REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
21.5° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Primăria Constanța și OMD dezmint informațiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră

Primăria Constanța și OMD dezmint informațiile false despre presupuse poluări în Marea Neagră

Mirela PASCAL 20 iunie 2024 | 12:48 1911

Adrian Bîlbă, fostul manager al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a publicat pe rețelele de socializare imagini și filmulețe însoțite de afirmații alarmiste privind o presupusă poluare severă în Marea Neagră. Imediat, s-a creat panică în rândul turiștilor, dar și în rândul constănțenilor. Primăria Constanța și Organizația de Management al Destinației (OMD) trag un semnal de alarmă și doresc să aducă clarificări și să dezmintă categoric aceste informații false și dăunătoare.

Primaria Constanta si OMD dezmint informatiile false despre presupuse poluari in Marea Neagra


„Afirmațiile făcute de Adrian Bîlbă sunt cu rea intenție și au ca scop să strice imaginea litoralului românesc și să alunge turiștii către alte destinații. Aceasta este o încercare flagrantă de a discredita eforturile noastre continue de a asigura un mediu curat și sigur pentru turiști. În această perioadă critică, când industria turismului se străduiește să se redreseze, astfel de dezinformări sunt extrem de periculoase. Dacă va fi necesar, vom acționa în instanță pentru a proteja interesele comunității și ale industriei turistice locale.” -  a declarat George Măndilă, președinte OMD Mamaia Constanța.
Constatări oficiale ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral:
1.    Informația inițială: În cursul zilei de 19 iunie 2024, Dispeceratul ABADL a fost informat de către reprezentantul Serviciului poluare al Autorității Navale Române – Căpitănia Constanța, că o navă ARSVOM s-a deplasat în teren, în urma sesizării unei posibile poluări pe Marea Neagră în zona plajei „Reyna” - Constanța.
2.    Verificarea în teren: Serviciul MRCC din cadrul Autorității Navale Române informează că, în urma deplasării în teren, nu s-a constatat prezența de irizații de hidrocarburi în apă.
3.    Constatări ale inspectorilor: Inspectorii ABADL s-au deplasat în zonă, unde au constatat că nu se observă irizații de produs petrolier în apă și pe plajă.
4.    Analiza probelor: A fost prelevată o probă de apă din zonă, de către ARSVOM, probă analizată de către laboratorul ABADL, din care nu rezultă prezența produsului petrolier.

Măsuri legale:
Primăria Constanța și OMD Mamaia Constanța vor lua toate măsurile necesare pentru a combate astfel de acțiuni și pentru a asigura o informare corectă și transparentă a publicului. Dacă va fi necesar, se va acționa în instanță împotriva celor care lansează astfel de informații false, pentru a proteja reputația litoralului românesc și pentru a descuraja viitoare tentative de dezinformare.
Consecințele dezinformării:
Dezinformarea poate avea consecințe grave, atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru comunitatea locală și industria turismului. Este esențial ca publicul să fie corect informat pentru a evita panica inutilă și pentru a menține încrederea în siguranța și calitatea litoralului românesc. Acțiunile de dezinformare, precum cele întreprinse de Adrian Bîlbă, subminează eforturile de a promova litoralul ca o destinație turistică de încredere și atractivă.
Angajamente pentru protejarea litoralului:
Primăria Constanța și OMD Mamaia Constanța își reafirmă angajamentul de a proteja și conserva ecosistemul Mării Negre. Eforturile noastre sunt concentrate pe menținerea unui mediu sigur și atractiv pentru turiști, asigurând în același timp protecția resurselor naturale și a biodiversității.
Apel la responsabilitate și informare corectă:
Solicităm cetățenilor să nu se lase influențați de informații neverificate și alarmiste și să consulte sursele oficiale pentru informații corecte și actualizate. Informarea corectă și responsabilă este esențială pentru prevenirea panicii și pentru menținerea încrederii în destinațiile turistice românești.
Sprijinul comunității locale:
Îndemnăm comunitatea locală, operatorii de turism și toți cei implicați în industria turismului să sprijine eforturile noastre de a menține litoralul românesc o destinație sigură și atractivă. Colaborarea și solidaritatea sunt vitale pentru succesul acestor eforturi și pentru depășirea provocărilor generate de astfel de dezinformări.
Primăria Constanța și OMD Mamaia Constanța reafirmă angajamentul lor de a asigura un mediu curat și sigur pentru toți vizitatorii și locuitorii orașului și de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja și promova litoralul românesc„, a transmis OMD Mamaia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510