REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Primăria Constanţa a autorizat protestul liberalilor împotriva lui Ponta

Primăria Constanţa a autorizat protestul liberalilor împotriva lui Ponta

Replica API 11 iunie 2015 | 23:23 102

În timp ce în Capitală PNL a renunţat la idee, să nu iasă „mineriadă”,

În timp ce în Capitală PNL a renunţat la idee, să nu iasă „mineriadă”,

Liberalii constănţeni vor ieşi în stradă în acest weekend. Dacă la „centru” s-a stabilit anularea evenimentului din Capitală, toate filialele vor acţiona pe plan local, printre care şi cea de la Constanţa.

Miercuri, Primăria Constanţa a emis autorizaţia pentru protestul pe care PNL intenţionează să-l organizeze vineri, în faţa Instituţiei Prefectului, în intervalul 11:00-14:00. Lanţul uman programat pentru vineri la Palatul Parlamentului, în momentele în care se va dezbate moţiunea de cenzură, a fost anulat. În contextul în care Primăria Generală a Capitalei a aprobat şi un miting al PSD în acelaşi loc şi la aceeaşi oră, liberalii au făcut un pas înapoi pentru a evita o bătaie generală.

„Nu vrem mineriade”

„Nu va mai fi lanţul în jurul Parlamentului. Se doreşte o evitare a mineriadei. Primăria Capitalei a dat acordul pentru mitingul PSD la aceeaşi oră şi în acelaşi loc”, a spus deputatul liberal Mihai Lupu, pentru „Replica”. Anularea evenimentului a fost confirmată şi de deputatul Claudia Boghicevici. „Nu vrem mineriade!”, ne-a spus Boghicevici. „PSD a propus de fapt o contramanifestaţie în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. În urma discuţiei de astăzi (miercuri – n.r.), la propunerea lui Mircea Ionescu Quintus am decis sa nu fim parte la nişte manifestari care să aducă aminte de iunie 1990. PSD face ce ştie mai bine, contramanifestaţii, contramitinguri. În iulie vom organiza un miting mare, rugând pe Oprescu şi PSD să nu mai vină cu o contramanifestaţie. Nu dăm nici un pas inapoi, domnul Ponta ne ameninţa cu plângeri la Parchet”, a motivat co-preşedintele PNL Vasile Blaga anularea evenimentului din Capitală. „Am decis, la propunerea preşedintelui de onoare al PNL, dl. Mircea Ionescu Quintus, să renunţăm la organizarea lanţului uman în jurul Parlamentului, planificat pentru vineri. La inconştienţă răspundem cu raţiune. În felul acesta, consider că mitingul PSD rămâne fără obiect: parazitarea protestului paşnic al PNL şi crearea de violenţe. Acum, dl. Victor Ponta poate să ne explice în linişte de ce nu vrea să demisioneze”, a completat Alina Gorghiu. În ziua în care Victor Ponta îi ameninţa cu dosare penale şi contramanifestaţii pe liberalii care anunţaseră lanţ uman la Parlamentul României, PSD a depus cerere de autorizaţie pentru miting în acelaşi loc! Ambele solicitări au fost aprobate de Sorin Oprescu. PNL urma să facă lanţul uman pe latura dinspre sediul SRI, spre Calea 13 Septembrie, iar PSD pe trotuarul de la Parcul Izvor.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614