REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Cernavodă ţine la secret verificarea Curţii de Conturi la SRL-ul Consiliului Local

Primăria Cernavodă ţine la secret verificarea Curţii de Conturi la SRL-ul Consiliului Local

Replica API 25 septembrie 2014 | 01:21 656

Scandal monstru la uşa lui Hânsă: consilierii, puşi să voteze un raport despre care n-au habar

Scandal monstru la uşa lui Hânsă: consilierii, puşi să voteze un raport despre care n-au habar

Scandal în şedinţele de consiliu la Cernavodă! De mai bine de o lună de zile, consilierii locali din Cernavodă se chinuie să intre în posesia raportului Curţii de Conturi rezultat în urma efectuării verificărilor instituţiei la societatea Consiliului Local „Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală”. Controlul s-a desfăşurat în urmă cu câteva luni şi, potrivit unor surse, inspectorii ar fi găsit mai multe nereguli, momentan ţinute „la sertar”. Aleşii locali susţin că vor să cunoască situaţia societăţii pe care o au în subordine, numai că de la primărie li se pun beţe în roate: „Primarul Gheorghe Hânsă vrea să ascundă ceva!”, sunt de părere unii consilieri. Dacă până la următoarea şedinţă de consiliu local raportul nu va fi pe masă, pentru dezbatere, „va ieşi urât rău de tot” - avertizează aleşii locali, care adaugă că e nefiresc să voteze însuşirea concluziilor Curţii de Conturi, dar fără să li se precizeze care anume sunt acestea. „Am avut într-una din şedinţe un proiect privind însuşirea raportului, dar fără raport. E anormal să votăm ceva ce nu cunoaştem”, a mai comentat un ales local.

În urmă cu câteva luni, Curtea de Conturi a efectuat un control la societatea Consiliul Local „Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală”. În urma verificărilor, s-ar fi găsit câteva nereguli, spun consilierii. Banii alocaţi societăţii în şedinţele de Consiliu Local nu corespund cu investiţiile realizate de către firmă. Pentru a vedea cu exactitate unde s-au dus banii şi de ce societatea este pe minus, consilierii au cerut, într-una din şedinţele de Consiliu Local, raportul Curţii. „Am cerut raportul să vedem şi noi pe ce s-au cheltuit banii pe care i-am aprobat. Am înţeles că ar fi ieşit pe minus. Vrem să vedem ce se întâmplă”, ne-a declarat un consilier local. Numai că nu s-a luat act de solicitare. O altă şedinţă, o nouă solicitare, noi promisiuni. Consilierii s-au săturat să se lovească de refuzuri şi ameninţă că, dacă la şedinţa de consiliu de săptămâna viitoare nu vor avea raportul pe masă, „va ieşi rău de tot”. „Când am cerut prima oară raportul, ni s-a spus că nu putem intra în posesia lui pentru că nu ştiu ce semnătură lipsea, şi am fost amânaţi pentru următoarea şedinţă. La următoarea şedinţă, ni s-a spus că nu au raportul. Dacă nu ni-l vor da nici la următoarea şedinţă, va ieşi urât rău de tot. Vom face scandal”, a anunţat un consilieri local din Cernavodă.

Ce spune Curtea de Conturi

Pe de altă parte, urmare a unei solicitări adresate de „Replica” de Constanţa în atenţia Curţii de Conturi, răspunsul cu privire la verificarea SC „Utilităţi Publice-Gospodărie Comunală” a fost: „Actele de control întocmite la această entitate sunt în curs de valorificare, procedură prevăzută de Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice Curţii de Conturi, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi”. „Actele întocmite au caracter public numai după încheierea procedurilor de valorificare a constatărilor”, au mai precizat reprezentanţii Curţii de Conturi.

Mirela PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218