rândul alegătorilor să se exprime. Prin măsurile pe care le-am dispus, am convingerea că rezultatul acestor alegeri va reflecta întru totul voinţa românilor. (...) În aceste momente, multe dintre judeţele riverane Dunării sunt sub avertizări hidrologice de inundaţii, iar principala preocupare a instituţiilor este să prevenirea situaţiilor de risc pentru populaţie. Chiar şi în aceste condiţii, scrutinul de duminică este foarte important să decurgă, iar organizarea trebuie să fie una exemplară. Am coordonat îndeaproape acţiunile în aceste ultime patru săptămâni şi sunt în măsură să apreciez că prefecţii şi structurile M.A.I. şi-au făcut datoria şi au menţinut un climat de ordine şi legalitate, pe întreaga perioadă a desfăşurării campaniei electorale. La fel trebuie să fie şi în ziua de 25 mai", a declarat Oprea, care a primit şi raportul de la toţi prefecţii. Evident, nu a fost sesizată nici o "problemă specială". "Nu avem probleme, suntem în grafic", i-a declarat prefectul Radu Volcinschi, lui Oprea. Prefectul susţine că, de vineri, secţiile de votare vor fi luate în pază, potrivit graficului. "Mâine (vineri - n.r.), de la ora 12:00, pleacă spre cele 70 de primării din judeţ buletinele de vot şi celelalte materiale necesare. De la ora 18:00, toate secţiile de votare vor putea fi luate în pază", a declarat Volcinschi.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218