REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preţul gigacaloriei începe să încingă spiritele la Mangalia. Iată reacţia primarului la proiectul "politicianist" al consilierului Foleanu

Preţul gigacaloriei începe să încingă spiritele la Mangalia. Iată reacţia primarului la proiectul "politicianist" al consilierului Foleanu

Replica API 9 decembrie 2013 | 00:00 122

Consilierul PDL Paul Foleanu a anunţat că a înaintat, în atenţia primarului Mangaliei, Cristian Radu, a secretarului municipiului, Petrina Boiţă şi a Consiliului Local, un proiect de hotărâre ce urmează să fie expus pe ordinea de zi a primei şedinţe din această lună, referitor la micşorarea preţului de furnizare a energiei termice către populaţia oraşului. Potrivit proiectului, preţul gigacaloriei, care la ora actuală este de 295 de lei către populaţie, ar urma să scadă până la 195 de lei, începând cu 1 ianuarie 2014. "Proiectul vine în ajutorul populaţiei cu o situaţie materială precară, datorată majorării preţurilor bunurilor de larg consum, a costului combustibililor, dar şi a taxelor şi impozitelor pe 2013. Este vorba despre responsabilitatea pe care noi, consilierii, o avem faţă de cetăţenii care ne-au votat. Sunt sigur că toţi colegii mei din Consiliul Local Mangalia vor achiesa la această decizie", afirmă consilierul local Paul Foleanu. În motivarea proiectului de hotărâre, Paul Foleanu arată că, datorită faptului că Goldterm SA a finalizat racordarea centralelor termice la gaz, preţul se va reduce considerabil, iar efortul bugetar privind diferenţa de preţ nu va fi mai mare pentru Mangalia faţă de anii trecuţi.

În replică la proiectul consilierului PDL, primarul Mangaliei, Cristian Radu, spune că "e foarte bine că se lucrează pe acest subiect", dar că "vorbim despre o declaraţie politică". "Atâta timp cât Goldtherm este firma Consiliului Local Mangalia, iar inclusiv PDL are un membru în Consiliul de Administraţie, nu poate să facă un partid politic un proiect privind preţul gigacaloriei. Cei de la Goldterm lucrează deja la un preţ, la previziuni, ei ştiu ce se poate face. Funcţionăm de 3 zile cu toate centralele pe gaz, nu putem dintr-un birou al unui partid politic să stabilim un preţ. Cum au fost făcute calculele? Si eu vreau să reducem preţul, dar trebuie ca Goldterm să prezinte o situaţie, să dezbatem subiectul, să vedem ce şi cât se poate", a spus primarul Mangaliei, Cristian Radu. Tot referitor la proiectul anunţat de Foleanu, Radu a mai comentat că este un gest "politicianist", motivat şi de faptul că se apropie alegerile europarlamentare, iar fiecare partid politic vrea să arate că "are iniţiative şi face ceva".

Vom reveni.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367