REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa ‘ascunde mizeria sub preş’: JUNGLA de la periferie, mascată cu acţiuni de igienizare în interes turistic!

Primăria Constanţa ‘ascunde mizeria sub preş’: JUNGLA de la periferie, mascată cu acţiuni de igienizare în interes turistic!

Replica API 26 iunie 2018 | 23:21 442

După mai bine de o lună în care parcurile din oraş arată ca o veritabilă junglă, autorităţile locale s-au gândit să demareze acţiunile de toaletare. Constănţenii au reclamat faptul că o plimbare în parc înseamnă pentru ei un drum care se finalizează cu multe ciupituri de ţânţari. Cei care obişnuiau să facă sport în parcurile din oraş s-au lăsat de mult de lucrul ăsta căutând alte spaţii mai “blânde” pentru alergat. În sfârşit, după “lupte” crâncene cu gandacii, şobolanii şi ţânţarii din parcuri, autorităţile locale au început igienizarea... în zonele de interes turistic.

Veste minunată pentru... turişti! Autorităţile locale constănţene au demarat acţiunea de toaletare a copacilor şi igienizare cel puţin în cel mai mare parc din oraş, parcul Tăbăcărie. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, muncitorii serviciului Spaţii Verzi au demarat la final de lună iunie, mai exact luni, 25 iunie a.c., acţiunea de igienizare a spaţiului verde de pe malul lacului Tăbăcărie. Tot pentru “a lua faţa” turiştilor care vor veni pe litoral vara aceasta, se lucrează şi la eliberarea de vegetaţie crescută din spatele Pavilionului Expoziţional. Autorităţile locale “ascund mizeria sub preş”, acţionând de asemenea la toaletarea copacilor de pe traseul pe care circulă autobuzele supraetajate.

“Se coseşte acum în zona din spatele Pavilionului Expoziţional şi au loc de asemenea, şi acţiuni de toaletare a copacilor pe traseul pe care circulă autobuzele etajate. Se igienizează şi spaţiile verzi din zonele bulevardul Marinarilor, Aleea Lupeni, bulevardul Mamaia și plaja Modern, urmând ca în zilele următoare să fie curăţate şi salubrizate intrările în muncipiul Constanţa.”. au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Se pare că acţiunea vizează doar zonele de interes turistic, constănţenii care locuiesc la marginea oraşului fiind pur şi simplu lăsaţi în junglele care cândva arătau ca nişte parcuri. Spre exemplu, în parcul din cartierul Poarta 6, şi nu numai, copacii sunt imenşi, iarba a crescut considerabil, iar boscheţii sunt de aproape un metru şi jumătate. De asemenea, acelaşi lucru se întâmplă şi în faţa blocurilor, unde boscheţii aproape acoperă vederea celor care locuiesc la parter. Odată cu vegetaţia crescută, au apărut şi mii de gâze, ţânţari, gândaci, şobolani şi şopârle cu care orice locuitor se confruntă atunci când petrece puţin timp în parc.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor imi era frica sa plec in afara la munca . Aveam o panarama ma drogam toata ziua cu ea . Eu d meserie sudor . Si imi pare rau de timpu pierdut si cu asta care ma insela si cu tara asta d rahat. Si vreau sa zic ca in 6 luni de zile am relizat ceva si mai nou . Si statul ceh vrea sa ma ajute . Unde e coruptie mare nimic nu merge . 80 % di tineret e distrus de guvern cu etnobotanice .
1
0
Si vara inca n-a inceput din plin --in iulie si aug sa vedeti cum va arata orasul--de ce poate cluj brasov timisoara etc si cta e oras mort ?
1
0
Aici se sifoneaza cei mai multi bani. Cine verifica si care este garantia unei lucrari la aceste plantari si intretineri de spatii verzi?? Stie sau verifica cineva?? Un copac de cca 3m inaltime costa probabil 200-500 lei , daca pui 50 in piatra si beton, poate se vor prinde 30 , si mai vinzi la iarna alti 20.....
3
0
Numai avem mecanici ...au plecat sa joace tenis la tiri ac.
2
0
nu s-a plantat o floare in tot orasul...totul este urat...gri...tern...abandonat...fara parcuri...fara locuri de joaca pentru copii...fara parcari amenajate....totul sub orice critica...Constanta a ajuns cel mai mizerabil oras...construim mall-uri...si atat...industrie zero...locuri de munca zero...platim ajutoare sociale la puturosi...construim pe spatiul verde ...invadam parcul Tabacarie cu blocuri...RUSINEEEE acestui individ invizibil si incapabil ...ce isi zice ...PRIMAR ...speram sa disapri definitiv dupa urmatoarele alegeri impreuna cu echipa de analfabeti !!!!
9
0
Constanta incepe de la Bavaria dinspre Ovidiu ! E o perdea de poisori pana in vila lui Kikeanuu !!! Toaleteaza si acei pomisori !!!! Trecerea de pietoni Tommis pls e varza cuu stalpii ruginiti !!!!!!!!
2
0
Plantat pomi, arbori cu miile , nu panselute, si atunci Cta va fi...verde!
5
0
peste tot e mizerie uitativa cum arata casetele verzi din tot orasul.... vezi dedeman nord unde se planteaza arbori in fiecare an primavara si toamna si viciversa se scot si se arunca la gunoi....pe ce bani si altele
3
0
Contractul de dezinsectie cu firma Allchim S.A. a fost intrerupt la inceputul anului 2018, dupa 10 ani de colaborare cu primaria Cta. Intre timp primaria nu a mai desemnat o noua firma pentru dezinsectie in orasul Cta, motiv pentru care orasul este plin de tantari, capuse si alte insecte daunatoare. SEZISEZ PRIMARIA SA IA ATITUDINE IN PRIVINTA ASTA, este de neconceput in anul 2018 sa se intample asa ceva intr-un oras important la nivel national.
5
2
Eu Pesedeu va promit oras smart smart city: fiecare constantean are dreptul sa poarte un smart phone ca sa poate face orasul Smart. Trotuare, strazi, cosuri de gunoi, spatii verzi, locuri de joaca pentru copii, scoli, licee, locuri de adapost pentru oamenii fara casa, locuri de parcare, strazi curate s.a.m.d. Trebuie doar sa va mutati si pesedeu de cta va promite ca o sa aveti parte de ele in Germania, Spania, Singapore ....daca nu aveti posibilitatea sa va mutati va aratam noi niste poze. Constantenii sunt smart voteaza pesedeu de 25 de ani, ura si la gara gasim civilizatie, dar in Cluj.
11
0
Muie fagadau,muie mazare,muie pesedei !!! Cu cacat !!!
6
1
In Mamaia toate spatiile verzi arata jalnic. Toata statiunea arata deplorabil.In oras nu este plantata o floare. Mizerie peste tot. Cel mai jalnic oras. Si nu intereseaza pe nimeni..
8
1
coman este de vina, nu respecta dispozitiile lu fagadau. are ordin sa curete spatiile verzi si nu il intereseaza
5
1
Este o adunatura de prosti si curve!
12
1
Dar nu-i de vina Fagadau. Grupuri de derbedei, locuitorii acestui oras, vandalizeaza tot ce face Fagadau. Au aruncat cu seminte de iarba sa-l puna pe harnicul primar intro lumina nefavorabila. Mama lor de huligani...
6
8
Si prostii il vor vota tot pe fagadau si data viitoare....ce conteaza ca o sa ramanem fara zone verzi in oras.
15
1
La Universitate ,te apuca groaza!In unele locuri balariile sunt pana la piept.La intrarea studentilor iarba incepuse sa urce pe scari si in cele din urma cineva a curatat,cca un metru.
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614