REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Prima expoziţie de fotografie subacvatică din Europa, vernisată la Vama Veche

Prima expoziţie de fotografie subacvatică din Europa, vernisată la Vama Veche

Replica API 26 august 2017 | 00:00 305

Pe 24 august, în piscina de la Vila Maris din Vama Veche s-a vernisat, pentru prima dată în România, o expoziţie subacvatică de fotografie colectivă „VSLO Aquatic”, realizată cu sprijinul Aqua Carpatica şi Canon.

Cele 12 imagini prezentate cu acest prilej au fost realizate de o parte dintre lectorii care predau cursuri de fotografie la „VSLO”, printre aceştia numărându-se: Florin Ghioca, Cristian Crisbăşan, Vali Bărbulescu, Vlad Eftenie, Nicolae Coşniceru, Cătălin Săvulescu şi Cornel Lazia.

A fost pentru prima dată când publicul a putut vizita o expoziţie sub apă, folosind echipamente speciale de snorkeling şi scufundare, puse la dispoziţie gratuit de organizatori. Tema expoziţiei este una liberă, iar cei prezenţi s-au putut bucura de o inedită perspectivă a fotografiilor printate de Canon, special pentru un asemenea vernisaj.

„Este incredibil pentru mine să îmi văd fotografia expusă astfel! Până acum nu numai că nu am vernisat sub apă, dar nici nu am fotografiat în adâncuri. E o senzaţie unică şi o bucurie să expun alături de colegii lectori de la festival, printre cei mai buni fotografi români ai momentului”, a declarat cu acest prilej fotograful Teatrului Naţional din Bucureşti, Florin Ghioca.

Preţ de câteva ore, în cadrul vernisajului vizitatorii au primit echipamente de scufundare şi au vizitat cele 12 fotografii expuse în adâncul piscinei.

„VSLO este un festival unic în peisajul românesc şi totodată cel mai mare festival de arte vizuale din România. De aceea, ne-am dorit ca şi la această ediţie să venim cu ceva inedit, unic şi în premieră, combinând astfel elementul preponderent, apa, care este prezentă aici, la Vama Veche, pe malul mării, cu arta fotografică. Am ales un loc în care să ne putem desfăşura, la Vila Maris, iar imaginile sub apă arată minunat! Le mulţumesc tuturor celor care ne-au sprijinit cu acest prilej!”, a precizat Cătălin Rudolf, directorul festivalului.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369