REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Prima zi din săptămână a venit cu sute de amenzi la malul mării! Iată abaterile!

Prima zi din săptămână a venit cu sute de amenzi la malul mării! Iată abaterile!

Replica API 5 septembrie 2018 | 01:20 343

Acţiuni de amploare în municipiul Constanţa! Polițiștii locali au acționat pentru descurajarea și prevenirea faptelor antisociale de pe raza municipiului Constanța și în scopul verificării, respectării prevederilor legale referitoare la: menținerea curățeniei, tulburarea ordinii și liniștii publice, asigurarea circulației pe drumurile publice, protecția mediului, urmărirea legalității lucrărilor de construcții și a afișajului stradal, modului în care se intervine în domeniul public, etc.

În urma verificărilor efectuate în teren de către lucrătorii instituției Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost date 165 amenzi contravenționale în valoare totală de 38.755 lei.

Redăm cu titlu de exemplu câteva din faptele contravenţionale constatate, în limita competențelor conferite de lege, pentru care s-au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenţionale cu amendă privind ordinea şi liniștea publică, 37 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.; 51 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări neregulamentare și au fost aplicate 106 puncte de penalizare;

De asemenea, un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost amendat contravențional cu suma de 1.500 lei pentru plimbarea unui animal de talie mare, rasa canină Amstaff, întrucât animalul nu avea botniță, punând, astfel, în pericol trecătorii de la intersecția Bdul Tomis/Bdul Alexandru Lăpușneanu.

S-au constatat 67 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta sau opriri/staționări pe spațiul verde; au fost încheiate 7 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției emise pentru acte de comerț ilicit exercitate pe plajă (Stațiunea Mamaia, 3 Papuci, Modern) ori pentru intermedierea unor servicii de cazare, fapte comise de către persoane fizice neautorizate în perimetrul cuprins între Bulevardul Alexandru Lăpușneanu, Bulevardul Aurel Vlaicu și Bulevardul Mamaia, inclusiv staţiunea Mamaia.

De asemenea, poliţiştii locali au dispus 7 măsuri complementare de confiscare a bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenții.

Activități similare se vor desfășura și în perioada următoare pentru asigurarea unui climat public civilizat.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
!! de-aia si-au ascuns cu totii masinile ieri !!..cati au respectat din 2013 si pana-n prezent trama stradala ? cum stiu de dinainte ce-o sa se-ntample ? suveiaca-i veche..
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614