REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Prietenul lui Sabit Daniş, Ekrem Imamoglu A CÂŞTIGAT alegerile de la Istanbul!

Prietenul lui Sabit Daniş, Ekrem Imamoglu A CÂŞTIGAT alegerile de la Istanbul!

Replica API 24 iunie 2019 | 14:22 1843

Înfrângere usturătoare pentru Recep Tayyip Erdogan

Înfrângere usturătoare pentru Recep Tayyip Erdogan

Sabit Daniş, Ekrem Imamoglu

Susţinătorii partidului aflat la putere şi ai preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan sunt în şoc! Reluarea alegerilor pentru Primăria Istanbul nu a adus câştig de cauză acestora, ba dimpotrivă, au întărit opoziţia, care îşi adjudecă acest important oraş cu o diferenţă şi mai mare faţă de cea de la scrutinul anterior!

Reamintim că la alegerile locale din 31 martie, Partidul Dreptate şi Dezvoltare (AKP), formaţiune condusă de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a suferit câteva înfrângeri usturătoare, pierzând controlul asupra mai multor oraşe majore, inclusiv capitala ţării, Ankara, dar şi Istanbul. S-a cerut reluarea alegerilor. În urma contestaţiilor depuse de AKP, Înalta Comisie Electorală din Turcia a decis să anuleze votul, citând nereguli. Opoziţia a catalogat decizia drept o "lovitură de stat" împotriva democraţiei. Alegerile au fost anulate şi programate să aibă din nou loc pe 23 iunie.

Iată că duminică, 23 iunie... surpriză! Ekrem Imamoglu, candidatul opoziţiei, a obţinut DIN NOU victoria la Istanbul, cel mai mare oraş al ţării, surclasându-l pe Binali Yildirim.

De precizat că Erdogan a fost primar al Istanbului timp de mai mulţi ani, înainte de a ajunge premier şi apoi preşedinte. Se prezumă, aşadar, că Ekrem Imamoglu are toate şansele să devină preşedinte al Turciei la viitoarele alegeri prezidenţiale!

Click pe imagine, pentru a vedea procentele!

Peste 10 milioane de locuitori din Istanbul au fost aşteptaţi duminică la urne pentru a alege primarul oraşulu.

Sabit Daniş, om de afaceri turc stabilit de mulţi ani în România, s-a aflat pe tot parcursul campaniei electorale la Istanbul, declarând pentru Replica de Constanţa, încă din martie (când au avut loc primele alegeri): “Este o adevărată surpriză! Am fost alături de prietenul meu, Ekrem Imamoglu, pe care îl felicit pentru victorie. O luptă strânsă şi o surpriză în lupta cu partidul aflat la putere”. Acum, când Ekrem Imamoglu demonstrează că a câştigat alegerile pe bună dreptate, Sabit Daniş, care este vicepreşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România, a precizat că diferenţa la scrutin între câştigător şi candidatul partidului aflat la putere este şi mai mare: 755.000 de voturi.

Ekrem Imamoglu, candidat din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie) a obţinut 53,6% din voturi la alegerile municipale repetate, iar fostul premier Binali Yildirim, susţinut de presedintele Recep Tayyip Erdogan, 45,4%. Rezultatele preliminare au fost publicate după numărarea a 94,5% din voturi, anunţă CNN Turk (vezi imagine!). Presa din Turcia mai menţionează că Yildirim şi-a recunoscut înfrângerea.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/surpriza-in-turcia-ekrem-imamoglu-reprezentantul-opozitiei-a-castigat-orasul-istanbul-386894/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mu...ee Erdogan
7
9
PSD si Felix morti politic de ce nu lasati comentariile la Felix Stroe , sa se afle adevarurile
18
1
Bravo, asa se va intampla si in romanica.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218