REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Prima reacție a managerului spitalului groazei din Reșița

Prima reacție a managerului spitalului groazei din Reșița

Replica API 2 decembrie 2020 | 00:00 1017

Mai multe imagini cu bolnavi nesupravegheaţi, îmbrăcaţi sumar sau dezbrăcaţi au apărut în spaţiul public, fiind vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19. Alina Stancovici, managerul Spitalului Județean Resita, a reacționat, în umra apariției imaginilor șocante din spital, cu pacienții ținuți în condiții degradante. Aceasta spune că „e o realitate amară, care nu poate fi ascunsă”.

„Da. Este o realitate amară, care nu poate fi ascunsă. Sunt din spital, într-adevăr, e vorba de secția Pneumologie.

Trebuie făcute obligatoriu precizări: Secția e veche, nu s-au mai făcut investiții de zeci de ani, nu mai putem vorbi de circuite conforme. Tocmai pentru că arhitectura clădirii nu permite circuite, pentru că punem în pericol viața pacienților, am solicitat construcția unui spital modular.

Întreaga clădire adăpostește pacienți COVID. Secția de pneumologie, înainte de revenirea mea ca manager, a fost lărgită la capacitate maximă. Din fiecare colțișor s-a amenajat un loc.

În această secție au venit pacienți cu diverse patologii, trebuie spus în egală măsură că personalul medical e foarte puțin, avem posturi libere, avem medici care sunt bolnavi. Pe pneumologie lucrăm cu 3 medici, pe infecțioase cu 2 medici.

Am văzut imaginile, le știu, am fost acolo cu primarul, președintele CJ, colegii dvs. din presă. Spitalul Județean e unul cu datorii istorice, conturi blocate. Existe și aspecte bune, dar și deficitare. Aceste imagini sunt din SJU Reșița, v-am spus cu sinceritate.

O clădire veche de 60 de ani cu 100 de pacienți Covid nu poate fi reabilitată într-un termen foarte scurt. Tocmai de aceea am solicitat construcția unui spital modular. Clădirea a funcționat la capacitate maximă. Nu se pot face nici măcar cosmetizări. Au fost cumpărate câteva saltele, au fost făcute anumite amenajări…

Am făcut precizarea că într-o clădire veche din 1957, degradată avansat, nu putem să vorbim de condiții hoteliere, de calitatea actului medical, într-o clădire insalubră.

E o clădire la care va trebui să renunțăm. În câteva săptămâni, de când am venit eu, am solicitat construcția unui spital modular.

Explicați-mi cum pot eu să reabilitez o clădire veche de 60 de ani? Problema e că acești pacienți, care vin cu alte afecțiuni, ar trebui îngrijiți pe secții de specialitate. Nu am ales noi să devenim spital COVID! E o problemă a întregului sistem sanitar. Pozele demonstrează neputința sistemului. A fost rândul Reșiței. Sunt convinsă că tot sistemul sanitar se confruntă cu asemenea probleme. Sunt lucruri care ar trebui să dea de gândit tuturor, inclusiv autorităților.”, a declarat Alina Stancovici la GÂNDUL LIVE, scrie ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
stat esuat.daca banatul ramanea la kakania nu se intampla asa ceva.Dar pie painea cat de rea tot mai bine in tara mea.
0
0
Asa cum erau filmati pe jos,asa sunt si in Constanta bolnavii legati de pat.Pe sectia neurologie cu avc.Ii gasiti dezbracati si nu numai acolo.Imi mentin afirmatia caz concret,ia furat medicamentele si patura de acasa,asta cu ani in urma.De aceea am ura pe ei si ii consider criminali pentru ceea ce fac si au facut si nu se schimba nimic.Omoara oamenii cu buna stiinta.Hienele nu imbatranesc? Nu au parinti? Am vazut si am auzit oameni care ii trimiteau acasa de la urgenta,cum ii blestemau ca nu ii interneza,le spunea ca nu sunt bolnavi.Oameni batrani fara apartinatori,isi bat joc de ei.
4
0
Problema nu era cladirea ci tratamentul adica tortura aplicata pacientilor! Si pentru asta voi medicilor trebuai sa fiti arestati si la randul vostru torturati!
2
0
Cand e vorba de cazuri de genul acesta stiti sa aratati cu degetul si sa trageti de urechi! Ia stati voi cateva minute nu ore cu niste dereglati de astia mintal si mai vorbim pe urma!
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218