REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Constanţa a PIERDUT procesul intentat Curţii de Conturi

Primăria Constanţa a PIERDUT procesul intentat Curţii de Conturi

Replica API 26 noiembrie 2020 | 00:04 2139

Primăria Constanţa a pierdut procesul intentat Curţii de Conturi! În urma unui control al auditorilor, din 2014, s-au constatat mai multe nereguli. I s-a pus în vedere administraţiei locale să remedieze măsurile, însă primăria a contestat raportul în instanţă. În primă fază, Primăria Constanţa a pierdut pe fond, dar a formulat recurs. Curtea de Apel a tranşat speţa, iar luni, 23 noiembrie, au respins, definitiv, recursul.

Ce nereguli s-au găsit!

S-a constatat nestabilirea şi neînregistrarea de venituri din taxa de habitat în suma totală estimată de 329 mii lei pentru care s-au calculat majorări de întârziere în suma de 85 mii lei. Totodată, s-a mai constatat nestabilirea, neînregistrarea în evidenţă contabilă şi fiscală şi neraportarea taxei pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţă în derularea activităţilor economice în suma totală estimată de 111 mii lei pentru care s-au calculat majorări de întârziere în suma de 27 mii lei. Tot la Primăria Constanţa, prin Serviciul Public de Impozite şi Taxe, s-au plătit drepturi de natură salarială care exced prevederilor legale, în valoare de 1.248 mii lei. La unitatea administrativ teritorilă a municipiului Constanţa spun auditorii că s-au efectuat cheltuieli nelegale în valoare de 1.678 mii lei, reprezentând contravaloarea kilometrilor neparcurşi, trecuţi în foile de parcurs anexă la facturile prezentate şi contravaloarea serviciilor de transport persoane facturate după dată scadenţei ultimei rate de leasing.

Cheltuieli nelegale pentru servicii de asistenţă juridică care nu sunt legate de activitatea entităţii

Conform raportului Curţii de Conturi, s-au mai realizat "cheltuieli nelegale în valoare de 667 mii lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de asistenţă juridică care nu sunt legate de activitatea entităţii, nefiind prestate pentru Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi/sau pentru primarulmunicipiului. De asemenea, s-au mai realizat cheltuieli nelegale în valoare de 274 mii lei cu prestarea serviciului de prindere, transport şi gestionare a câinilor fără stăpân de pe domeniul public al Municipiului Constanţa". Potrivit raportului auditorilor s-au efectuat cheltuieli nelegale în valoare de 31 mii lei, reprezentând contravaloare tipărituri (afişe, bannere, ecusoane, colante, invitaţii etc.), la un contract de sponsorizare încheiat cu Fundaţia "Fantasio Constanţa" pentru proiectul "Sărbătoarea recoltei şi vinului Dobrogea2012", contrar prevederilor art. III din OUG nr. 26/06.06.2012. S-a constat plata nelegală a ajutoarelor de încălzire cu energie termică furnizată în sistem centralizat pentru unele persoane care figurează în evidenţele Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Constanţa ca fiind decedate - se precizează în raport. Sumă se ridică la 25 mii lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la iveala ! Si asta e numai varful ! Nici nu trebuie sa fii contabil sa-i gasesti pe hoti !!!
3
1
pe banii de la caini s-au plimbat niste curvulici prin toata Europa.....lucrau acolo niste dame de bine.....una si-a pierdut urma din Constanta...s-a imbarligat cu ala ce a facut bancutele de fier in Constanta...nu banci, bancute, oribile.....alte spagi in buzunarele cui a aprobat contractele.
4
0
Sa plateasca cei care au semnat,nu este normal sa se plateasca din bani contribuabililor la bugetul primariei pentru greselile sau abuzurile facute de uni angajati ai primariei Constanta
10
0
Sa plateasca!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102