REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.8° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primăria Constanța și CJC, alături de FC Farul. Mesajul lui Făgădău: „Gâlceava s-a terminat, cine vrea să își facă un nume, să vină la Constanța!”

Primăria Constanța și CJC, alături de FC Farul. Mesajul lui Făgădău: „Gâlceava s-a terminat, cine vrea să își facă un nume, să vină la Constanța!”

Replica API 21 iunie 2019 | 23:51 503

Municipalitatea constănțeană și Consiliul Județean Constanța, prin primarul Decebal Făgădău și președintele Marius Horia Țuțuianu, au afirmat, joi, 20 iunie a.c., sprijinul pentru FC Farul Constanța. Primarul Decebal Făgădău a subliniat că într-un timp „foarte scurt” Consiliul Local va deveni membru al clubului și în următoarea ședință de Consiliu Local se va aproba un nou regulament, în urma căruia va fi finanțat FC Farul de la bugetul municipalității.

Clubul Farul Constanța are nevoie de sprijinul comunității. Ciprian Marica, cel care a achiziționat clubul a subliniat acest aspect în repetate rânduri, a făcut lobby pe lângă autoritățile locale și județene încă din momentul preluării echipei. Dar nu este nevoie doar de sprijinul autorităților locale, ci și al comunității de afaceri, astfel încât clubul Farul Constanța să se dezvolte și să se impună în Liga Națională. „Așa cum discutam cu primarul Decebal Făgădău și cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, nu îmi doresc să fiu patronul Farului, ci îmi doresc să fiu unul dintre pilonii de susținere ai acestui club de tradiție din Constanța”, a subliniat Ciprian Marica.

Lucrurile se vor schimba pentru FC Farul Constanța. Acest aspect a fost subliniat, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat joi, 20 iunie a.c., la care au participat Ciprian Marica, primarul Decebal Făgădău, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, și Lorand Balint, director marketing. Iar lucrurile se vor schimba, căci clubul va beneficia de tot sprijinul comunității constănțene, atât la nivel de municipiu, cât și la nivel județean. Și tocmai acest aspect s-a dorit a se arăta suporterilor și iubitorilor de fotbal din Constanța și nu numai: că liderii municipali și județeni vor face echipă în jurul Farului Constanța!

O modalitate prin care Primăria Constanța va veni în sprijinul FC Farul este prin promovarea echipei, dar și a partenerilor acestora. În acest mod se dorește atragerea de investitori la club. Potrivit lui Lorand Balint, FC Farul și partenerii acestuia vor fi promovați pe panouri publicitare în intersecțiile din Constanța, prin puncte de joacă pentru copii, „gândite pentru a aduce fotbalul în comunitate și pentru a aduce FC Farul și partenerii în comunitate”, în transportul în comun etc.

Ba mai mult, a subliniat primarul Decebal Făgădău, municipalitatea va sprijini financiar clubul FC Farul Constanța.

„Constanța era un oraș suferind în ceea ce privește sportul. Am finanțat multe sporturi, unele cu priză mai mare la public, altele cu priză mai mică, altele țintite către sporturile de sală. Să nu uităm că la Constanța este în derulare un proiect care vizează construirea unei Săli Polivalente, care va găzdui competiții de handbal, volei, tenis de masă, gimnastică, tenis de câmp in door, o mulțime de sporturi la care orașul nostru are ambasadori peste tot în lume. Știți că Eliza Samara este în Constanța, nu mai vorbesc despre Simona Halep, Horia Tecău, Andrei Pavel. Evident că din acest peisaj sportiv nu avea cum să lipsească fotbalul.

Și trebuie să recunosc că am văzut la Constanța o inițiativă privată, a lui Gheorghe Hagi, pe care am aplaudat-o ori de câte ori am avut ocazia. Un temerar, un om care a luat-o pe drumul lui, s-a dus în câmp și a construit de la zero tot. și infrastructură, și structură și au început să vină și rezultatele.

Uitându-ne la alte orașe vedem că există mai multe cluburi, la nivel comunității: Barcelona, Club și atunci, întrucât fotbalul suferea. Am avut întâlniri cu echipajele județene.

Am avut întâlniri cu cei care conduceau inițiativa suporterilor și le-am spus că dacă ajung în liga a 3-a vă susținem. Dar lucrul acesta nu se poate decât într-un climat de liniște, de muncă. Domnul Bosânceanu a renunțat la club, Gheorghe Hagi a făcut hârtie să ne spună să dăm jos numele de pe stadion.

În 2018 a fost pentru prima dată când am finanțat fotbalul și a fost posibilă promovarea din liga a 3-a în Liga a 2-a, și un moment extrem de important, am adus „acasă” stadionul. După 30 de ani. Acum, eu știu că așteptările sunt mari, să facem peste noapte, ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani, dar cred că obiectivul principal este să avem un stadion pe care această competiție locală să o transformăm într-o competiție națională și internațională.

Din momentul în care Ciprian a cumpărat FC Farul am avut diverse întâlniri. Știți că au fost momente mai tulburi între SSC Farul și FC Farul. Ele s-au aplanat, dar ia timp. S-a modificat puțin și legea. Iar astăzi am ajuns într-un punct de convergență, într-un punct din care într-un termen foarte scurt Consiliului Local ca municipiul Constanța să devină membru al clubului. În următoarea ședință de Consiliu Local se va aproba regulamentul născut din modificarea legii, care stabilește criterii, comisia care evaluează fiecare proiect de finanțare pe sport. Semnalul de astăzi este unul ferm, de susținere.

Mi-aș dori ca semnalul de astăzi să fie unul de coagulare. Cei care s-au implicat în sport știu că le nivel declarativ, toată lumea susține. La nivel faptic, în schimb, trebuie să recunoaștem că sunt destul de puțini oameni, iar orașul are un potențial uriaș. Eu mi-aș dori ca toate cluburile sportive să genereze încredere în comunitate, astfel încât comunitatea de afaceri să fie alături de cluburile sportive”, a afirmat primarul Decebal Făgădău.

Totodată, aceasta a lansat o invitație operatorilor economici din municipiul Constanța să vină în sprijinul clubului de fotbal. La fel, edilul a lansat o invitație și jucătorilor, dar și celor din echipa tehnică.

„Ne dorim cu toții să promovăm la Liga Națională. Vreau de asemenea, să profit de ocazie și să adresez un mesaj de încredere pentru sportivi și pentru personalul tehnic. Gâlceava la Constanța s-a terminat. Veniți, este liniște, oricine vrea să își facă un nume, să își consolideze un nume, veniți la Constanța”, a transmis Decebal Făgădău.

„La stadion, cel mai bine arată punctul de transformare. Restul este praf!”

Cât privește stadionul Farul, primarul a afirmat că situația încă analizată, pentru a se stabili care este parcursul cel mai bun pentru acesta.

„De când a plecat Bosânceanu, cel mai bine arată punctul de transformare electrică! Restul este praf! A fost o insolvență, a apărut spălătorie, un service, parcări. Despre ce vorbim?! Dacă cineva din lumea publică ar schimba destinația unei baze sportive ar ajunge la închisoare. Nu văd de ce am tolerat atât de mult folosirea în alte scopuri! Trebuie să punem în balanță ce avem de investit și cât ne costă o investiție nouă. Eu lucrez, nu anticipez niciun termen”, a afirmat Decebal Făgădău.

În cadrul conferinței, Ciprian Marica a arătat că echipa sa va avea o atitudine transparentă și tot ce înseamnă fonduri va fi făcut public, cât și modul în care vor fi cheltuiți banii. „Știu că sportul și fotbalul atrage un interes aparte și vorbim cu altă măsură, de patimă, ambiții, orgoliu și mândrie, dar și despre respect. Fotbalul, sportul în general, ne învață atâtea lucruri. Prin această conferință dorim doar să transmitem suporterilor și celor care iubesc Farul Constanța – o echipă care spune povestea unei comunități - despre proiectul pe care îl avem.

Ne bucurăm de o prezență foarte mare în centrul nostru, undeva la 400 de copii, și ne dorim ca acest număr să crească. Ei au participat cu succes la campionate județene și naționale. Pe linie de marketing, am deschis magazinul online și site-ul clubului Farul, tocmai pentru a arăta o transperență și a le povesi oamenilor ceea ce facem și ceea ce vrem să facem. De altfel, pe aceasta ne bazăm, pe transparență. Nu în ultimul rând, prezența în social media, iarăși un lucru important pentru noi. și ne bucurăm, cu atât mai mult cu tât astăzi am primit licența pentru Liga a II-a anul 2019 – 2020. Sigur că sunt și o serie de lucruri pe care nu le-am reușit, anume de a construi un club pe piloni sănătoși. Am fost singurul susținător în acest an și nu aceasta este filosofia mea de a conduce și de a construi ceva. Așa cum discutam cu primarul Decebal Făgădău și cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, nu îmi doresc să fiu patronul Farului, ci să fiu unul dintre pilonii de susținere ai acestui club de tradiție din Constanța

Un alt punct important este de a crea condiții ideale pentru echipa de copii și juniori, cât și pentru echipa de seniori. Stadionul iarăși, sunt sigur, este un punct slab al nostru, însă, domnul primar vă va spune planurile vizavi de stadion și de infrastructură. Îmi doresc un proiect pe termen mediu și lung, în care această echipă să fie bazată pe piloni solizi, importanți, așa cum sunt Primăria Constanța și CJC. Ne canalizăm spre a atrage lângă noi mediul privat, dorim să construim ceva pe termen mediu și lung”, a afirmat Ciprian Marica.

La rândul său, președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu a afirmat: „Farul„ reprezintă echipa alături de care eu cel puțin am suferit, m-am bucurat, dădeam cu pumnul în masă. Am copilărit în Tomis 2, lângă stadionul Farul, acolo mergem pe teren, acolo alergam, acolo vedeam jucătorii. Știu că i-a fost greu, dar cred că prin întâlnirea de astăzi rectificăm un lucru: autoritățile județene susțin echipa Farul. Suntem prieteni de ani de zile, știu ce vrea, știu ce poate.

Îmi doresc ca la împlinirea a 100 de ani de la înființarea echipei să ne bucurăm împreună și să fim în Liga Națională. Vreau să fie un semnal foarte clar că da, ne vom implica și vom ajuta echipa Farul Constanța”.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fagadau a saracit
0
0
D-nle PRIMAR fapte nu vorbe ,cateva bancute,locuri de joaca,cosuri de gunoi si borduri...Restul, esti primar ai fost viceprimar nimic nou ,numai vorbe goale...De MINCIUNI suntem satui...FAPTE...VORBE si iar POVESTI NEMURITOARE sunteti PRICEPUTI...
0
0
eu astept cu drag alegerile
2
0
Baaaa , cati erau in sala! SI numai psdisti. Mai ca adormeau! Pe noi , contribuabili constanteni, nu ne intreaba nimeni daca vrem sa finantam Farul ?
3
2
asteptati mult si bine cand o sa ajute Farul , primarul nostru drag . alta modalitate de a spala niste bani o sa vedeti !!!
2
0
Niste impotenti care au distrus orasul. Cel mai prost primar ,cel mai prost presedinte de CJ. Ati distrus totul in jurul vostru. Nu mai functioneaza nimic in jurul vostru! Sa va fie rusine
3
1
cand Hagi v a cerut sprijinul sa construiasca academia ce ati facut .....
3
2
Vai de mizeria voastra de stadion.execrabil..1.9.2.4.firta lupii!!
3
0
Faga parca e o virgina ,asa se uita. Nu cumva erai viceprimar pe timpul lui Pastaie.Ai pus si tu umaru la felul in care a ajuns stadionul. Ne aburesti cu Sala Polivalenta , cu bazinul olimpic. Altii au cate 2 stadioane nou construite iar noi nici unul.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369