REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Comana modernizează dispensarul printr-o firmă din Constanța care a făcut vâlvă prin Craiova

Primăria Comana modernizează dispensarul printr-o firmă din Constanța care a făcut vâlvă prin Craiova

Replica API 8 noiembrie 2019 | 00:00 362

Contract de peste un milion de lei

Contract de peste un milion de lei

Tudor Zanfir şi primarul Craiovei

Primăria comunei Comana a angajat pentru lucrările de modernizare a dispensarului din localitate o firmă din Constanța care a creat ceva controverse în Craiova, din cauza umflării devizelor. Societatea nu este una cunoscută mediului de afaceri, dar are ceva experiență în contractele cu statul.

Primăria Comana a atribuit pe 30 octombrie 2019 un contract pentru ”Proiectare și execuție lucrări aferente obiectivului de investiții „Extinderea și modernizarea dispensarului uman din localitatea Comana, județul Constanța””. Înțelegerea a fost semnată în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 28 mai 2019.

În ce constau lucrările

Potrivit documentației de atribuire, ”Principalele lucrări ce se vor executa vor consta în:

• intrarea în legalitatea a construcțiilor existente (corp C1 și respectiv C2);

• desființarea construcției anexă de pe latura din nord ce a fost construită ulterior, alipit de construcția principală;

• desfacerea acoperișului;

• realizarea fundațiilor pentru extinderea propusă;

• realizarea extinderii din zidărie din BCA;

• compartimentări interioare din zidărie de BCA și gips-carton;

• instalații termice, ventilație și climatizare, sanitare, electrice în zona de extindere;

• înlocuirea ferestrelor existente cu ferestre cu tâmplărie PVC pentacamerală și geam termopan;

• înlocuirea ușilor de interior existente cu uși din PVC cu geam termopan sau pline;

• reparații la construcția existentă: desfacerea pardoselilor, tencuielilor și finisajelor din cabinetele existente și refacerea lor cu materiale noi, agrementate;

• Termosistem exterior din polistiren 10 cm;

• Înlocuirea instalației electrice în clădirea existentă;

• Înlocuirea instalației sanitare și adaptarea la normele de funcționare ale cabinetelor medicale;

• Instalație termică cu corpuri de încălzire statice;

• Sistem de producere a apei calde menajere cu un sistem de 3 panouri solare, boiler termoelectric de acumulare a apei calde menajere 300 l, vase de expansiune, pompe, sistem automatizare, regulator, etc.;

• Sistem centralizat de ventilație și climatizare, cu agregat de răcire exterior;

• Iluminat exterior cu 2 stâlpi de iluminat dotați cu sisteme fotovoltaice;

• Refacerea împrejmuirii;

• Amenajarea căii de acces și a spațiului verde din jurul clădirii;

• Centrală termică cu funcționare pe combustibil solid.

• organizare de șantier”.

Cine a câștigat contractul

Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 861.247 lei, fără TVA, iar la procedura simplificată de achiziție organizată de Primăria Comana a fost acceptată o singură ofertă, care a și fost declarată câștigătoare. Este vorba despre Ambient One Construct SRL, care s-a angajat să realizeze lucrările pentru 858.665 lei, fără TVA.

Firma este deținută de Zamfir Tudor și a raportat pentru anul 2018 o cifră de afaceri de 2 milioane lei și un profit net de 470.000 lei, cu 12 angajați. În mai 2018, Ambient One Construct SRL primea și de la Primăria Cobadin un contract de 925.342 lei, pentru extinderea Școlii Tătare din comună.

A umflat în Craiova cu 30% valoarea inițială a contractului

Ambient One Construct SRL este protagonisa unor controverse stârnite recent tocmai în Craiova, acolo unde firma din Constanța a câștigat în mai 2019 contractul pentru modenizarea intrării în Parcul Romanescu, în valoare de 636.737,99 lei, fără TVA. Ulterior, însă, firma din Constanța a constatat că oferta sa de preț, cu care a câștigat contractul, este mult mai mică decât ar avea nevoie. Așa că a cerut mai mulți bani de la Primăria Craiova, iar în septembrie 2019 Consiliul Local a aprobat suplimentarea a 218.492,89 lei, adică mai mult de 30% din valoarea inițială a contractului.

Potrivit Gazetei de Sud, firma din Constanța ”a întocmit un memoriu justificativ în care a explicat motivul pentru care s-a ajuns la noua sumă. Cum că este nevoie de mai multe cantităţi de materiale decât se estimase, că au apărut lucrări suplimentare, că refacerea listei cu primarii Craiovei care exista pe vechiul soclu nu a fost luată în calcul în SF etc”.

Publicația din Craiova a prezentat și o fotografie în care primarul Mihail Genoiu dă mâna cu patronul firmei constănțene, Zamfir Tudor, la semnarea contractului pentru lucrările de la Parcul Romanescu.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iar demonstrezi ca ai angajat altceva decat ziaristi. Daca vorbesti despre Comana, de ce pui poza cu primaru Craiovei? Ati inebunit cu totii? Chiar nu iesiti niciodata din birou si nu faceti fotografii niciodata. Acelasi lucru e valabil si pt poza cu Horia Constantinescu. De 2 ani ai doar o poza cu el. Copiaza de pe alte siteuri poze, contra cost.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367