REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Constanța, investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

Primăria Constanța, investiții de 50 milioane de euro în rețeaua de transport a energiei termice

Replica API 18 septembrie 2021 | 22:36 1776

Este pentru prima dată după 30 de ani când la Constanța se fac investiții pentru schimbarea rețelei de transport a energiei termice. Primăria Constanța a anunțat că a făcut toate demersurile pentru a contracta fonduri europene prin POIM Axa 7.1, în valoare de 50 de milioane de euro. Investițiile se vor derula în 3 etape și presupun schimbarea a 50 km rețea.

În momentul de față se află în derulare achiziția pentru „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța” Etapa II prin care s-a propus reabilitarea a aproximativ 13 km traseu aparținând Magistralei II, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 20 de milioane de euro.

Achiziția care presupune „Reabilitarea rețelelor termice primare/transport a energiei termice din municipiul Constanța" Etapa I se află în reevaluare la Agenția Națională a Achizițiilor Publice și va fi reluată în scurt timp. Această etapă vizează reabilitarea a 22 km traseu aparținând Magistralei I, precum și breteaua de legătură dintre cele două magistrale.

De asemenea, în scurt timp va fi demarată și achiziția pentru Etapa III, care presupune reabilitarea altor 15 km de rețea și pentru care se vor atrage fonduri europene în valoare de 10 milioane de euro.

Conductele vechi, cu un grad de uzură extrem de ridicat își pun amprenta asupra serviciilor care sunt oferite constănțenilor. Vechimea conductelor este de aproximativ 38-42 ani, în timp ce durata de viață este de maximum 25 ani.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
intr-un cal mort.
3
0
Mare parte a constantenilor sunt debransati ... voluntar sau involuntar de la reteaua centralizata de furnizare energie termica si au propria centrala... Asta cu investitia in reteaua de transport al energiei termice e un motiv de a mai sifona niste sume... Iar pt cine a scris mai jos... Da, or circula gazele tot prin conducte... dar ... nu prin cele pe care vor sa le -reabiliteze- ei! Dupa asa zisa lor reabilitare trebuie sa vina si reabilitarea strazilor pe care le vor face praf ca sa refaca reteaua de termoficare si tot asa... un intreg cerc vicios! Multiple motive de hotie!
6
0
Pai si gazele prin ce circula desteptule nu tot prin conducte ?
1
5
dobitoci, talhari! de 30 de ani fura continuu. Simplu, centrale pe gaz in toate punctele termice si asa scapam de sute de km de conducte ruginite.
7
0
Multa mwe cu kkt psd si sustinatorilor sai
9
1
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367