REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Constanța, BOMBARDATĂ cu cereri de CUMPĂRARE TERENURI

Primăria Constanța, BOMBARDATĂ cu cereri de CUMPĂRARE TERENURI

Replica API 22 iulie 2021 | 13:49 3678

Primăria Constanța cere părerea constănțenilor pentru un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea metodologiei de vânzare a unor bunuri imobile, proprietate privată a municipiului. Din sursele noastre, aceste demersuri au fost făcute în urma mai multor cereri de cumpărare, însă, deocamdată nu s-a pus problema de vânzarea vreunui bun imobil ci doar de modificare a metodologiei.

Primăria Constanța a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea metodologiei de vânzare a unor bunuri imobile, proprietate privată a municipiului. Din informațiile noastre, Primăria dorește doar să aibă un cadru clar prin modificarea acestei metodologii, asta însemnând că nu, municipalitatea nu va scoate la vânzare toate terenurile pe care le deține. Cel mai probabil, aceste demersuri au fost făcute în urma mai multor cereri de cumpărare dar, cel puțin deocamdată, nu putem vorbi de o situație concretă.

Date despre acest proiect

Proiect de hotărâre privind metodologia de vânzare se va aplica bunurilor imobile, care îndeplinesc cumulativ condiţii precum: constituie proprietate privată a municipiului Constanţa, au situaţia juridică clarificată, sunt dificil de valorificat prin natura lor şi inapte de a fi folosite în vederea satisfacerii oricărui interes public/realizării oricărui proiect de interes public. Vânzarea bunurilor imobile se face prin licitaţie publică.

Vânzarea bunurilor imobile aflate în administrarea regiilor autonome şi societăţilor comerciale cu capital integral al autorităţii locale va fi supusă spre aprobare Consiliului local, la propunerea acestora şi se va realiza conform procedurii stabilite prin metodologia de vânzare aprobată. După această dezbatere, proiectul va fi votat de consilierii locali municipali.

Pentru detalii puteți consulta și documentul

Proiectul de hotărâre poate fi consultat, începând cu data de 19.07.2021, pentru o perioadă de 30 de zile, pe site-ul Primăriei Constanța dar și aici: Proiect de hotărâre privind aprobarea metodologiei de vânzare a bunurilor imobile proprietate privată a municipiului Constanța (data publicării 19.07.2021)

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mazare tot terenul din constanta ?
12
1
Pentru retrocedari se folosesc grilele notariale din anul anterior. Pentru a cumpara teren normal ar fi sa aplicati aceiasi masura. In prezent vreti sa vindeti scump si sa platiti putin.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218