REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Timmermans, declarații importante despre activitatea Guvernului PSD

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Timmermans, declarații importante despre activitatea Guvernului PSD

Replica API 23 februarie 2019 | 17:01 433

Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, a lăudat măsurile economice ale Guvernului PSD, însă a şi criticat măsurile cu privire la justiţia din România. La congres PES de la Madrid, Timmermans, care este şi candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a relatat o discuţie pe care a avut-o cu Liviu Dragnea.

"Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii noi ani, au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia", a afirmat Timmermans, sâmbătă, la Madrid.

Dacă în domeniul economic România a fost comparată cu Suedia şi Spania, în domeniul statului de drept Timmermans a făcut trimitere la Ungaria. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a afirmat că Liviu Dragnea şi-a luat angajamentul să respecte principiile PES.

"Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră. Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei (Stanishev, n.r.), Udo (Bullmann, n.r.) şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi", a mai declarat Timmermans.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei multumiti de alianta PSD-ALDE-UDMR cred ca habar nu aveti ce inseamna europa. Nu toata lumea este asa. Vad ca nu au habar nici cei din alianta idolii vostrii salvatori. Exemplu robor euribor buget tezaur . etc. pentru voi a venit din nou pe pamant ISUS. diferenta este ca acum are doar mustata nu si barba. Si da, au inviat si mortii care au mers la vot pentru PSD. minune mare bre... inteleapta vorba ,, fericiti cei saraci cu duhul;;
0
0
Nu e nici o surpriza am zis mereu U.E. stie ce e in romania acum ia zis astuia inca odata ma regulile noastre trebuiesc respectate nu va convine afara din uniune si gata.
2
0
Fereasca Al de Sus de liberalai
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218