REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Primăria Constanţa asigură subvenţia pentru căldură şi în aprilie şi scuteşte o categorie de constănţeni de taxa de gunoi

Primăria Constanţa asigură subvenţia pentru căldură şi în aprilie şi scuteşte o categorie de constănţeni de taxa de gunoi

Replica API 22 mai 2014 | 00:00 110

Pentru că Guvernul nu asigură subvenţia la energia termică şi pentru luna aprilie, Primăria Constanţa se află în situaţia dificilă de a găsi o soluţie. Fără să specifice despre ce sume vorbim mai exact, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat că Primăria va depune eforturi să asigure şi "partea leului", până mai ieri garantată de Executiv. Potrivit lui Mazăre, prezent la şedinţa Consiliului Local, organizată miercuri, la un hotel din staţiunea Mamaia, efortul financiar va fi substanţial. "Pentru luna aprilie, când Guvernul nu mai acordă subvenţia la energia termică, o să completăm noi, o să susţinem din bugetul local şi partea pe care n-o mai dă Guvernul, în aşa fel încât facturile să fie subvenţionate în mod normal, aşa cum au fost şi în ianuarie şi în februarie şi în martie. Nu mai ştiu care este efortul financiar, dar le-am calculat, le-am analizat, este destul de substanţial", a declarat Mazăre.

În altă ordine de idei, edilul Constanţei scuteşte de la plata taxei de gunoi, celebra "de habitat", persoanele cu dizabilităţi. Potrivit lui Mazăre, de la 1 iulie, vor fi scutite de la plata acestei taxe cele patru grade. "La propunerea mea, m-am gândit şi cred că este bine şi creştineşte, Consiliul Local a aprobat, începând din luna iulie, ca atare din al doilea semestru al acestui an, nici o persoană cu handicap din oraşul Constanţa nu va mai plăti taxa de gunoi. Discutăm despre persoane cu handicap de gradul 1, 2 sau 3. Şi 4. Sunt destul de multe. 14.000 de persoane cu handicap, care nu vor mai plăti gunoiul menajer. Suficient ce greutăţi au de dus în viaţă, iar noi, comunitatea, putem să facem şi acest lucru pentru a le uşura viaţa de zi cu zi", a declarat Mazăre.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218