REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Prima demisie din guvernul libanez după explozia uriaşă din Beirut

Prima demisie din guvernul libanez după explozia uriaşă din Beirut

Replica API 9 august 2020 | 00:00 924

Ministrul Informaţiilor din Liban, Manal Abdel Samad, a anunţat că îşi dă demisia din guvernul de la Beirut. Este prima demisie de acest gen după explozia devastatoare din portul din Beirut care a provocat sute de morţi şi mii de răniţi şi au dus la revolte şi furie împotriva neglijenţei liderilor politici, informează Agerpres.

Foto: Getty Images

„După uriaşa catastrofă din Beirut, îmi prezint demisia guvernului. Îmi cer iertare libanezilor, nu am putut răspunde solicitărilor lor”, a declarat şefa Ministerului Informaţiilor într-o scurtă alocuţiune televizată.

Sâmbătă, mai mulţi deputaţi libanezi şi-au anunţat demisiile. Liderul partidului istoric creştin libanez Kataeb (opoziţie), Samy Gemayel, şi-a anunţat demisia din legislativ, împreună cu alţi doi deputaţi ai formaţiunii, în urma tragediei de la Beirut, pledând pentru construirea unui „nou Liban”.

Înaintea lor, şi-au mai prezentat demisiile un deputat din blocul liderului druz Walid Joumblatt, Marwan Hamade - care a cerut o anchetă internaţională asupra exploziei şi şi-a exprimat totala neîncredere în instituţiile libaneze, începând cu parlamentul -, precum şi deputata Paula Yacoubian, aleasă pe lista societăţii civile şi care i-a îndemnat şi pe alţi deputaţi să-i urmeze exemplul.

Un incendiu izbucnit marţi într-un depozit unde erau stocate de şase ani 2.750 de tone de azotat de amoniu în portul din Beirut a provocat o deflagraţie enormă care s-a soldat cu peste 150 de morţi, peste 6.000 de răniţi, zeci de dispăruţi şi sute de oameni rămaşi fără adăpost, potrivit ultimului bilanţ.

Cel puţin 16 responsabili ai portului din Beirut şi ai autorităţilor vamale au fost arestaţi în ancheta privind explozia mortală şi devastatoare produsă marţi la un depozit în care se aflau stocate de ani de zile tone de azotat de amoniu, a anunţat joi procurorul militar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614