REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primaria Constanta "carpeste" faleza din zona Cazinoului

Primaria Constanta "carpeste" faleza din zona Cazinoului

Replica API 10 noiembrie 2010 | 00:00 311

In asteptarea fondurilor europene pentru lucrari de amploare,

In asteptarea fondurilor europene pentru lucrari de amploare,

Faleza din zona Cazinoului din municipiul Constanţa, emblemă a oraşului şi locul preferat pentru promenadă pentru cei mai mulţi dintre constănţeni şi turişti, a intrat, de două săptămâni, în reparaţii. După ce în primăvara acestui an o porţiune din faleză s-a crăpat, existând riscul de a se prăbuşi în mare, autorităţile locale au luat măsuri şi au demarat lucrări de reparaţii.

"Mai degrabă este vorba despre o reparaţie de urgenţă, aşa încât în timpul sezonului rece să nu fie afectată mai grav structura de rezistenţă a falezei. În cadrul acestor lucrări se execută reparaţia grinzii exterioare şi placajul peretelui exterior cu piatră decorativă", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Monica Vodă, inginer în cadrul SCIL Confort Urban SRL. În ceea ce priveşte valoarea lucrării, aceasta va fi stabilită după terminarea cosmetizării. "La sfârşitul lucrărilor vom vedea la cât se ridică costul acestei reabilitări, pentru că nu putem şti câţi metri cubi de piatră vor fi folosiţi pentru umplerea golurilor din peretele exterior al falezei", a mai spus reprezentantul Confort Urban, care a mai precizat că lucrarea va fi terminată în această săptămână. "Din păcate, noi nu am refăcut şi mozaicul şi ornamentele, deoarece faleza va intra, de anul viitor, într-un proiect amplu de reabilitare cu fonduri europene", a mai spus Monica Vodă. Reamintim că în luna martie a acestui an, din faleza de la Cazinou au început să se desprindă bucăţi. La acea vreme viceprimarul Decebal Făgădău preciza că faleza va intra într-un amplu proces de reabilitare. "Consolidarea zonei din preajma Cazinoului Constanţa era cuprinsă în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creştere Constanţa, realizat de Zona Metropolitană. În cadrul acestui proiect este cuprinsă şi consolidarea falezei de la Vraja Mării, Cazino şi până la Portul Tomis, reabilitarea promenadei şi refacerea spaţiului verde", a precizat, la acea dată, Decebal Făgădău.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614