REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Preţul carburanţilor a 'explodat': Benzina şi motorina au sărit de 5 lei în ultimele două săptămâni

Preţul carburanţilor a 'explodat': Benzina şi motorina au sărit de 5 lei în ultimele două săptămâni

Replica API 23 februarie 2021 | 00:00 1019

Carburanții s-au scumpit semnificativ, iar preţurile au ajuns aproape la acelaşi nivel cu cel care era înainte de apariția crizei sanitare. Acum două săptămâni șoferii plăteau pentru un litru de benzină sau motorină sub 5 lei, acum prețul este de 5,2 - 5,3 lei/litru. Companiile petroliere pun creșterile pe seama majorării accizei și a evoluției cotaţiei barilului de petrol, informează Digi 24.

Cei care au venit la pompă luni, 22 februarie, au plătit pentru un litru de benzină 5,15 lei, iar pentru motorină 5,24. Asta în timp ce în noiembrie 2020 plăteam pentru un litru de benzină 4,43 lei, iar pentru motorină 4,38 lei. Prin urmare, indiferent de combustibilul folosit, acum plătim cu peste 70 de bani mai mult față de cât plăteam în urmă cu 3 luni.

Economiștii avertizează că dacă trendul continuă, va declanșa scumpiri în lanț.

"Este o creștere a cotațiilor atât la benzină cât și la motorină, trend de creștere la produsele petroliere ca urmare a revenirii economice. Este și un motiv de fericire pentru stat, pentru că jumătate sunt accize și taxe care merg la bugetul stat, dar pe de altă parte, economic, nu e un lucru de bucurat, cresc serviciile de transport care se reflectă în creșterea costurile mărfurilor transportate", spune Razvan Nicolescu, fost ministru al Energiei, scrie știripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
guvernul catu le-a dat liber, ca la orice scumpire, creste si TVA-ul deci creste si incasarea la buget! amititi-va cum se lauda OMV-ul cu profituri uriase pe vremea basaului cand nu mergea nimic, vanzarile erau la pamant si pretul se apropia de 7 lei. Asta-i bugetul de solidaritate de care pomenea catu ieri,, taieri si austeritate pentru fraieri si imbuibare pentru PNL-USR!!! ce ati votat, aia aveti!!!
4
0
Chiar ma doare in salam de preturile la carburanti eu mai am pana la sfarsitul vietii totul mocca
3
0
Se concura citiva smecheri sa jupoaie cit mai mult.De asta se fac liberalizarile la gaze si electricitate,,Cind creste barilul se scumpeste, cind scade se scumpeste ca nu i vanzare.Degeaba a scazut pe la 26 de dolari de la 140, ca aici pretul s a miscat putin.Facem ce putem , nu ce vrem , vorba unui smecheras. prin 36.Cu politicieni cuminti si resposabili povara i usoara
4
0
Voi vindeti-ne tara in continuare ... satanistii dracului !
5
0
hellooooo preturile aucrescut cu mult inainte de "revenirea economica"...care fie vorba intre noi....nu exista nu se vede nu se simte si nu se recunoaste in viata de zi cu zi...la noi.... la constanta a ajuns sa coste taxa de gunoi cat impozitul pe un apartament.....multumim pentru "revenirea economica"
8
0
imi bag pula in gura lui chitu
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102