REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Capitalei vrea să cheltuie un milion de lei ca să afle de ce vin ciorile în Cișmigiu

Primăria Capitalei vrea să cheltuie un milion de lei ca să afle de ce vin ciorile în Cișmigiu

Replica API 27 ianuarie 2022 | 00:00 524

Primăria Generală a Capitalei este gata să cheltuie un milion de lei din bugetul public pentru ciorile din Cișmigiu. Nu este glumă. În calendarul investițiilor prioritare scrie negru pe alb că Municipalitatea alocă suma către Administrația Lacuri Parcuri și Grădini pentru o simplă hârtie. Adică un studiu de fezabilitate intitulat: „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”.

Ciorile Cișmigiului croncăne-n tihnă, dar habar n-au ce le așteaptă. Primăria Generală, vecina de peste drum, le vrea musai duse din parc. Și oricât de zgârcit ar părea primarul, când vine vorba de bugetul public, pentru ciorile Cișmigiului nu se uită la bani și plătește. Un milion de lei. Ca să afle rețeta care le face zburate definitiv din Cișmigiu. Așa că le-a trecut la investiții 2022, cu un titlu sugestiv: Studiu de fezabilitate, „Ciorile din Grădina Cișmigiu, vecini cu aripi”.

Adrian Vigheciu, consilier general PMB: Primarul a alocat un milion de lei pentru anul 2022, ca să studieze vecinii de peste drum. Cu alte cuvinte, pentru niște hârtii care să analizeze pe două hectare de ce survolează ciorile parcul Cișmigiu. Este cât se poate de real, se poate documenta în bugetul ALPAB pe anul 2022. Eu m-aș fi bucurat să aloce sume mai mari pentru vecinii fără aripi. Adică... copiii și persoanele care vin să tranziteze sau să se bucure de un parc bucureștean.

Bărbat: Bani aruncați. Când se pot folosi în alte scopuri. Înainte erau niște pocnitori. Niște d-astea... Și, la un moment dat, n-au mai venit din cauza acestor pocnitori. Cu astea le goneau. Și tot așa, periodic, se întâmpla. Și nu mai veneau. Banii ăia trebuia să-i bage, de exemplu, în parc. E cel mai vechi parc din București. Și care arată deplorabil.

Bărbat: Domne, mai bine s-ar uita la pomii ăștia uscați. Care... S-au întâmplat o grămadă de chestii și poate să cadă în cap la... Ciorile... Ciorile sunt... E aparatură cu care poate să le îndepărteze.

Digi24 a solicitat cabinetului primarului general să detalieze scopul și utilitatea studiului de fezabilitate anti-ciori. Până acum n-am primit răspuns. Oricum, unele ciori au scăpat de pedeapsa pregătită de primărie. Au murit. Una... zace lângă lac. Surpriza este însă alta: Primăria Capitalei nu alocă bani și pentru porumbeii Cișmigiului. Or fi ei mai drăgălași, dar în carte scrie clar: „Corvus corone cornix”, adică „cioara, e mai deșteaptă ca porumbelul”! Poate și de aceea primarul Capitalei a pus un milion pe capul ei, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102