REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prima ședință CEx după Congres, la Vila Lac 1: Social-democrații, calcule pentru desemnarea prezidențiabilului

Prima ședință CEx după Congres, la Vila Lac 1: Social-democrații, calcule pentru desemnarea prezidențiabilului

Replica API 3 iulie 2019 | 00:00 177

CEx al PSD se va reuni, miercuri, la Vila Lac 1, de la ora 18.00, în prima ședință după Congresul la care a fost aleasă președinte al partidului pe Viorica Dăncilă. Surse din formațiune au declarat, pentru MEDIAFAX că o temă ar putea fi convocarea Congresului pentru desemnarea prezidențiabilului.

Sursele citate că este mai mult o întâlnire de socializare, după alegerea noii conduceri a partidului, respectiv președintele PSD Viorica Dăncilă, președintele executiv Eugen Teodorovici și Mihai Fifor secretar general.

Pe de altă parte, este posibil ca social-democrații să decidă convocarea, în CEx de miercuri, Congresul pentru stabilirea candidatului la prezidențiale, despre care premierul spunea că va avea loc la finalul lunii iulie sau începutul lui august, au explicat sursele menționate.

Premierul a anunțat că PSD vrea un Congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale la finalul acestei luni, cel târziu începutul lunii august.

În acest sens, PSD a comandat două sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului. Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezindențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

Totodată, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică seară la Antena 3, întrebată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

Ea a mai spus că „locomotiva” PSD nu există, iar „pentru mine mai important decât persoana este partidul și rezultatul pe care îl vom obține”.

Luni însă, premierul a a evitat să dea un răspuns clar referitor la posibilitatea unui candidat unic pentru prezidențiale din partea PSD-ALDE și Pro România. Ea s-a rezumat să precizeze că în funcție de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrățișăm”.

Reacția liderului PSD vine după ce președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat că cea mai bună soluţie la alegerile prezidenţiale este un candidat unic din partea PSD - ALDE - Pro România, propunere anunţată de Victor Ponta.

Referitor la prezidențiabil Eugen Teodorovici a declarat că partidul ar trebui să aibă un candidat propriu la prezidențiale. Întrebat dacă el ar fi un prezidențiabil mai bun ca liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, acesta a spus că e o analiză care va fi făcută în baza sondajelor.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja dorința de a intra în competiția pentru un mandat la Cotroceni. De asemenea, pentru prezidențiale vor să candideze și Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu și Mihai Fifor.

Nici Călin Popescu Tăriceanu nu exclude candidatura pentru un mandat la Cotroceni.

La Congresul extraordinar de sâmbătă, social-democrații au aprobat și modificarea statului. Una dintre schimbări face referire la desemnarea prezidențiabilului, în sensul în care acesta va fi desemnat de Congres.

Astfel a fost modificat Articolul 119, alineatul 4, cu privire la desemnarea candidatului PSD la funcția de Președinte al României, care va avea următoarea formulare „desemnează candidatul susținut de PSD la funcția de Președinte al României”.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tariceanu sigur va fi in carti.Vrea sa-si incheie cariera politica macar cu un mandat de presedinte.Dar in aceasta cursa nu poate devansa actualul presedinte , daca acesta va candida .Altfel ar putea avea sanse.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367