REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria bagă bani în reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ din Constanţa. Vezi despre ce şcoli este vorba

Primăria bagă bani în reabilitarea mai multor unităţi de învăţământ din Constanţa. Vezi despre ce şcoli este vorba

Replica API 7 noiembrie 2017 | 00:00 478

O armată de decidenţi: 88 de funcţionari răspund de achiziţie

O armată de decidenţi: 88 de funcţionari răspund de achiziţie

Primăria Constanţa a ales cinci şcoli din oraş pe care urmează să le modernizeze în perioada următoare, după finalizarea studiilor de specialitate pentru care cheltuie acum peste 725.000 de lei. Investiţiile vizează reabilitarea a patru şcoli şi a unui liceu din municipiul capitală de judeţ. Un amănunt interesant este numărul uriaş de funcţionari responsabili de o achiziţie mai degrabă minoră: nu mai puţin de 88 de angajaţi ai primăriei şi Consiliului Local Constanţa, în frunte cu edilul şef Decebal Făgădău.

Primăria Municipiului Constanţa a lansat un anunţ participare referitor la licitaţia deschisă pentru „elaborare documentaţii tehnico-economice aferente unui număr de 5 obiective de investiţii”. Contractul este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, se întinde pe doi ani, iar termenul de deschidere a ofertelor este de 08.01.2018. Valoarea estimată a contractului este de 725.408 lei, fără TVA.

Patru şcoli şi un liceu

Potrivit Primăriei Constanţa, contractul are cinci loturi distincte. Astfel, lotul face referire la „Elaborarea documentaţiei tehnico-economică, aferentă obiectivului de investiţii „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr.43 Ferdinand, Constanţa” (studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic,DALI)”.

Lotul al doilea din contract prevede „Elaborarea documentaţiei tehnico-economică, aferentă obiectivului de investiţii „Creşterea eficienţiei energetice a imobilului Şcoala Gimnazială nr.23 Constantin Brâncoveanu, Constanţa” (studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic, DALI)”. Lotul al treilea se referă la „Elaborarea documentaţiei tehnico-economică, aferentă obiectivului de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr.14 Palazu Mare” (studii de teren, expertiză tehnică, DALI)”.

De asemenea, lotul al patrulea înseamnă „Elaborarea documentaţiei tehnico-economică, aferentă obiectivului de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa” (studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic, DALI)”. În fine, lotul 5 presupune „Elaborarea documentaţiei tehnico-economică, aferentă obiectivului de investiţii „Reabilitare Şcoala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu, Constanţa” (studii de teren, expertiză tehnică, audit energetic, DALI)”.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Miule , bai Miule , partidul are bani pentru firmele tale ! De ce pierzi vremea in vespasiana judeteana de invatamant ?
0
0
adica a alocat 185-190 000 de euro pentru 4 scoli si un liceu. Vax albina. Daca mai pui la socoteala si parandaratul si profitul constructorului, ramane de-o ciorba. Sa fim seriosi.
5
1
Scoala 69 trebuie modernizata. Aici tinerele scolarite vor invata arta sugerii bananei dintre picioarele colegului de banca.
1
6
Este incredibil ce se intampla cu scolile constantene, in sec 21, UE, NATO..etc.Arata jalnic, dotari ff slabe..praf.Toalete execrabil de murdare, defecte, insuficiente, clase mici si insalubre, dotate mai slab ca puscariile.Suntem la ani lumina de conditiile din vest, ca tot ne comparam frecvent cu el, dar in realitate suntem bananieri.
8
1
scoala 23 este privata,nu este de stat
2
3
scoala 38 idiotilor....ca a luat foc si e praf acolo....
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102