REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Cernavodă, proiect privind extinderea sistemului public de canalizare menajeră și pluvială

Primăria Cernavodă, proiect privind extinderea sistemului public de canalizare menajeră și pluvială

Replica API 15 aprilie 2022 | 00:00 804

Primăria orașului Cernavoda a demarat un proiect extrem de important pentru localitate, privind extinderea sistemului public de canalizare menajeră și pluvială, în zonele unde aceasta nu există. Este vorba de proiectul ”Executare lucrări rețea de canalizare (menajeră și pluvială pe str. Pelicanului, Corbului și General Praporgescu, oraș Cernavoda”. În prezent, colectarea apelor menajere din zona străzilor Pelicanului, Corbului, G-ral Praporgescu, Egretei, Treierișului, Pescărușului și Șoimului se realizează prin fose septice. Pe amplasamentul propus nu există rețea de preluare și evacuare a apelor pluviale. Prin executarea acestor lucrări se dorește realizarea rețelelor de canalizare menajeră și pluvială, care vor satisface cerințele și necesitățile specifice zonei de locuințe (case).

Luna aceasta a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru obiectivul menționat, executant fiind asocierea S.C. TACA CONSTRUCȚII ȘI CONSULTANȚĂ SRL și S.C. EUROAUDIT SERVICE SRL.

Vor fi executați 618 metri de rețea canalizare menajeră, 24 de cămine colectoare și vor fi realizate rigole carosabile pe o lungime de 76 metri.

Valoarea lucrărilor este de 1.422.798,18 lei fiind suportată în totalitate de la bugetul local.

Acest proiect va avea o influenţa benefică asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei, executarea acestor lucrări diminuând astfel nivelul de infiltrații în sol, precum și riscul producerii de inundaţii.

Lucrarea este extrem de importantă pentru locuitorii din zonă, administrația publică locală punând încă o dată pe primul plan interesele comunității. Scopul tuturor proiectelor de până acum a fost îmbunătățirea continuă a calității vieții generațiilor prezente și viitoare, printr-o abordare integrată între dezvoltarea economică, protecţia mediului și implicare socială. Strategia de dezvoltare a orașului Cernavoda reprezintă unul dintre cei mai importanţi paşi care susţin procesul de dezvoltare locală, deoarece are ca scop stabilirea unor priorităţi pe termen mediu şi lung pe caracteristicile localității noastre, o analiză a resurselor și oportunităților orașului, prezentând astfel cadrul în care se va realiza progresul în următorii ani în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii locuitorilor.

Conducerea Administrației Publice Locale din Cernavoda crede cu tărie că strategia de dezvoltare ne ajută să gândim în perspectivă şi să construim viitorul. Un viitor mai bun pentru noi și generațiile care urmează. Un viitor în care fiecare locuitor să-și găsească locul unde să-și valorifice cunoștințele, priceperile și deprinderile individuale, să își câștige existența sa și a familiei în mod onest, să-și poată realiza condiţii de viaţă şi confort comparabile cu cele ale cetățenilor europeni, să beneficieze de servicii sociale de calitate și de un mediu curat și sănătos. Un viitor care să contribuie activ la dezvoltarea orasului și bunăstarea locuitorilor.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218