REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Primăria Băneasa, în dubiu: trebuie să recupereze un debit plătit nelegal! Actualul primar n-are habar cum să procedeze

Primăria Băneasa, în dubiu: trebuie să recupereze un debit plătit nelegal! Actualul primar n-are habar cum să procedeze

Replica API 13 noiembrie 2018 | 16:08 703

Responsabil de plată, Ion Marin, este decedat!

Responsabil de plată, Ion Marin, este decedat!

Paul Coliș

Cum a plătit Primăria Băneasa mai mulți bani decât prevede legea, pentru lucrări de electricitate! Fostul ales local, Ion Marin, ar fi acceptat nelegal la decontare situații de lucrări ce conțineau contribuții obligatorii într-un procent mai mare decât cel prevăzut de lege și contribuții mai mari pentru asigurări de accidente și boli profesionale. Cel puțin așa susține Curtea de Conturi, care a obligat actuala conducere a urbei la recuperarea sumelor plătite ilegal.

În 2015, fostul primar Ion Marin, decedat la începutul anului curent, a încheiat un contract cu Medas Instal din Medgidia, de prestări servicii reparații iluminat public și montare/demontare iluminat festiv. Valoarea decontată a contractului a fost de 64 905,74 lei și a fost plătită integral la solicitarea firmei.

În cadrul devizului general, firma a cuprins în mod nelegal, spune Curtea de Conturi, și încasat un cuantum de 25% contribuții pentru fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale aplicat la total manoperă, în loc de 0,25 așa cum prevedea legislația în vigoare. S-a achitat nelegal în beneficiul firmei suma de 2209 lei.

În cadrul devizului general pe articole, fosta conducerea a primăriei, în mod nelegal, a cuprins și încasat în mod nelegal un cuantum de 0,99% reprezentând contribuții de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale, în loc de 0,26% așa cum este prevăzut în legislația în vigoare. S-a achita nelegal suma de 386 lei. În urmare controlului realizat de Curtea de Conturi, auditorii au constatat drept abatere plata nelegală a contribuțiilor menționate.

Primăria Băneasa a acționat în instanță firma pentru recuperarea prejudiciului, dar instanța i-a respins cererea, motivând că abaterile constatate de Curtea de Conturi reprezintă chestiuni care privesc numai pe ordonotarul de credite, prin persoanele care aveau atribuții cu privire la verificarea efectuării lucrărilor și ordonarea plăților, și nu pe firma în cauză.

Rămâne de văzut cum va recupera debitul plătit ilegal, în contextul în care fostul primar nu mai poate răspunde, acesta fiind decedat din ianuarie a.c. ”Nu știu ce o să facem. O să vorbesc cu avocata, cu directorul economic”, a declarat, pentru Replica, Paul Coliș.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unde ca pe ulita la mine lti bagi destele ln ochii au pus la uni cate dou pecuri pe stalpi
0
0
Dilema!! De ce nu mai asfaltate drumul spre OITE somn primar CIOBAN?
0
0
Ala care si-a pus numele Duica sa sugi pl
3
4
nu va faceti probleme il platesc eu
6
5
Avocata??? Directorul economic???? De unde le scoti Papaiarba??? Nu ai asa ceva. Si nici nu bei. Dar omul din betie se trezeste. Prostul asa moare....
13
0
Al dracului debit, la asta se uita Curtea de Conturi?
5
2
cioara borata, de impreuna cu prostalaii de romani care te-au votat!
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218