REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prietenii lui Cristel din "jaful secolului" au vrut să-şi lichideze un duşman în 23 August

Prietenii lui Cristel din "jaful secolului" au vrut să-şi lichideze un duşman în 23 August

Replica API 19 iulie 2012 | 00:00 3144

Ciobanii cu pretenţii de interlopi îşi acopereau feţele, să nu fie recunoscuţi, cu polistiren

Ciobanii cu pretenţii de interlopi îşi acopereau feţele, să nu fie recunoscuţi, cu polistiren

Vendetta dobrogeană din aprilie 2006, când un grup de borfaşi din comuna 23 August a vrut să-i facă felul unui omolog care i-a ţepuit într-o afacere imobiliară capătă valenţe de film cu proşti, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au descifrat filmul încâlcit al evenimentelor sângeroase. O întreagă comunitate a fost terorizată atunci, pe 9 aprilie, după ce Vasile Calu, zis Tândă, de 31 de ani, Florin Bogdan Delu, zis Florea, de 30 de ani, Dumitru Bogdan Alexandru, zis Bodo, de 34 de ani, Victor Şerban, zis Gogu, de 33 de ani şi Ilie Costea, zis Zmău, de 36 de ani, toţi din satul Moşneni, comuna 23 August, cu excepţia lui Gogu, din municipiul Constanţa, l-au bătut, elegant, cu bâtele, pe Dacian Silviu Butoi, altă poamă bună, de 23 de ani, din 23 August.

Agresiunea a avut loc în faţa a zeci de martori, în jurul orelor 20.30, în zona barului aparţinând SC Sor Star Term SRL, din 23 August, imediat după începerea meciului dintre Steaua şi Dinamo, pentru care se strânseseră la cârciumă toată suflarea lumii "bune" din comună. Procurorii au descoperit că borfaşi au organizat o diversiune ca-n filme, mai mulţi "mafioţi" locali trăgând câteva focuri de armă în faţa barului, pentru a speria oamenii, în panica creată victima încasând o bătaie soră cu moartea, cu bâtele în cap. Pentru a nu recunoscuţi de consăteni, "interlopii" şi-au mascat feţele cu ajutorul unor plăci de polistiren, culese de prin şanţuri, materiale de pe care au fost prelevate urme ADN, probe care au probat apoi prezenţa lor la faţa locului. Acţiunea care decurge parcă din scenariile serialelor CSI a relevat faptul că mafioţii lui peşte prăjit au tras câteva focuri de armă dintr-o Dacie 1310, cu geamuri fumurii, iar în panica creată la bar, au tăbărât asupra victimei, căreia i-au remodelat configuraţia facială cu bâtele, tratament care, potrivit datelor INML, i-au pus viaţa în pericol, bărbatul rămânând şi acum cu o preză facială în urma loviturilor. Până la apogeul atentatului gândit de ţărănoi, un amic de-al lor, enigmaticul cetăţean turc Ygitdogan Hikmet, zis Turcu, s-a plimbat ostentativ pe lângă cârciumă, la volanul unui Lincoln Navigator negru, până ce a fost alungat cu pietre de spectatori. Ulterior, turcul a fost exonerat de răspunderea penală, dar rămân de menţionat câteva declaraţii interesante ale borfaşilor. Astfel, întrebat de ce avea pe mâini urme de praf de puşcă, ce atestau faptul că a tras cu arma în seara incidentului, învinuitul Victor Şerban, zis Gogu, a spus că în ziua cu pricina se afla în Constanţa, alături de prietenii săi, interlopi precum Cercel Ştefan Coiciu, Cristian Marian Gheorgiu, Florin Petrică Popescu şi Marius Leţa, deşi nu mai ştia precis dacă era la locuinţa ultimului sau la restaurantul Rustic, din Constanţa. Gogu a precizat că urmele de pe mâinile sale erau de la o partidă de tir cu pistolul, pe care o efectuase împreună cu Cristian Marian Gheorghiu, nimeni altul decât celebrul interlop constănţean Cristel, în zona Primo, din Constanţa. Cristel, în prezent după gratii după tentativa sa de jaf al secolului, când a încercat să fure bijuterii de 1 milion de euro de la Sevda, nu a negat, dar nici nu a confirmat alibiul lui Gogu. Ca un amănunt amuzant, martorii incidentului din 23 August au spus toţi că ciomăgarii fugeau care încotro după ce l-au bătut pe Dacian Silviu Butoi, şi îşi ascundeau feţele cu plăci de polistiren, culese de prin şanţurile de pe lângă bar, sperând că astfel nu vor mai fi recunoscuţi. Ţărănoii sunt trimişi acum în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218