REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Prețul petrolului crește

Prețul petrolului crește

Replica API 10 august 2016 | 00:00 223

Petrolul a înregistrat, luni, a treia zi consecutivă de creşteri pe pieţele europene, cu ţiţeiul WTI oscilând între 41,80 şi 42,78 dolari/baril, în timp ce petrolul Brent sărise de 45 dolari/baril, comentează Ole Hansen, Head of Commodity Strategy, Saxo Bank, într-un comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Potrivit analistului Saxo Bank, una dintre cauze ar putea fi, pe de o parte, 'intervenţia verbală', odată cu apariţia raportului de pe piaţa muncii din SUA, vineri, raport cu cifre peste aşteptări, cât şi a unui raport COT care a arătat o creştere masivă a numărului de poziţii short pe petrol.

Problema supraproducţiei nu a dispărut, prin urmare cred că poziţiile speculative, short, pe ţiţei sunt principalul vector de creştere din ultima perioadă. Poziţiile nete long au fost nefavorabile investitorilor, care s-au orientat către cele short. Privind la contextul producţiei de petrol, putem spune că producţia SUA s-a stabilizat, în timp ce Rusia şi statele OPEC continuă să o intensifice, motiv pentru care procesul de reechilibrare a preţului o să mai dureze.

În traducere, preţul o să mai rămână jos ceva vreme, comentează Ole Hansen. Un factor care devine o provocare pentru petrol îl reprezintă modul în care acţionează companiile producătoare de petrol de şist în SUA. Producătorii cu costuri mari din SUA au avut oportunitatea de a face hedging pe producţia ulterioară la un preţ de peste 50 dolari/baril, ceea ce va pune o şi mai mare presiune pe preţ şi pe rezistenţa la scădere.

În timp ce sunt motive să credem că actuala situaţie ar putea permite crearea unui nivel de suport în jurul valorii de 40 dolari/baril, nu trebuie să uităm că întotdeauna trimestrul al treilea este dificil pentru ţiţei , fiind o combinaţie între cererea scăzută bazată pe sezonalitate şi creşterea stocurilor, a subliniat Ole Hansen.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369