REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanţa produce un scandal imens în Faleză Nord cu SENSUL UNIC de pe strada Unirii!

Primăria Constanţa produce un scandal imens în Faleză Nord cu SENSUL UNIC de pe strada Unirii!

Replica API 16 octombrie 2019 | 03:26 1399

S-a instalat haosul pe bulevardele din municipiul de la malul mării! Este a doua zi consecutiv când constănţenii pierd zeci de minute în trafic, pe bulevardul Mamaia, “graţie” deciziei de administraţiei locale de a testa, pe nervii oamenilor, o nouă “sistematizare” a circulaţiei.

În deplină bătaie de joc, cel mai probabil fără să existe un studiu de trafic, că de consultare publică nici nu se pune problema, Primăria Constanţa a decis ca strada Unirii să devină cu sens unic. Hotărârea are drept efect paralizarea traficului pe bulevardul Mamaia, pentru că toată circulaţia de pe Unirii s-a mutat pe această arteră. De la intersecţia de la Delfinariu spre centru, până la Ion Raţiu, se circulă bară la bară. De fapt, impropriu spus “se circulă”, pentru că mai mult se stă! Din sens opus, dinspre centru spre Delfinariu, după cum se poate sesiza din imagine, benzile sunt libere.

Acest nou test pe banii şi nervii constănţenilor se alătură măsurii la fel de năroadă de pe bulevradul Tomis, unde a fost instituit sens unic, luând o bandă de carosabil pentru a face pistă de biciclete, iar efectul este acela că magazinele din zonă, cafenelele şi farmaciile se bat de muscă, în lipsa clienţilor. Mai dur spus, un sabotaj economic la adresa acestor agenţi economici, un atentat la buzunarul constănţenilor care pierd zeci de minute în trafic, cheltuie bani pe combustibil şi aşa mai departe.

Revenind însă la sensul unic de pe Unirii, care a condus la blocarea traficului pe bulevardul Mamaia, constănţenii au demarat, încă de ieri, o campanie de stranger de semnături prin care cer să se revină la situaţia anterioară! Unii, din exces de zel şi mânaţi de furie, vor ca aceste semnături să fie folosite nu doar pentru revenirea la situaţia anterioară din trafic, ci şi pentru susţinerea unui demers de demitere a primarului Constanţei. Oamenii se întreabă, pe bună dreptate, dacă la baza deciziilor luate de Primăria Constanţa au stat studii de trafic sau dacă totul este după bunul plac al unuia sau altuia din primărie, care pune în aplicare ziua ce visează noaptea sau dacă nu ar fi fost mai util, spre exemplu, să fie eliminate scuarul inutil dintre benzile de pe bulevardul Mamaia, aşa încât să fie câştigat încă o bandă de mers? Sau, de ce nu a fost făcută o consultare publică, situaţie în care s-ar fi demonstrat transparenţă şi democraţie, până la urmă, lăsând decizia în mâna constănţenilro care contribuie la bugetul local.

Vom reveni.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati exemplu in Brasov...in pula mea de idioti.
0
0
Pt adyd si ago va urez sa alupigus ba pupincuristi psd
0
0
Toate orasele din Romania nu au sugicient spatiu verde si voi va ganditi sa distrugeti si ceea ce exista deoarece in mintea voastra este inutil spatiul verde. De ce nu se circula si pe strazile din partea dreapta pe sensul de mers delfinariu - capitol?
1
0
Cand l-a pus viceprimar pe dobitocul de babu, primarul a zis ca vine din mediul de afaceri, de aia il pune! Faptul asta se oglindeste in ceea ce scrie mai sus- banda de biciclisti pe care trec 5 biciclete si jumatate la 24 ore a dus la faliment comerciantii din zona pentru ca dobitocul e seful comisiei de circulatie.La fel se intimpla cu traficul din Faleza Nord acum.De unde sa afle dobitocul de studii de trafic, de la idioata aia de nevasta-sa? Aia e mai proasta ca Dancila, daca asa ceva e posibil.Sta cu gura deschisa tot timpul si se uita ca broasca la bariera
3
0
Haideti fratilor sa ne strangem sa mergem peste golan in primarie sa plece o data ca a futut tot orasul asta nici nu mai stiu drumul spre casa,degeaba vb aici haideti sa ne strangem si peste el...
7
0
Faceti plangeri penale si doar asa ii putem chema sa raspunda pentru dezastrul din oras. Degeaba comentati pe internet sau pe la colturi. Ii avem deja in vizor dar cu cat mai multe plangeri cu atat mai rapid putem trimite dosarele in judecata
4
1
Sens unic pe o strada ingusta este binevenit insa trebuie eliminat sensul unic pe cat mai multe din strzile perpendiculare ! Asta se intampla datorita blocurilor construite haotic si fara parcare din zona!
5
0
chestia asta a fost gindita de makidonii inconpetenti din primarie prima generatie incaltata din neam unde e plin de ei .au distrus orasul cu betoanele lor cu casele lor de kkt facute pt fala cu coloane si scari la intrare din banii facuti la negru cu mincare reciclata si sejlongurile cu care au distrus plaja .sper sa votati ce trebuie poate isi mai revine orasul asta .are port are mare are turism industria a fost distrusa ca sa faca cipanii blocuri de lucs fara parcari .sper sa se trezeasca si bosorogii lui nea florea cel cu 60.000 lei pensie pe luna ca viitorul nu e a lor a bolsevicilor
8
0
Asta se consulta cu cineva inainte sa ia astfel de decizii sau doar Fagadau-imparat decide si traficul acum ? Se mai practica -studiile- si -testele- sau se iau decizii dupa cum bate vantul ? Adica era la mintea cocosului ca asta se va intampla. Lucruri facute fara cap..
6
1
Unul din motivele care vor duce la caderea lu Faga este si dezastrul cu strazile. Cateva mii de voturi ale nemultumitlor conteaza. Le blochezi trotuarele, le faci sens unic, abuzezi de giratorii, mai pui o ceramica pe la treceri, mai inchizi zona peninsulara, mai un stalpisor, etc apar nemultumiti cam multi pe care nu ii ia in calcul don' primarr.
8
0
Sensul unic se impune cand la o distanta decenta, de pana la 100 m , exista o alta strada , paralela cu cea pe care se aplica sensul. Ea trebuie sa fie tot cu sens unic dar in sens invers, asa incat traficul in zona sa nu fie bulversat . In cazul de fata nu exista asa ceva. In Constanta , primaria, Fagadau , viceprimarii lui rahat, cohortele de birocrati unde si-au gasit de lucru curvele si incompetentii lichelei de Stroe, nimic nu este normal . Primarul este compromis, a fost sluga lui Mazare, a acceptat orice compromis pt o functie. Ifose, aroganta, filozofie ieftina, lichelism, prostie!
11
0
Mergeti pe jos sarantocilor, sau puneti-le cheja de gat la plozi, stiu si singuri sa mearga 1km pana la scoala... Plangeti aici ca nu puteti sa va azvarliti plodu din masina fix in fata scolii.. Ordinarilor! Gandirea circulatiei nu se poate face doar pt 30 de minute, ibtre 8 si 8:30...
14
15
Futuva in gura cu sensul vostru unic.
10
9
Probabil acest primar si gasca lui, adica si cei vazuti si cei nevazuti..., stiu cati votanti va pirde si cati va castiga din toate aceste manevre electorale. Oricum este trist ca in orasul si zona asta nu exista calitate umana si de aici pleaca toate!3
8
1
Sens giratoriu la Penny pe Aurel vlaicu !! De urgenta ,la ora 17 este coada de la campus
9
0
Beliti ochii data viitoare si nu mai votati prostii!
19
2
Plecati in p.. mea de acasa pe rand. Daca va inghesuiti toti intre 08.00 si 08.30. Ia sa vedeti ce liber e la 07.00 in tot orasul.
12
21
Sa mergem peste ei
15
5
Te rog, du te acolo si baga ti ceva! Aici nu te integrezi. Tu esti un dinozaur comunist, abject si limitat, care nu intelege nimic din tot ce i se intampla. Si bineinteles, mananci din portia limitata pe care ti o ofera partidul. Stim noi care.
11
4
ala cu blocul de aprox 200 de apartamente de pe Unirii este VAR PRIMAR cu golanul vice babu dumitru...!!! pentru ala s-a facut sens unic , dar nu s-au gandit idiotii ce va fi la vara in sezon... ce sa-i ceri prostului cu freza aranjata de cater frizerul de la casa albastra si cu fatza de tractorist din Beidaud... Trezeste-te si tu Dancu C-tin , Sobaru sau cosaru' !!!
15
4
Sa imi bag ceva in Coreea ta de nord
7
6
Mars in Coreea de Nord, si-acolo votezi tot la 4 ani, in plus o sa fii fericit, bagi la bicicleta pana iti sare capul cretinule, neocomunistule, sarantocule. Te arde cand iti zic sarantoc, ai ? Sarantocule
7
7
asa ne-au facutsi noua pe Baba Novac, nu mai avem parcari si in spatele blocurilor e plin de garaje cu tuica si betivi.
11
3
Ii fac plangere penala pentru rele tratamente cetatenilor,subminarea economiei,umilirea romanilor,gasesc ei procurorii ceva din toata cartea aia groasa!
14
3
Sensul unic a fost facut pt investitorul ce construieste blocul cu 7-8 etaje de pe Unirii, zona p-ta Filipescu. Sa iasa socoteala cu locurile de parcare pt dezvoltatorul cipanat Ghiuri. Rusine !
21
4
Daca analizezi o decizie tampita, care afecteaza negativ atatia oameni, conteaza ce masina ai? Poate ne explici si noua care a fost motivul acestei schimbari si ce aduce bun. Ai cumva legatura cu blocul ala mare, cu spatii comerciale la parter, care se construieste pe Unirii?
24
3
Mangla este ca acum cand Unirii este cu sens unic sa se faca studiu de trafic pentru cateva blocuri puse la cale de banda de la primarie. Cu acest studiu de trafic in buzunar se prezinta pentru autorizatie de constructie.Apoi se da drumu la circulatie pe Unirii.
24
4
Imi pare rau s-o spun dar imbecili mai mari ca in Primaria si Politia acestui oras nu am vazut nicaieri!
33
2
Sunt nervosi pentru ca pe Unirii se bloca traficul in ambele sensuri din cauza celor ce isi lasa copiii la scoala , din masina sareau direct in scoala
26
3
@Loco merge bemveu?
5
8
Eram sigur ca o sa apara un prost care sa ceara desfiibtarea scuarurilor si a spatiilor verzi de pe bd mamaia. Sa scoatem tramvaiulll, spatiile verzi, pistele de biciclisti...huaaaaaaaa, vrem beton vrem manele vrem 15 benzi pe sens. De aia sunteti un oras de manelisti baaaaai...comozilor..ca sa fiu bland
14
14
Asa ne trebuie, construim in draci, pe unde apucam ,fara sistematizare, dar mu tinem cont de numarul masinilor in crestere
25
1
Fagadau e mokan kokalar original. Ce usor sa dai vina pe altii.Papu le sa o iau pe mat a in cosor .. Neam de secaturi hoti si koorve
14
5
Pentru toti comunistii de mai jos, de ce nu va mutati voi in Coreea de Nord? Acolo o sa va plimbati numai cu bicicleta sau pe jos. A mai fost unul care impartea masinile dupa nr pare si impare si a sfarsit prost, asa cum trebuia. Alo, trezirea! Suntem in Europa, anul 20 si 20, ca sa intelegeti si voi. Cum poti promova mersul pe bicicleta intr un oras care are numai un km de pista? Si in cazul de fata, astia au facut locuri de parcare pt masini, nu piste de biciclete, bai imbecililor! Se vede de la o posta ca sunteti tampiti si nu circulati in zona, ca sa vedeti haosul de pe bd Mamaia.
14
15
Piste ptr biciclete
12
13
Infrastructura trebuiea de mult regandita si construita pana acum . Nu sa facut nimic pana acum . Lipsa parcarilor si drumurile sub capacitate . Mintea celor care au tot fost la conducerea orasului a fost doar la cum sa fure .
25
2
Un om atat de mic care nu este in stare de NIMIC! IN LOC SA FACA CEVA DISTRUGE SI CEEA CE MAI ESTE BUN. BRAVO PRIMARE AI NOTA 2 CU FELICITARI!
33
1
Fagadau sa iti dau la gaoz!!!
39
4
Trebuie sa fii retardat sa pui in aplicare o varianta de trafic cu doua sensuri unice in aceeasi directie cum e cazul Unirii si Pescarilor. Un primar de kko. S-a razbunat pe aia de l-au fugarit prin parc la europarlamentare ...
46
3
Vrem piste de biciclete. V-ati nascut in bmw-uri cocalarilor ?!!
22
31
In orasul asta trebuia facuta ordine. Sensurile unice sunt o solutie pentru descurajarea mitocanului. Mersul pe jos nu a omorat pe nimeni, in schimb poluarea baga in pamant milioane de oameni. Sunt zone in Constanta unde nu se poate sta cu geamul deschis din cauza zgomotului si al noxelor emanate de masini. In tot orasul, in zonele rezidentiale viteza de rulare trebuie redusa la 30 de km pe ora.
19
44
Sensul unic pe unirii a fost facut cu scopul de a crea locuri de parcare pe strada pentru cei care construiesc blocuri pe unirii. Nici vorba de fluidizarea traficului.
69
3
Ce treaba are Primaria Constanta cu Cetatenii? Nici una. Primaria se uneste cu asa zisii investitori si, cu sfidarea totala a regulilor de urbanism, daca nu chiar a regulilor de bun simt, se lupta sa aprobe constructia de blocuri acolo unde evident este aglomerat. Cetatenii? Da-i in ma-sa, ce-i pasa primarului si functionarilor de ei. Sa traiasca spaga, ca e in ADN-ul boierimii de la fanarioti incoace. Vai de bietii cetateni!
47
3
Eu locuiesc pe aceasta strada...e un haos total cu acest sens unic...nu foloseste nimanui ...e facut pe genuchi,doar asa de amorul artei...un esec.
48
6
va musca civilizatia,nu,manelistilor?!?!mars la mers pe jos!numai se poate circula pe trotuare din cauza voastra,taranilor!!!
19
37
hai sictir sclavii mei. mars cu autobuzul. vreti voi masini sa stati la caldura. doar eu voi merge cu acel bmw seria 5 primit sa il folosesc de la firma lui babu. voi sclavilor hai cu picioru. eu sunt rege acum in oras. voi taranii mei care munciti campul. hai ca aveti rate urmatorii 30 de ani. eu am bmw, cafenea, case.
34
3
Sensurile unice nu s-au inventat in Romania. Nemultumiti vor exista tot timpul. Romanul nu poate sa mearga in plus cateva sute de metri fata de pana acum pt ca el considera ca i se cuvine totul. Gresit! Trebuie sa respecte regulile impuse de autoritati. Odata la patru ani are dreptul sa aleaga administratia locala. Asta inseamna democratie.
20
41

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614