REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Primăria Constanța își spală mașinile la firma unei polițiste locale

Primăria Constanța își spală mașinile la firma unei polițiste locale

Replica API 27 decembrie 2018 | 00:16 2510

Afacerea nu apare în declarația de avere a funcționarei

Afacerea nu apare în declarația de avere a funcționarei

Primăria Constanța a atribuit un contract pentru servicii de spălătorie auto unei mici firme din Valu lui Traian care deține o spălătorie în Constanța. Este o reînnoire a înțelegerii parafate în mai 2017, când aceeași firmă a fost angajată pentru același tip de servicii, chiar dacă asta nu s-a văzut și în rezultatele sale financiare, din moment ce a încheiat anul trecut cu pierderi și datorii importante. Foarte interesant este faptul că firma este controlată de soțul unei polițite locale din cadrul Primăriei Constanța (sau fostă angajată a Primăriei, după cum menționează pe Facebook), iar afacerea nu apare în declarațiile de avere ale funcționarei.

Primăria Constanța a atribuit pe 26 noimbrie 2018 un contract pentru servicii de spălare a mașinilor din parcul său auto, fără organizarea unei licitații, pe baza unei proceduri simplificate inițiate pe 28 august. ”Obiectul achiziției ”Serviciul de spălătorie auto” îl reprezintă prestarea serviciilor conform cerințelor tehnice, respectiv spălare interior-exterior și curățare tapițerie pentru autovehiculele Primăriei municipiului Constanța”, se arată în documentația de atribuire. Valoarea estimată inițial a contractului a fost de 279.840 de lei, fără TVA, dar firma aleasă de primărie s-a angajat să ducă la capăt obligațiile pentru jumătate din această sumă. Este vorba despre Perfect Knik SRL din Valu lui Traian, care va încasa de la Primăria Constanța 139.600 lei, fără TVA.

Perfect Knik SRL are ca domeniu de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor și nu se poate lăuda cu cine știe ce perfomanțe financiare. Firma a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de numai 239.362 lei, cu trei angajați, dar și datorii de 393.720 lei. Rezultate proaste pentru o firmă care deține o spălătorie în orașul Constanța, pe Bulevardul 1 Mai nr.53, în ciuda banilor veniți de la primăria tomitană. În mai 2017, firma a semnat un contract de 50.288,12 lei cu Primăria Constanța, valabil un an de zile, pentru servicii de spălare a celor 48 de mașini din parcul auto al municipalității.

Perfect Knik SRL este controlată de Dumitru Claudiu Apostolide, care apare în mai multe somații eliberate de RAJA pentru rău platnicii la apă din municipiul Constanța. Dumitru Claudiu Apostolide este soțul Sandei Apostolide, polițist local din cadrul Primăriei Constanța, la Biroul Urmărire și Executare Măsuri în Domeniul Construcțiilor. Anterior, Sanda Apostolide a fost și șefa Serviciului Administrativ și Tehnico-Economic al primăriei. Potrivit declarației de avere din 18 mai 2018, postată pe site-ul Poliției Locale Constanța, Sanda Apostolide este săracă lipită. Nu are casă, mașină, conturi în bancă sau alte bunuri, iar singurele surse de venit ale familiei sunt salariul ei de polițist local, de 38.515 lei pe an (puțin peste 3.200 lei pe lună), la care se adaugă alocația fiului său. În dreptul soțului Dumitru Claudiu Apostolide, veniturile sunt zero lei. Cu toate acestea, soțul patronează spălătoria Talent Car Wash, căreia îi face reclamă și pe propria pagină de Facebook, adresa de contact pentru Perfect Knik SRL, angajată de Primăria Constanța, fiind, de asemenea, pe numele Talent Car Wash, așa cum apare în documentația de atribuire. Firma nu apare în nicio declarație de avere și interese depuse până acum de polițista locală Sanda Apostolide.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lu asta Anaful nu ii verifica averea cu care se lauda pe facebook
0
0
Ce fata buboasa ai. Cum te pupa barbata-tu ala calbos si prost? Se zgarie pe mucii aia de taran
1
2
Duduia a uitat de unde a plecat ...oriunde merge se foloseste doar de tupeu.Nici in interiorul cladirilor nu-si scoate ochelarii. Prostia si snobismul sunt inventate de ea.
4
3
Mai tii minte cand tiam spart dintii si mandibular cu un pumn, aveai gura plina de sarme la spital sugeai paiul ca un muist. Ai fost toata viata un jeg de om o javra
3
5
Sa va iau mamele in pula jegosilor ordinari ce sunteti. In toata politia nu a fost cineva mai corect ca mine. Eu sunt Gutu si sunt numai unul. Tiganilor ce sinteti. Si Replica multumesc reclama
1
11
Mai tii minte cand ti-a rupt gura cu fractura de mandibula jmecherii adevarati si beai supa cu paiul, erai cel mai prost, aveai numai 4 si 5, mi-ear frica sa te bag la mine in casa. Ghinea Eugen
2
7
Falsitati....
7
3
10.000 de vizualizari - campion de articol. Cand toti criticatii stateau linistiti pe o mie-doua de views ...
5
4
DNA ce face ? Sa se autosesizeze si sa se ia masurile care se impun unei astfel de afaceri ,,spalare de bani ''!ANAF trezirea ! Evaziunea fiscala la ea acasa cu ajutorul institutiilor statului .Spor la treaba !
5
6
Ea e paravan. Umflatul ala de langa ea, tepar de meserie, face tot felul de infractiuni. De la talharii, batai, daune premeditate cu auto pt a incasa banii de la asigurari, combinatii pe la RAR, sa treaca tot felul de epave cu serii false cu ajutorul inspectorilor, pana la...cine dracu mai stie? Dar asta e maxima, ce citesc prin comentarii, ca o linge pe galeata asta pe unde altii s-au slobozit. Ah, ce-mi place!
6
7
asta nici pula nu stie sa o suga cand ma sugea ma zgaraia apropo iti mai miroase pizda? te-ai tratat?
5
7
Pe asta o futeam eu de ii sareau floci pe pereti
5
7
cate datorii are la fisc doamna X ?
3
8
Cand i- o tragea Narcis barbasu dormea pe el, acum e uzata rau....
18
7
Pe cand cancerul si pe militianca asta?
6
10
Politia locala adica comunitara adica gardienii publici trebuie trecuta la politistii adevarati nu sa contribuie cu bani la primarii prin amenzi rezultate din diferite excese de zel cu care isi justifica existenta. Iata ca rezulta si contracte de genul asta.
3
8
cum a castigat concursul postului in politia locala
5
7
Saracii oameni bogati
3
7
Toate mizeriile in primaria aia in frunte cu Fagabou
18
6
Tot jeguri de machidoni corditi si astia?
18
7
Lejer. Adevarata firma de casa a Primariei e aia care face toate PUZ-urile si grupurile de blocuri pe unde le trazneste. Acolo e banu grupa, nu ce face fraiera asta cu furtunele ei cu apa. Si nuj cum draq dar din toata Constanta asta, noi nu gasim pe cineva competent decat la Bucuresti. OK si primar doar la Beidaud.
10
6
Daca dati o cautare pe google cu numele vedeti cu ce se lauda pe facebook ! Vila-n Valu si terasa! Si multe alte beshini ! Daca inchizi paunul intro cusca moare de oftica ca nu poate sa-si etaleze penele !
14
7
Am avut-o cu ani in urma in control pe duduia Sanda, era insp la Corp control. A gasit ceva mici nereguli, dar le-a trecut cu vederea contra unei shpagi. Apoi se invatase, venea des la magazin, in cele din urma am parlit-o. Fata buunnaa!
26
6
De unde vreti profit daca banii se intorc inapoi sub forma de spaga, ca doar nu dadea primaria un contract pe ochi frumosi sau pe balcoane generoase.Doamna de la politia locala n- o sti nici ea, precum d-na Andronescu ce inseamna spalare...de bani.
22
7
Tiparul pe care il reprezinta si profilul chiar si din poza asta banala spune multe despre ei...Ochelarii,manichiura coafura ,gestica,aparenta si nu in ultimul rand grimasele spun tot despre ei,sunt suspecti prin prezenta la prima vedere si cand spun suspecti nu ma refer la vreo infractiune ci ca tipar,ca profil.
12
6
La puscarie cu totii!!
14
6
Vere, la evaziune, Shi lui Capone i s-a-nfundat ... Sah luahm aminteeee!
12
7
A scris cineva mai jos de Gutu. Cu adevarat nu cred ca exista o JAVRA si o JIGODIE mai mare ca asta. Turnator, stropitor, manglitor, de toate la superlativ. Scuze, mai are are o calitate mare, PROST!!
16
5
De jucatoare,era jucatoare doamna din poze,dar sa vezi pe barbasu cand umbla beat la volan cu viteza,si nevasa este la pol.locala.tambalaiii
28
6
Facea copii Xerox la banknote si I-a rupt fata unu care a luat teapa, a avut fractura de mandibula, bea numai cu paiul. Cleptoman notoriu, fura tricouri si suveniruri , gainar de Gainar
24
4
George Gutu vedem ca stii sa comentezi. Sa spunem si povestea unui politist ratat, turnator si atarnator care si acum cand nu mai e in politie isi toarna colegii?
20
6
Mai este si Eugen Caruntu de verificat
15
6
@Delia: In articol scrie ca are datorii si punct! Legea achizitiilor spune, sa nu ai datorii la stat!! Da, asa de usor e sa-ti dai cu parerea, cand nu esti in tema !!
15
9
asta sanda, cu petarda laciu prein 2003 lucrau pentru matroana aurora de la lumina. cand avea mazare chef sa dea o muie o suna pe aurora si asta le trimitea pe astea doua. scroafa lizeta le angajase pentru ca sa nu moara astea doua de foame. acum sunt doua mari doamne
31
6
de parca ar fi singurul.. e o traditie la astia sa faca contracte cu angajati, fosti angajati sau rude
23
3
Sunt 2 spalatorii una pe Milescu si una pe 1 Mai vechi!
14
3
Cine poate osu mi roade.misto !.
10
7
Aia blonda e o petarda veche de la Primaria Constanta, aia care au bani o stiu bine de tot...
42
5
Ce treaba are politista cu afacerile sotului ?! Asta-i o rautate din partea ziaristului sau a cuiva care le poarta Sambetele celor doi soti. Traim intr-o lume de frustrati in toate domeniile.
14
48
ce prosti sunteti! spalatoria este pe milescu nu pe 1 mai si merge fbine. o sa va futa sefu cu controale de acum incolo si nu o sa mai aveti curaj sa scrieti nimic.
17
32
Curtea de conturi doarme? cum se poate acorda un contract unei firme care are datorii? achizitiile ce fac????
46
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367