11.2° Constanța Joi, 6 Oct. 2022
Anul XX Nr. 6144
11.2° Constanța Joi, 6 Octombrie 2022 Anul XX Nr. 6144

Primăria Constanţa şi-a adus aminte de clădirile istorice, în campanie...

Replica API 12 septembrie 2020 1590

Primăria Constanța anunţă că redă strălucirea clădirilor vechi, aflate în administrarea municipalității. Este vorba despre un amplu program de reabilitare a imobilelor istorice peste care timpul și-a pus amprenta. Unul dintre imobile, situat pe strada C.A.Rosetti, a fost refăcut după modelul din 1908, iar ușa de la intrare, veche de un secol, a fost păstrată și recondiționată.

De anul trecut, de la demararea programului au fost executate lucrări de refacere a fațadelor și acoperișurilor la un număr de 5 clădiri, iar pentru alte 5 a fost finalizată proiectarea, urmând să intre în reabilitare în cel mai scurt timp. Majoritatea imobilelor sunt situate în centrul istoric al orașului, iar odată cu aceste lucrări, Zona Peninsulară va redobândi farmecul de odinioară.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Florin Gheorghe – directorul RAEDPP Constanța: “Împreună cu domnul primar Decebal Făgădău, am făcut o listă a clădirilor care trebuie reabilitate cât mai urgent, 95% dintre ele se află în centrul istoric al orașului. Într-o primă fază am reabilitat un număr de 5 clădiri la care a fost nevoie de lucrări complexe de refacere a fațadelor, tâmplăriei și acoperișurilor, luna viitoare intră în reabilitare alte 4, iar până la sfârșitul anului încă 2. Pentru alte 16 imobile care necesită reparații mai ample suntem la stadiul de licitație pentru proiectare urmând ca anul viitor să intre și acestea în proces de reabilitare”.

După finalizarea reparațiilor, imobilele care nu sunt locuite vor fi închiriate iar banii rezultați vor fi folosiți pentru reabilitarea altor imobile degradate.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

toti sunt o apa mincinoasa si o spaga puturoasa!in campanie promit dupa care sa cu..vit!
8
0
La namolari pesedeii fac monumente istorice in mijlocul intersectiilor pe drumul spre lumina. Cretinii promovati de Iliescu sunt stapanii Romaniei. Iar noi le dam m u i e la alegeri. Apropo, Iliescu cand face puscarie pentru ca a distrus tara?
7
1
Cu o floare nu se face Primavara ... Fagadau este spagar , corupt , mincinos...nu va lasati de acest lacheu a lui Mazare !
13
3
Frumos, asa da!
5
8

Local

LOTO

6/49
36629102023
5/49
261840203229
joker
2531937347