REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
15.7° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Presupusă lovitură de stat în China

Presupusă lovitură de stat în China

Replica API 26 septembrie 2022 | 00:00 911

Zvonul unei lovituri de stat în China a fost viralizat pe mai multe rețele de socializare și se crede că președintele statului, Xi Jinping, a fost arestat.

Vestea unei presupuse lovituri de stat în China circulă pe rețelele de socializare, în contextul în care președintele Xi Jinping se află în arest la domiciliu, însă guvernul de la Beijing nu a făcut nici o declarație cu privire la acest lucru, iar în presa chineză subiectul este evitat.

Mii de utilizatori de pe rețelele de socializare consideră că Armata Populară Chineză de Eliberare a organizat lovitura de stat în timp ce președintele Xi se afla la Samarakand, Uzbekistan, pentru a participa la summitul SCO, Organizația de Cooperare de la Shanghai. Însă, pentru multe site-uri, știrea este considerată nefondată deoarece ar putea face parte dintr-o conspirație anti-X.

Presupusa lovitură de stat pare să fie legată de condamnarea la moarte a fostului vice-ministru al securității publice, Sun Lijun, sub acuzație de corupție. Informația s-a răspândit rapid pe Twitter, scriindu-se că fostul președinte chinez Hu Jintao și fostul premier Wen Jiabao l-au convins pe Song Ping, fostul membru al Comitetului permanent al Biroului Politic, să preia controlul Biroului Gărzii.

Președintele Chinei ar fi fost arestat la aeroport

Președintele Xi Jinping ar fi aflat de această reconstrucție și a decis să se întoarcă din Samarkand la Beijing, înainte de termen, urmând să fie arestat în aeroport. Mai multe surse susțin că lovitura de stat a avut loc, faptul că niciun zbor comercial nu a survolat Beijingul ieri fiind unul din motivele care consolidează această speculație.

Deși nu au existat confirmări cu privire la aceste lucruri, și conexiunile feroviare și autobuzele din capitala Chinei ar fi fost anulate.

Zvonul este alimentat și de oficialii Indiei, întrucât politicianul Subramanian Swamy a postat pe contul său de Twitter, unde este urmărit de 10 milioane de utilizatori, ipoteza că Xi Jinping a fost arestat: „Nou zvon de verificat: Xi Jingping este în arest la domiciliu la Beijing? Când Xi a fost recent la Samarkand, liderii Partidului Comunist Chinez ar fi trebuit să-l înlăture pe Xi din postul său de şef al armatei partidului. A urmat apoi arestul la domiciliu. Aşa spun ei”.

Fostul oficial al Departamentului de Apărare al SUA pentru China, Taiwan și Mongolia, Drew Thomspon, consideră că zvonurile sunt complet neadevărate, conform romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Era copt de mult pentru streang !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369