REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prima vară fără tarife de roaming; europenii văd avantajele noilor norme

Prima vară fără tarife de roaming; europenii văd avantajele noilor norme

Replica API 27 septembrie 2017 | 00:00 305

Comisia Europeană:

Comisia Europeană:

După prima vară fără perceperea tarifelor de roaming se poate constata că europenii sunt la curent cu noile norme și au început să își modifice comportamentul atunci când călătoresc în alte țări ale Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), scrie Agerpres.

Conform sondajului Eurobarometru Flash publicat marți, marea majoritate a europenilor este conștientă de beneficiile roaming-ului fără tarife suplimentare. Mulțumită noilor norme ale UE în materie de roaming, în vigoare de la 15 iunie 2017, consumatorii își pot utiliza telefonul mobil atunci când călătoresc în altă țară din UE ca și cum ar fi acasă, cu alte cuvinte fără să plătească tarife suplimentare. Sondajul arată că 71% dintre europeni sunt la curent cu eliminarea tarifelor de roaming, iar 72% consideră că ei personal sau un cunoscut al lor vor avea de câștigat de pe urma acestui fapt. În rândul celor care au călătorit în străinatate după data de 15 iunie, procentajul celor care au aflat de noile norme este și mai mare — și anume 86%.

"Constatăm că cetățenii sunt entuziasmați de posibilitatea de a-și utiliza telefonul la fel ca acasă atunci când călătoresc în interiorul UE, fără a se mai teme că vor avea un șoc la primirea facturii. La rândul lor, operatorii de telefonie mobilă investesc în rețelele necesare pentru a face față creșterea cererii. Noile norme ale UE privind telecomunicațiile vor încuraja aceste investiții, iar Parlamentul European și statele membre ar trebui să adopte aceste norme cât mai curând posibil", a declarat vicepreședintele pentru piața unică digitală, Andrus Ansip.

La rândul său, comisarul european pentru economie digitală și societate digitală, Mariya Gabriel, a apreciat că acesta este un exemplu de situație în care UE îmbunătățește în mod concret viața cetățenilor europeni.

"Roamingul la tarife naționale este o realitate: clienții sunt mulțumiți, consumul crește, iar cererea de servicii mobile în rândul celor care călătoresc în interiorul UE este foarte mare. Atât consumatorii, cât și operatorii, au de câștigat", a adăugat comisarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367