REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primaria condusa de Dedu si-a facut planul sa "arda" mii de litri de motorina

Primaria condusa de Dedu si-a facut planul sa "arda" mii de litri de motorina

Replica API 13 aprilie 2011 | 00:00 142

In timp ce masinile politistilor se misca doar la apelurile 112,

In timp ce masinile politistilor se misca doar la apelurile 112,

Luat în vizor de autorităţi, pentru mai multe abateri în exercitarea atribuţiilor, primarul comunei Mircea Vodă, Dumitru Dedu, nu dă semne să se liniştească. Trimis în judecată de către procurorii DNA Constanţa pentru deturnarea unor fonduri europene, edilul reuşeşte fără prea mult efort să scoată din nou din anonimat localitatea pe care o păstoreşte.

Primarul Dumitru Dedu are de gând să găurească bugetul primăriei pentru a face full-ul cu 15.000 litri de motorină Euro 5, deşi instituţia are în dotare doar câteva utilaje sezoniere, un Renault Megane şi un Fiat Ducato care pot consuma acest tip de combustibil. Conform anunţului, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, impresionantul stoc de combustibil urmează să fie achiziţionat pentru un an, nu prin licitaţie publică, ci prin selecţie de ofertă. Cantitatea estimată a fi furnizată lunar primăriei de către câştigătorul contractului în valoare de 800 milioane lei vechi, este de 1250 litri. "Produsele vor fi livrate direct în rezervoarele autovehiculelor, de la pompele staţiilor de alimentare. Autoritatea contractantă îşi rezervă dreptul de a creşte sau de a diminua cantitatea de produse prevăzute iniţial, în funcţie de necesităţi şi de fondurile alocate de la buget. Livrarea de cantităţi suplimentare se va realiza la solicitarea autorităţii contractante", se arată în caietul de sarcini. Cu alte cuvinte, Dumitru Dedu demonstrează că în cazul Primăriei Mircea Vodă nu se aplică hotărârea de Guvern prin care Emil Boc stabilise anul trecut plafonul lunar de carburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto. "Cele 15.000 litri de motorină le achiziţionăm pentru utilaje. Avem un buldoexcavator, un tractor cu cositoare pentru islaz, o rabă şi un microbuz şcolar. Primăria are o singură maşină, un Renault Megane, ce funcţionează, conform legii, cu o cotă de 75 litri de motorină şi restul de combustibil îl folosim pentru utilajele din dotare la diverse lucrări pe care le efectuăm în comună. Numai microbuzul şcolar consumă 800 de litri lunar. Zilnic microbuzul transportă copii din satele Tibrinu (la 9 km de reşedinţa comunei -n.r.) şi Gerghina (la 5 km de reşedinţa comunei -n.r.) la şcoală şi pentru alte activităţi, gen olimpiade", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Dumitru Dedu, primarul comunei Mircea Vodă. În condiţiile în care microbuzul şcolar al comunei Mircea Vodă "arde" 800 litri de motorină lunar, facem precizarea că poliţiştii din mediul rural pornesc maşinile doar în cazul apelurilor 112. Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa susţin că raţia lunară de combustibil repartizată pentru activităţile de ordine publică este de 100 de litri la trei schimburi de poliţişti. Cu alte cuvinte, poliţiştii din mediul rural primesc cam 1 litru de combustibil pe tură, iar Dumitru Dedu face risipă de motorină.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102