REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul: Tăriceanu este o lichea politică

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul: Tăriceanu este o lichea politică

Replica API 14 iunie 2014 | 00:00 221

În timp ce PMP şi FC sunt "pitici politici"

În timp ce PMP şi FC sunt "pitici politici"

Fostul premier şi preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu este un dezertor şi o lichea, care acţionează în sprijinul lui PSD şi a lui Victor Ponta, în timp ce PMP şi FC, partidele de dreapta care nu par interesate de unirea dreptei, alături de PDL şi PNL, a declarat vineri, la Constanţa, prim-vicepreşedintele democrat-liberal Andreea Paul. "În condiţiile în care PDL şi PNL se află într-un proces accelerat de fuziune, are loc această tentativă de subminare din partea lui Tăriceanu. Eu vreau doar să-l întreb pe Tăriceanu: cum poţi tu să te revendici liberal, când susţii interesele PSD şi ale lui Ponta? Şi cât l-a costat oare pe Victor Ponta dezertarea grupului de parlamentari PNL care s-au alăturat lui Tăriceanu? Proiectul lui Tăriceanu sprijină PSD şi candidatura lui Ponta la prezidenţiale. Tăriceanu nu este nimic altceva decât o lichea politică, un dezertor, o persoană care încearcă să submineze unitatea dreptei", a spus Andreea Paul, la o conferinţă de presă la care a participat şi senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.

Referindu-se la fuziunea PDL- PNL, Andreea Paul a spus că în ţară funcţionează deja majorităţi locale formate din cele două partide, nefiind însă şi cazul Constanţei, unde PSD deţine puterea absolută. În Constanţa, senatorul Chiru a spus că se va întâlni week-end-ul acesta cu deputatul Gheorghe Dragomir, preşedintele PNL Constanţa, pentru a discuta pe marginea fuziunii dintre cele două structuri judeţene: "Mă voi întâlni, azi sau mâine, cu domnul deputat Dragomir pentru a discuta despre nevoia realizării de majorităţi în structurile de la nivel local". Pe de altă parte, liderul PDL a vorbit şi despre temerile unora că fuziunea va duce la dispariţia unei entităţi istorice, cum e PNL, spunând că fuziunea este unica soluţie în acest moment pentru realizarea unei drepte puternice, în condiţiile în care toate alianţele de până acum dintre formaţiunile de dreapta au eşuat. "Cine nu are viziune şi nu înţelege necesitatea unei construcţii de dreapta, se împiedică în tot felul de probleme false. Nu-şi pierde nimeni identitatea în urma fuziunii dintre PDL şi PNL. Această fuziune trebuie să aibă loc acum, pentru că nu este sănătoasă fragmentarea continuă a dreptei, care face pârtie stângii reprezentate de PSD. Cât despre numele PNL sau PDL, acest este ultimul lucru care se va negocia în această fuziune. Sunt convinsă că vom găsi o soluţie rezonabilă pentru fiecare şi nici nu cred că e bine să renunţi la un brand istoric", a mai declarat Andreea Paul. Cât despre celelalte partide de dreapta, prim-vicepreşedintele PDL a spus că nu există negocieri pentru cooptarea acestora în proiectul PDL-PNL, din simplul motiv că acestea susţin deja proprii candidaţi la prezidenţialele din toamnă: Partidul Mişcarea Populară (PMP) va participa cu Cristian Diaocnescu, în timp ce Forţa Civică (FC) va merge pe mâna liderului său Mihai Răzvan Ungureanu. "Nu avem discuţii cu PMP şi FC şi nici nu cred că se justifică vreo negociere, din moment ce şi-au anunţat candidaţi proprii. În primul tur îşi încearcă şi ei forţele, să-i înţelegem, sunt pitici politici, care vor să crească! În turul doi, însă, magnetic şi inerţial, vor veni spre candidatul dreptei şi asta este ceea ce ne dorim cu toţii, ca după ce fiecare îşi testează forţele, să ne vină tuturor mintea la cap, să renunţăm la orgolii şi să ducem mai departe proiectul unificării dreptei. Anul acesta, pornim cu PNL şi PDL la drum", a spus Andreea Paul.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367