REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria caută SOLUŢII pentru STOPAREA eroziunii TALUZULUI de pe plaja MODERN

Primăria caută SOLUŢII pentru STOPAREA eroziunii TALUZULUI de pe plaja MODERN

Replica API 13 aprilie 2021 | 17:25 2481

După cum precizam într-o ediţie anterioară, taluzul din dreptul plajei Modern riscă să o ia la vale. Primăria Constanţa duce, în prezent, o campanie de igienizare şi toaletare a copacilor şi susţine că se caută soluţii pentru stoparea eroziunii şi că până acum nu s-a putut observa gradul de afectare a taluzului din cauza vegetaţiei crescute în exces.

Se caută soluţii

Primăria Municipiului Constanța a desfăşurat în ultima vreme o campanie de igienizare a taluzului de pe plaja Modern şi de toaletare a copacilor din zonă. Cu toate că gurile rele au susţinut că acolo se pregătesc proiecte imobiliare, Primăria Constanţa a oferit asigurări că nu există un astfel de plan. Ba mai mult, autorităţile locale au precizat că se caută soluţii pentru stoparea eroziunii taluzului care, în momentul de faţă, riscă să se surpe. “Apreciem interesul cetăţenilor. Trebuie să ştiţi, însă, că din cauza vegetaţiei în exces care a dominat malurile în ultimii 20 de ani, nu s-a putut observa gradul de afectare a taluzului. Acum, nevoia de protecţie împotriva eroziunii este evidentă şi se caută cele mai bune soluţii”, transmite Primăria Constanţa.

Cetăţenii şi-au adus aminte şi de “marea defrişare” începută cu un an în urmă

În urmă cu un an, Primăria Constanţei, aflată sub coordonarea lui Decebal Făgădău, a început “marea defrişare a plajei Modern”. La acea vreme, unii considerau că nu se toaletează doar copacii bătrâni şi cei cu probleme, ci toată zona. În prezent, în contextul în care actuala administraţie locală a igienizat zona, constănţenii au întrebat dacă nu cumva vor fi plantaţi şi noi copaci. Întrucât taluzul prezintă probleme, tot Primăria Constanţa precizează că nu vor fi plantaţi alţi copaci până când nu va fi stopată eroziunea.

Citeşte şi:

TALUZUL din dreptul plajei Modern RISCĂ să o ia la VALE. Video!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
da, sa vedem ce "solutie".. poate vreun investitor strategic
0
0
hoteluri, hoteluturi,chitimii ca la Mumbai,pardon Olimp.Poate il luati si ca primar ca si asa locuieste in marea metropola constanta
0
0
Era singurul loc din care nu s-au infruptat cei de la putere. Nu mai cautati motive! Parca spuneati ceva ca aveti in plan sa construiti si aici cei din actuala legislatura.
1
0
cat de dostrusi sa fiti, mai, primaria lui peste. ca orice om stie ca pin plantarea copacilor teerenul se 'intepeneste' si totul va deveni ok. pai dupa atatia ani in care nu s-a miscat un dejet, acum mergeti si radeti , ca altceva nu stiti, decat sa distrugeti ca fel ca si predecesorii si va intrebati cum stopati degradarea zonei.
6
0
Primaria cauta si nu gaseste! Solutii anti alunecare exista si nu e nevoie sa le inventeze tovarasul amiral. Iar plantarea de copaci e una dintre ele!!!
12
0
Pai Fatalaul a taiat si copacii sanatosi si dupa se mira lumea ca o ia pamantul la vale! Plantati cat mai mult copaci, ca radacinile lor tin solul.
14
0
Pozati drenuri orizontale unde se vede stuful si plantati cit mai mulmti copaci, dar repede.Vegetatia nu inpiedica observarea unei alunecari de teren.
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218