REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Primăria Constanţa, acuzată că a ASCUNS o plângere legată de PUZ-ul lui Secărea

Primăria Constanţa, acuzată că a ASCUNS o plângere legată de PUZ-ul lui Secărea

Replica API 30 mai 2020 | 00:13 7207

Mai mulți constănțeni ce locuiesc în Faleză Nord, pe strada Pescarilor, sunt în război cu afaceristul George Secărea, care intenționează să construiască, în fața blocurilor în care locuiesc, pe spațiu verde, un imobil cu 6 etaje. Consilierii locali au aprobat, în 28 februarie, PUZ-ul ce stă la baza construcției, documentație pe care vecinii o consideră nelegală. În acest sens, au formulat o plângere prealabilă, în atenția Consiliului Local, datată din 22 aprilie, însă care nu a ajuns la destinatar, nici măcar în ședința de miercuri a Comisiei juridice.

Membrii comisiei au aflat de ea joi, 28 mai a.c., sens în care au cerut explicații aparatului de specialitate al primarului, fără să primească vreun răspuns. De ce secretarul Consiliului Local nu a adus la cunoștință aleșilor plângerea și la ordinele cui? De ce aceștia nu au fost informați pentru a răspunde, în timp util, semnatarilor, ce răspuns a transmis primăria sau dacă a transmis…sunt întrebări la care consilierii așteaptă răspuns.

Plângerea se referă la un PUZ votat în februarie, în ședința din 28 februarie 2020, în baza căruia ar urma să se edifice un bloc cu 6 etaje, investitor fiind soții Maria și George Secărea, pe spațiul verde din jurul blocului. Locuitorii din zonă cer revocarea hotărârii 89 din 28 februarie, în acest sens înaintând Consiliului Local plângerea prealabilă.

De ce ar fi ilegală hotărârea adoptată în februarie a.c.!

Prin HCLM Constanța 89/2020, s-a aprobat PUZ-ul pentru zona delimitată de strada Belvedere, aleea de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara. Acest PUZ vizează terenul din fața blocurilor BM7 și BM 8, ce au regim de înălțime P+3, teren care a fost spațiu verde aferent celor două blocuri și care a ajuns în proprietatea investitorilor.

Cererea lui George Secărea pentru aprobarea PUZ a fost înregistrată sub nr 35793/21.02.2020 și 6 zile mai târziu, în 28 februarie, s-a adoptat hotărârea de consiliu. Proiectul ar fi fost supus dezbaterii fără avizul comisiei de specialitate a CL, avizul folosit la baza proiectului unul din iulie 2017, anterior înregistrării cererii solicitantului, iar referatul de aprobare a fost întocmit a doua zi după depunerea cererii în baza unor documente care nu mai erau valabile la data adoptării hotărârii contestate. Mai mult, hotărârea ar avea un aviz de oportunitate din august 2014, adică cu patru ani în urma depunerii cererii de adoptare a PUZ.

Locuitorii cer revocarea HCLM

În baza acestor aspecte, locuitorii celor două blocuri din Faleză Nord cer revocarea hotărârii. Cât despre faptul că plângerea a fost ”ascunsă” de către reprezentanții primăriei, de consilierii locali, aceștia din urmă spun că este un lucru foarte grav și, pentru care, cel mai probabil, vor lua măsuri.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DEMOLATI PRIMUL BLOC ILEGAL SI SA VEDETI CUM INTRA FRICA IN TOTI ! SI IN JAVRE DE MAKIDONI BORATI AKA "DEZVOLTATORI" SI IN TARANI COCLITI CARE CUMPARA 'CENTRAL" SI CU "VEDERE"
1
0
Puscarie pe viata si confiscare extinsa, inclusiv la nivelul prietenilor si cunostintelor imbogatite, improprietarite peste noapte pentru a nu putea sa se bucure de banii furati. Dormim listiti, DNA ii pazeste de noi
5
0
Ce se vrea smecher, dar este un papagal fara pene!
7
0
le suge pulicica la machedoni.
3
2
Fagaboul de data asta nu a facut sondaj de opinie ca in speta PUD Mircea nr 47. Desi PUZ e mult mai important decat PUD. Exista precedent, chiar la initiativa primarului care in cazul respectiv nu si-a primit spaga. Acum probabil ca a primit-o de nu il intereseaza ce vor vecinii. Sariti pe el cu sondajul
12
0
In fata la LIDL KM 5 se ridica falnic un bloc linga blocul SOLD HAUS GRINDEANU la doar 3 - 4 metri distanta intre ele ...e normal asa ceva ? Trece lumea pe aici , se uita si isi face CRUCE cand vede ca nu s a lasat distanta ... Nu i pasa nimanui si nu se poate indrepta raul facut in tara adta in ultimii 30 ani ! ....
19
2
Schimba PUZ ul si ia banii!Asa se joaca la ei!Dar nu vede nimeni.
14
1
FAGADAU, la ce va asteptati de la el cand ne minte in fiecare zi? In 2016 a spus ca o sa faca de nu mai recunoastem Constanta, acum a donat ceea ce nu a avut niciodata, si ne scoate ochii cu niste borduri si asfalt care le fac totii primarii si sa nu uitam PROMISIUNILE CELE MAI IMPORTANTE.
23
2
Eu as propune ca ultimii care sa semneze pe puz si pud sa fie DNA, ANI, ANAF, care sa legifereze legalitatea obtinerii terenului, a tuturor documentelor necesare si mai ales, a provenientei banilor ce vor fi investiti. Asa cred ca nimeni nu ar mai avea de comentat. Iar investitorii ar fi ffff multumiti ca sunt in legalitate si nu ar mai fi banuiti si catalogati drept spagari. Ei.... A fost doar un exercitiu de imaginatie. Stati linistiti. Nu se va intampla asta niciodata.
29
2
...cum credeti ca s-a furat toata Constanta...prin grupul infractional organizat dintr-o institutie ce ar fi trebuit sa sustina orasul si sa contribuie la dezvoltarea lui ...profesorul grupului ...Mascariciul...iar ucenicul vrajitor continua opera profesorului...
26
1
Super, marlanul Fagabou finalizeaza distrugerea orasului inceputa de sifiliticul Mazare.
33
4
Fagaboul de data asta nu a facut sondaj de opinie ca in speta PUD Mircea nr 47. Desi PUZ e mult mai important decat PUD. Exista precedent, chiar la initiativa primarului care in cazul respectiv nu si-a primit spaga. Acum probabil ca a primit-o de nu il intereseaza ce vor vecinii. Sariti pe el cu sondajul
28
2

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920