REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Prima măsură după COLAPSUL din gimnastica românească! Loturile naționale au fost descentralizate

Prima măsură după COLAPSUL din gimnastica românească! Loturile naționale au fost descentralizate

Replica API 24 octombrie 2019 | 00:00 242

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică s-a reunit astăzi, având pe ordinea de zi discutarea situației actuale a gimnasticii artistice de la noi. Rezultatul discuțiilor purtate la sediul forului de specialitate au dus la o decizie drastică: descentralizarea loturilor.

„Ținând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât și cea masculină, nu și-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, și anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naționale olimpice!

În perioada următoare, componenții loturilor își vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimați, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunțată noua strategie și structura sub care se va continua.

Va urma și o analiză mai în detaliu, iar Federația Română de Gimnastică va continua să susțină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcție de obiectivele setate și de perspectivele fiecărui gimnast în parte”

Comunicat FRG

Ce înseamnă descentralizare? Practic, fiecare sportiv se va antrena la clubul de care aparține, nu va mai exista o pregătire centralizată, cu tot lotul, cu sportivii aduși la un centru național.

La Mondialele recent disputate la Stuttgart, echipa feminină s-a clasat pe locul al 22-lea, ratând Jocurile Olimpice pentru a doua oară consecutiv, iar cea masculină pe 24. Doar doi sportivi tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo 2020, Maria Holbură și Marian Drăgulescu.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218