REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prețurile stagnează, dar lumea plătește în continuare aceleași facturi! Un avocat reacționează!

Prețurile stagnează, dar lumea plătește în continuare aceleași facturi! Un avocat reacționează!

Replica API 31 martie 2020 | 10:58 1975

Duminică seară, 29 martie, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat în contextul publicării ordonanței militare cu numărul 4, fapul că prețurile la energie electrică, energie termică, gaze, apă și carburanți nu vor mai putea fi majorate imediat după publicarea ordonanței militare, cu alte cuvinte, este vorba despre plafonarea prețurilor, iar acestea vor putea doar să scadă de acum încolo.

Această măsură afectează însă, atât angajații, cât și angajatorii. Angajații sunt trimiși acasă, în șomaj tehnic și plătiți cu 75% din salariul brut, iar managerii sunt nevoiți să negocieze cu cei de la care au închiriat spațiul respectiv, pentru plata chiriei și a utilităților. Cu alte cuvinte, prețurile stagnează, dar lumea își plătește în continuare chiria, gazele, apa, lumina, ceea ce nu aduce deloc un avantaj, ci mai degrabă este doar o perdea de fum aruncată de către autorități.

Avocatul Iulian Urban a avut o reacție destul de acidă pe rețelele de socializare asupra acestor măsuri. „Este mai important să nu se deranjeze firmele de gaz și curent ca să continue încasarea comisioaanelor, decât să ajute românii. Așadar, nu lucrăm, dar vom plăti gaz, curent, chirii, iar prețul la alimente va continua să crească”, a spus acesta într-o postare.

Iulian Urban

Noi am fost trimiși acasă în șomaj tehnic, iar alții au fost dați afară, nu este normal!

Din teren, situația nu este deloc roz. Un cuplu constănțean, care lucrează, ea în City, iar el în Vivo, spun că este foarte greu în aceste condiții să își plătească chiria și utilitățile, nu mai vorbim de faptul că trebuie să mai și mănânce. „Eu lucrez în City Park, iar prietenul meu, în Vivo. Amândoi am fost trimiși acasă de angajatori și băgați în șomaj tehnic. Am auzit fapul că unii colegi au fost dați afară. Au fost puși să își rezilieze contractele de muncă. Nu este normal ce se întâmplă, nu știu dacă ne vor ajunge banii”, spune o tânără constănțeancă.

Afacerist constănțean: Singura soluție este avocatul

Ca să vedem și cealaltă parte a baricadei, am vorbit cu un alt sector dezavantajat, managerii de localuri, cluburi, etc. Un manager al unui club din Constanța a fost foarte clar și concins în vorbe și a susținut că singura soluție o reprezintă angajarea unui avocat. Este soluția câștigătoare după spusele lui. „Un om de afaceri, care se află într-o situație critică și nu își mai poate plăti chiria, poate să apeleze la un avocat și să invoce forța majoră. Foarte mulți se feresc de avocați, zici că sunt „avocații diavolului”. Ei sunt singura șansă în această problemă, deoarece, orice contract are stipulat acea clauză de forță majoră. Dacă proprietarul vrea să evacueze persoana respectivă, deși, aceea persoană este în imposibilitatea de a plăti, aceasta din urmă poate da în judecată proprietarul. Proprietarul nu poate evacua chiriașul, fie că este vorba despre persoană fizică sau juridică până la finalul procesului respectiv. Acesta poate dura chiar și un an, depinde de caz. Mulți citesc contractul pe verticală și nu știu despre această chestiune legală la care pot apela”, spune omul de afaceri constănțean.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o sa le iasa tuturor pe nas ''statul acasa''!!! Ne-au indemnat toti Arahatii sa stam in casa, sa lucram de acasa de parca suntem toti IT-isti. Ce-o sa se intample domnilor politicieni de cacat cand se vor termina banii? Haos si debandada!!!
1
2
A furat psd tot ce sa mai fie darmaturi fara fer vechi moluz
1
4
singura solutie avocatul, pai la cat iti ia avocatul mai bine iti platesti utilitatile si iti mai raman si bani de-o bere!!
7
0
Cum se vor plati facturile pentru utilitati daca nu dispui de card si calculator? rezolvati problema asta ca este de interes public.
5
1
corect, eu nu mai am bani sa platesc facturi, de unde bani de avocati?lumea nu o sa mai aibe bani in curand
8
2
Daca avem bani de avocati!....
8
0
sa te bage, pe blat, intr-un grup de elevi de clasa a 6a, la cateva ore de gramatica. "Aceea" nu e acelasi lucru cu "acea". Hai sictir, analfabetule. Nu exista elucubratie pe care o asterni aici fara greseli gramaticale!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218