REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Primăria Constanţa, în luptă cu asigurarea iluminatului public. Sesizările şi ironiile curg într-o veselie

Primăria Constanţa, în luptă cu asigurarea iluminatului public. Sesizările şi ironiile curg într-o veselie

Replica API 10 februarie 2015 | 00:41 2200

Oraş în beznă

Oraş în beznă

Ne întoarcem la lumânare? Mai multe cartiere din municipiul Constanţa ar putea ajunge în această situaţie. Dacă dăm crezare sesizărilor pe bandă, Constanţa seamănă izbitor de mult cu o localitate din evul mediu. Interesant este că Primăria anunţă intervenţii regulate, însă numai acolo unde nu sunt sesizări sau sunt prea puţine, socializarea în mediul online cu cei care fac sesizări rămânând astfel doar la stadiul de imagine. „Bună seara, pe str. Theodor Burada nr 48-50, este ars becul de pe stâlpul de iluminat public. Fiind în dreptul cimitirului, este destul de sinistru să parcurgi traseul pe această stradă”, susţine Ioana Atena Iliciuc. Însă, în zona Aurel Vlaicu este mirific! Lumânarea e cuvântul de bază, întrucât iluminatul public lipseşte cu desăvârşire. „Bună seara, aproape lună de lună rămâne toată strada fără lumină, în str. Aurel Vlaicu nr 11 bl.c3 sc.E şi stăm câte vreo 5 zile până se gândeşte cineva şi la noi şi se întâmplă acest lucru cam de 2 ani şi nu se rezolvă nimic. Astăzi când vă scriu, tot aşa, suntem fără lumină pe toată strada. Vă rugăm să luaţi măsuri”, susţine Dana Ene, a cărei sesizare este urmată de cea a lui Marty Nik, care vorbeşte despre o situaţie identică în apropiere. „Toată zona Tomis Nord nu are iluminat public! Perimetrul cuprins între (dinspre Ovidiu) dreapta bd-ului Tomis cu perimetrul străzilor Tomis - Soveja - Ştefăniţă Vodă - Aurel Vlaicu (vapor)”, a spus acesta. Mai multe sesizări:

O altă problemă este sesizată de Rodica Tabacu.

„Vă informez că am sunat la 0241540000 Iluminat public începând cu data de 28.12.2014 și am anunțat că pe Aleea Lupeni la Blocul C1 nu mai funcționează becul montat la scara B. Deși am revenit de mai multe ori în luna ianuarie 2015, vă semnalez faptul că nici până în prezent problema nu s-a rezolvat, ba mai mult, persoana care mi-a răspuns la telefon a spus că Primăria încă nu a aprobat suma necesară efectuării reparației (adică înlocuirea becului ars). Chiar așa să fie?”, a precizat aceasta.

Iluminatul public lasă de dorit și în zona Far, unde, pe bd. 1 Mai, se fac constatări și cam atât.

„În urma sesizării făcute, nr. 13078 din 29.01.2015 cheie de control = 3563, pe data de 30.01.2015, seara, ora aproximativ 19.30, a venit o echipă de intervenție la locul indicat ( bd-ul 1 mai nr. 58b vis-a-vis de biserica Sf. Maria, stâlpul din dreptul blocului I4 și celălalt cu nr. 057) mare bucurie că s-a intervenit prompt și... ieșim din beznă. Din păcate, au venit, au pregătit mașina de intervenție, un meseriaș a urcat sus la abajurul becului și a constatat că într-adevăr becul nu luminează! La celălalt stâlp nici măcar n-au mai verificat. Se studiază problema la... nivel de conducere pentru schimbarea unui bec? Se pregătește o echipă de intervenție competentă? Ne întrebăm și noi cei din zonă…”, a spus Cristi Brighilă.

De cealaltă parte, Primăria Constanța anunță că se acționează în forță, concomitent, în mai multe zone din municipiu. Potrivit Primăriei, în perioada 07 - 13 februarie a.c., echipele de lucru execută lucrări de întreținere a sistemului de iluminat public în cartierul Peninsulă, bd. Al. Lăpușneanu, cartier Tomis Nord – Str. Cpt. Dobrilă Eugeniu, cartier Tomis 1 - Aleea Mălinului, Aleea Fundătura 1 Mai, parcarea Str.Ion Ursu/ Str.D.Marinescu, Str.I.L.Caragiale, și Str. N.Grindeanu.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In spatele Policlinicii C.F.R. / Bd.Bratianu nr.37. NU EXISTA NICI UN SALP DE ILUMINAT.NOAPTEA FIIND INTUNERIC BEZNA,PUTANDU-SE INTAPLA EVENIMENTE NEPLACUTE
0
0
Str. George Cosbuc la nr. 3,5,6,8 becul de pe stalp face precum un stroboscop de discoteca va rog schimbatil sa putem dormi noaptea
0
0
Mi se pare ca in iluminatul public Cta , se risipeste energie : orele la care se aprind si se sting becurile nu sunt in concordanta cu realitatea.
0
0
intre Kaufland si Cora este bezna totala si pe strada principala si pe aleile laterale incepand cu 07.12.2018. Dl. FATALAU mai opreste-te din furat si mai fa ceva si pt orasul acesta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218