REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Cernavodă plănuieşte să cumpere de la Centrala Nucleară blocul de garsoniere din ‘Columbia’

Primăria Cernavodă plănuieşte să cumpere de la Centrala Nucleară blocul de garsoniere din ‘Columbia’

Replica API 15 ianuarie 2018 | 00:00 871

Un bloc de garsoniere din Cernavodă urmează să fie cumpărat de administraţia publică locală, pentru a satisface astfel o parte din nevoile cetăţenilor de a avea o locuinţă. Vorbim despre imobilul compus din 88 de garsoniere, situat în cartierul „Columbia”, şi pentru care Primăria Cernavodă a purtat discuţii cu proprietarul – Societatea Naţională Nuclearelectrica. “Consiliul de Administraţie al Centralei Nucleare a aprobat deja vânzarea imobilului, urmează evaluarea.

Desigur, vom evalua şi noi garsonierele, care sunt mobilate, iar ulterior vom parcurge toţi paşii necesari achiziţiei. Planul nostru este să cumpărăm acest bloc. Vom iniţia un proiect de hotărâre în acest sens, vom prinde şi o sumă estimativă de bani la buget pentru acest demers”, a declarat, pentru “Replica” de Constanţa, primarul oraşului Cernavodă, Liviu Negoiţă.

Tot edilul din Cernavodă a mai anunţat că locuinţele în regim ANL pe care le gestionează administraţia locală vor fi scoase la vânzare pentru chiriaşi, având în vedere că legea încurajează acest lucru. “Oamenii vor să cumpere locuinţele în care stau”, a spus Negoiţă. În sprijinul spuselor sale este interesant de menţionat şi exemplul municipiului Mangalia, unde cetăţenii sunt nerăbdători să devină proprietari, ba mai mult, o chiriaşă care s-a judecat cu primăria a obţinut o decizie a instanţei prin care administraţia locală este “obligată să vândă”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-l pupati in.KUR.. de la 1 mm. pe Spinoche si pe Remzi de la politia gardienilor publici...succesuri,,,
1
4
Adevarat? Cernavoda mai are primar? Eu credeam ca postul e vacant, de vreme ce in oras nu se intampla nimic de un an si jumatate...
10
5
pentru parcarea utilajelor de deszapezire in centru ! in incinta liceului era mai bine , eu sponoche ghe si bunul meu preten remzi de la pol. locala ca smecheri ce suntem mai controlam oleaca prin rezervoare ca tare buna era motorina lor !
11
3
Dl Liviu! Asa da! Cand dai poporului acoperis deasupra capului, implinind , astfel, o parte din nevoile lui, iti asiguri si locul in scaunul de primar. Doar Liviu si Un pic Hansa au dat case oamenilor, restul si-au dat lor. Totusi, aveti grija cu dezordinea din spital...administratia manageriala e varza - hai ca se poate si acolo!
6
8

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367