REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Preţul gigacaloriei la Constanţa nu se modifică. Subvenţie primesc "cei săraci, nu cei bogaţi"

Preţul gigacaloriei la Constanţa nu se modifică. Subvenţie primesc "cei săraci, nu cei bogaţi"

Replica API 3 octombrie 2013 | 00:00 94

Mai este foarte puţin până la iarnă aşa că românii se pregătesc, din puţinul pe care-l au, să pună ceva bani deoparte (dacă reuşesc) pentru plata facturilor exorbitante la căldură. La Constanţa gigacaloria nu se va mări, va avea acelaşi preţ de 358,54 lei, iar subvenţii vor primi, anunţă Radu Mazăre, "cei săraci, nu cei bogaţi".

În condiţiile în care Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, a anunţat că iarna aceasta vor fi subvenţionaţi toţi bucureştenii, nu doar cei săraci, ei bine, la Constanţa, lucrurile rămân neschimbate. "Identic şi la fel ca anul trecut va fi gicacaloria. Părerea mea este că subvenţiile trebuie acordate celor mai săraci. Şi de la săraci în sus, diminuat. Am spus-o doi ani la rând: Mazăre nu trebuie să beneficieze de subvenţie. E limpede? Cel care are 40 de milioane salariu nu trebuie să beneficieze de subvenţie, dacă nu are cinci copii. O luăm de la început? Lumea a înţeles, asta le-am explicat în campania electorală, ăsta este sistemul de subvenţie care este în toată lumea. Primesc subvenţie cei săraci, nu cei bogaţi", a declarat Radu Mazăre. De ce nu procedează şi Oprescu la fel ca Mazăre sau invers? "Să fie sănătos. Asta-i părerea lui Oprescu. L-au votat (bucureştenii - n.r.) pe Oprescu cunoscându-i această părere. El mi-a spus, acum un an: faci foarte bine, dar eu nu sunt în stare să fac asta în Bucureşti. Aşa e corect cum faci tu, dar eu nu pot. Nu ştiu de ce nu poate... că nu e în stare să organizeze, de aceea", a explicat primarul. "Dacă ai peste 15 milioane venitul propriu personal, plăteşti. Nu o să iau niciodată de la sărac, să dau la bogat. Să fie limpede. Guvernul nu face aşa, mă? Ăsta e principiul subvenţionării: să-i dai săracului", a continuat Mazăre.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367