REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa continuă reamenajarea zonei Peninsulare

Primăria Constanţa continuă reamenajarea zonei Peninsulare

Replica API 24 aprilie 2019 | 00:00 281

Primăria Constanţa a demarat procedurile pentru continuarea lucrărilor de reabilitare în zona Peninsulară. În acest sens, administraţia locală a obţinut marţi, 23 aprilie, certificatul de urbanism pentru reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța- etapa II și organizare lucrări. Este vorba despre străzile Dragoş Vodă, Plevnei, Mihail Kogălniceanu.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de promovarea mobilității urbane durabile prin regenerarea urbană a zonei centrale printr-o serie de măsuri care să conducă la creșterea accesibilitătii și mobilității pietonale din această zonă a municipiului.

Prin proiect se urmărește creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă (trotuare și zone shared-space), reabilitarea străzilor adiacente și crearea de benzi dedicate transportului public și piste de biciclete pe Bd. Ferdinand și pe str. Mircea cel Bătrân.

Totodată, se dorește ca utilizarea autoturismelor în zona centrală a municipiului să devină mai puțin atractivă. În acest sens, se va limita accesul autovehiculelor personale/private în aceasta zonă, fapt care va conduce la reducerea emisiilor de echivalent CO2.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Edilii sunt lipsiti de viziune si de simt estetic!Cazinoul arata cum il stim,magaoaia aia de hotel abandonat in portul Tomis,fostul ,,Palace" nu arata nici el prea bine!Plus ca mai zaceau abandonate prin portul ,,Tomis" chioscurile lui Mazare de comercializare a presei!Pe strazile din zona peninsulara o gramada de ruine cu balarii cat un stat de om!Doar cu pavajul,nu se face primavara!
0
0
Frumos, frumos, Traiasca PSD! sa va dea la UE
0
1
PT. COCO. Discurs violent si plin de ura ? HA HA HA..Pai cu ramane cu discursul promovat de Condrin Stefanescu, Nicolicea, deputatul mitraliera,Ciordake & Co????
2
0
Str Constabtin Bobescu cand o terminati de asfaltat? Mai aveti cca 300m de asfaltat si de 8 ani nu faceti nimic. Primarie ii bate joc de propietari din zona.
3
0
poate amendeaza si propune spredemolaresi hotelul neterminat al lui strtutinski care blocheaza vederea la mare
4
0
Inteleg sa ai alta parere, contradictorie, dar sa ti o exprimi violent, plin de ura, agresiv asta nu e normal. Sunt de acord cu ideea primilor doi, dar catalogari si epitete suburbane nu au ce cauta in spatiul public. Cei care simpatizeaza cu opozitia sunt plini de ura impotriva puterii si asta nu e in regula. USR inseamna extremism, iar limbajul violent a fost imprumutat si de PNL si PRO Rom
1
4
care dracu e prostul ala care a gandit asta?
1
0
Subscriu la ceea ce au scris cei doi. Asa este.
8
0
Orasul are potential imens tinand cont de locatia sa la marea neagra ..cumplit este insa hoiturile umane care conduc acest oras si mare parte din populatia care locuieste in acest oras ..o lume mediocra ..needucata lenesa ..bisnitari si asistati la greu tiganime si turcime ..tot acest ghiveci au contribuit la distrugerea acestui oras ..devenind automat un ghetou ..
21
0
La fel ca pavelele deja montate de MAFIA PSD-ista Grohaitor Constantinescu &Drogalau Mazarichi?Zona peninsulara e o spelunca ordinara, la fel ca centrul vechi din Bucale, gunoiul sub pres si se merge pe principiul pesesdeu : sa-i prostim pe prosti,ca doar mama lor e mereu insarcinata.
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614