REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria anunţă campanii de toaletări, constănţenii vorbesc de copaci suspendați în cabluri, de ani de zile

Primăria anunţă campanii de toaletări, constănţenii vorbesc de copaci suspendați în cabluri, de ani de zile

Replica API 23 februarie 2015 | 23:00 1143

Ca la nebuni

Ca la nebuni

Activitatea reflectată în mediul online are şi avantaje şi dezavantaje. Promovarea este o cheie a succesului, însă numai când este vorba de rezultate reale. „Cosmetizarea” activităţii doar pentru a „da bine” atrage de la sine reacţiile negative, care nu lipsesc nici de pe paginile de Facebook ale Primăriei Constanţa. Instituţia în cauză aduce săptămânal aminte de activităţile Direcţiei de Gospodărie Comunală, care se ocupă cu tăieri de copaci, greblat Frunze şi alte aspecte estetice. Toate acestea sunt criticate de constănţenii care reclamă faptul că există copaci de care nu s-a atins nimeni de ani de zile, în ciuda nenumăratelor sesizări şi care au ajuns un adevărat pericol pe străzile din Constanţa. Îi aude cineva?

„Aş dori să sesizez că în Km 5, pe str.Mugurului (nr.75 C şi 75 D) există 3 copaci care nu au fost toaletaţi niciodată. Sunt foarte înalţi şi reprezintă un pericol. Am depus cerere în urmă cu 3 ani şi nici acum nu s-a rezolvat problema. Cât timp trebuie să mai aşteptăm?”, susţine Adriana Constantin, ai cărei copaci au fost depăşiţi în ceea ce priveşte aşteptarea de un altul, pentru care se fac sesizări din partea lui Gheorghe Mirică nu de trei, ci de patru ani! „Pentru că tot spuneţi că în această săptămână aţi demarat lucrări de tăiere şi toaletare a copacilor, vă reamintim că avem la dvs. o cerere de tăiere a unui copac uscat, pe str. Lirei, Nr.5, Bl. FC 18, Sc. A, încă din anul 2010. De atunci, în fiecare an, când anunţaţi acţiuni de genul toaletări şi tăieri arbori, solicităm telefonic să se taie şi acest copac, ni se spune că “gata, mâine venim”, dar nu s-a ajuns până acum la acest copac care este uscat şi doar cablurile care trec printre ramurile lui îl mai ţin în picioare”, a spus acesta. Tot din cauza copacilor, în zona Big se stă în beznă, după cum a reclamat Cătălin Vlad. „Şi pe aleea dintre podul IPMC şi blocurile PAV de pe bd. I.C. Brătianu nr 125 sunt câţiva copaci care necesită toaletare pentru că o maşină mai înaltă nu poate trece de ei şi acoperă şi stâlpii de iluminat”, a precizat acesta. De departe, cea mai, să-i spunem, amuzantă situaţie o găsim în Tomis 2, unde Dorel a făcut prăpăd! Canalizările au fost astupate cu pietriş, iar pe unde au trecut diverse societăţi de cablu au rămas în urmă moloz şi gunoaie, în... curţile oamenilor! „Ţin să vă anunţ că firmele colaboratoare cu Primăria şi-au bătut joc de curăţenia cartierului Tomis 2 şi anume când s-au asfaltat strada Crişanei au astupat o canalizare funcţională şi apoi, când au realiniat canalizările, tot pietrişul l-au depozitat lângă altă canalizare, care riscă să se astupe... Ruşine! Am şi poze în acest sens, dar nu le pot posta pentru că nu aveţi site-ul bine pus la punct… Şi am mai făcut o sesizare în legătură cu cei de la DIGI... de ce li s-a dat aprobare să sape în grădinile oamenilor, stricând tot și lăsând în urmă pietre, moloz, gunoaie?”, a spus Metin Osman. Vineri a fost ultima zi pentru echipele de lucru ale Direcţiei de Gospodărie Comunală, care au precizat că, în perioada 16-20 februarie a.c., au executat lucrări de tăiere/toaletare şi corecţie arbori în zonele: Cartier Badea Cârţan, Kilometrul 4-5, Topolog şi Faleză Nord, conform cererilor venite de la populaţie, a sesizărilor telefonice comunicate la orice oră de către Dispeceratul Primăriei Municipiului Constanţa şi Facebook.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367