REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Prietena Elenei Udrea l-a împrumutat pe Stelu cu bani şi împărţea acelaşi apartament cu Tudor Breazu

Prietena Elenei Udrea l-a împrumutat pe Stelu cu bani şi împărţea acelaşi apartament cu Tudor Breazu

Replica API 12 februarie 2015 | 22:55 1413

Ana Maria Topoliceanu conducea turismul de stat din Constanţa

Ana Maria Topoliceanu conducea turismul de stat din Constanţa

Sursa foto: tolo.ro

Ana Maria Topoliceanu, prietena de-o viaţă a Elenei Udrea, a condus tot ce însemna turism de stat în Constanţa, în perioada în care actualul deputat PMP era ministru al Turismului, l-a împrumutat la un moment dat pe deja celebrul Gheorghe Stelian, zis Stelu, cu impresionanta sumă de 200.000 de euro şi împărţea un apartament din Bucureşti cu Tudor Breazu, cercetat şi el în dosarul de corupţie al celei mai controversate politiciene din România. Practic, vorbim despre un grup extrem de sudat, format în jurul Elenei Udrea, în care membrii se ştiau foarte bine între ei, se susţineau reciproc şi beneficiau din plin de pe urma statutului de demnitar al fostului ministru. Din ce apare zilele acestea dinspre DNA, se pare că oamenii de încredere ai Elenei Udrea sunt chiar cei care probează prin mărturiile lor toate acuzaţiile care i se aduc actualului deputat de către procurorii anticorupţie.

Avocata Ana Maria Topoliceanu, de 39 de ani, pe care DNA o acuză de luare de mită în dosarul Gala Bute, pe când conducea Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi-a făcut publică prima declaraţie de avere în aprilie 2008. În respectivul document, Topoliceanu declara venituri de 100.000 de euro de pe urma cabinetului său de avocatură, două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 2007 şi 2008, un teren intravilan de 3000 metri pătraţi în Ilfov, bijuterii de 10.000 de euro şi o maşină VW. Prietena Elenei Udrea mai declara un credit de 60.000 de franci elveţieni luat de la OTP Bank şi, cel mai interesant, un împrumut de 200.000 de euro acordat lui Gheorghe Stelian. Este vorba despre celebru Stelu, afaceristul care a beneficiat de despăgubiri de 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti, după cum se arată în dosarul fostei şefe DIICOT, în care Alina Bica, de asemenea prietenă a Elenei Udrea, este arestată pentru corupţie. Acelaşi Stelu, personajul cheie în dosarele Bica-Udrea-Cocoş care în 2008 se împrumuta cu 200.000 de euro de la prietena Elenei Udrea, avea să cumpere în 2011 hotelul Mamaia, în mandatul de ministru al actualului deputat PMP. Ne întoarcem la Ana Maria Topoliceanu pentru a sesiza saltul spectaculos înregistrat de aceasta în numai doi ani, următoarea declaraţie de avere, din 2010, fiind semnată în calitate de consilier al ministrului Elena Udrea. Topoliceanu îşi achitase deja creditul de 60.000 de franci elveţieni către OTP Bank, în timp ce Gheorghe Stelian îi returnase, la rându-i, împrumutul de 200.000 de euro. Avocata nu mai avea terenul din Ilfov, în schimb cumpărase unul arabil de 31.400 metri pătraţi în Dâmboviţa, valoarea bijuteriilor şi ceasurilor sale a sărit deja la 40.000 de euro, avea trei conturi în lei, euro şi dolari la Raiffeisen Bank, iar VW-ul a fost înlocuit de un BMW X 6. Foarte interesant, în contextul numelor care se perindă acum în dosarul Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu declara că deţine 90% din drepturile de proprietate asupra unui apartament din Bucureşti, de pe strada Dionisie Lupu, restul de 10% aparţinând lui Tudor Liberiu Breazu. Nimeni altul decât administratorul afacerilor Elenei Udrea şi acuzat şi el de corupţie în dosarul Gala Bute. Nu ştim dacă cei doi prieteni formau un cuplu, cert este că mergeau împreună în excursii în străinătate, organizau petreceri pentru Elena Udrea şi intermediau mita pe care fostul ministru ar fi încasat-o în mandatul său, dacă ne raportăm la documentele DNA făcute publice ieri. De asemenea, Ana Maria Topoliceanu făcea parte dintr-un BPS al PDL şi era membră în consiliile de administraţie de la Mamaia SA, Litoral SA, Neptun Olimp SA şi Carmen Silva 2009 SA, toate societăţi de stat specializate în turism, precum şi preşedinte al Consiliului de Administraţie de la CNI.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102