REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Prima OUG după moțiunea eșuată - Viorica Dăncilă sfidează apelul lui Ludovic Orban

Prima OUG după moțiunea eșuată - Viorica Dăncilă sfidează apelul lui Ludovic Orban

Replica API 21 iunie 2019 | 01:21 433

Executivul ar putea adopta, în ședința de joi de la ora 15.00, ordonanța de urgență pentru modificarea Codului administrativ, dacă toate criteriile sunt împlinite, a anunțat Viorica Dăncilă. Premierul susține că avizul CES, deși este unul negativ, este doar consultativ, scrie Mediafax. PNL a cerut Guvernului să trimită spre dezbatere în Parlament Codul Administrativ, punctând că nu există niciun fel de temei pentru a justifica aprobarea lui prin OUG.

Vicepremierul Daniel Suciu a anunțat, săptămâna trecută, că impactul bugetar pentru indemnizațiile la limită de vârsta pentru primari este cuprins între 100 și 150 de milioane de lei pe an.

Deputatul independent Nicușor Dan a criticat modificările aduse Codului administrativ, susținând că acestea ar trebui trecute prin Parlament, nu adoptate prin ordonanță de urgență. El a afirmat că noul Cod administrativ urmăreşte intrarea în legalitate a celor 22 de companii municipale din Bucureşti.

Şi Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a solicitat Guvernului să nu emită OUG pentru Codul Administrativ, ci să îl adopte sub formă de lege, prin Parlament. FNSA a mai cerut interzicerea angajării în administaţia publică a celor care beneficiază de pensie de la stat.

Printre prevederile textului de OUG pus în transparență publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării au rămas şi unele declarate neconstituţionale, precum pensiile speciale pentru aleşii locali.

De asemenea, potrivit sursei citate, hotărârile privind administrarea patrimoniului se adoptă cu majoritatea absolută a consilierilor locali în funcţie.

În forma proiectul de ordonanţă de urgenţă sunt o serie de reglementări cu privire la persoanele care au dreptul să aibă un cabinet sau cancelarie în subordine, printre care se numără primari, viceprimari, dar şi premierul, vicepremierul, ministrul sau secretarul din stat din cadrul Executivului.

În noiembrie 2018, judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Totodată, proiectul de ordonanță de urgență privind reglementarea platformelor de ridesharing va intra joi în primă lectură în ședința de Guvern, urmând ca, după ce primește avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES) să fie adoptat, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

OUG privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, pe ordinea de zi

Printre proiectele care figurează pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului se numără un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, potrivit comunicatului de presă al Guvernului, remis MEDIAFAX.

De asemenea, Executivul are în discuție și modificarea hotărârii Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019.

Guvernul are pe ordinea de zi și proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Companiei Naţionale "Loteria Română" - S.A., companie aflată sub autoritatea Ministerului Finanţelor Publice. Executivul va discuta și proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de fundamentare pentru Centrala hidroelectrică cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti.

Nu în ultimul rând, pe ordinea de zi figurează memorandumul pentru aprobarea raportului negocierii Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei privind contractarea unui împrumut în valoare de 177 milioane EUR, în vederea sprijinirii proiectului privind modernizarea infrastructurii judiciare în România. Un alt memorandum vizează aprobarea iniţierii negocierii Acordului de cooperare în domeniul sănătăţii între Ministerul Sănătăţii din România şi Ministerul Sănătăţii şi Prevenţiei din Emiratele Arabe Unite.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nenorocitii si hotii din psd au adus abuzurile,genocidele ,crimele si talhariile si hotia la un maxim neimaginabil. trebuie condamnati si inchisi in frunte cu baba aia hoata si analfabeta
0
0
Oameni buni, in timp ce noi batem campii cu articolele de doi bani din Replica asta, ajunsa sanitarul psd-ului, coalitia HOTILOR penali PSD si ALDE, pregatesc OUG pentru a le face pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedinti de Cj..Cum asa! In loc sa opreasca OUG asa cum au promis, astia continua sa fure din banul public! Baga si mai mult mana in banii tarii sa-si ingrase godacii psd! Asa ceva Nu se poate, Nu trebuie lasati!!!
4
0
Daca publicati asa ceva, nu o sa ajunga, sefu vostru suprem, secretar sau ce isi doreste el pe la capitala. O sa ramana, tot foarte bogat, la sc falimentu sa
3
0
Ultima bomboana de pe coliva PSD-ului.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218