REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Primăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

Primăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

Replica API 20 septembrie 2019 | 01:45 616

”Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că încurcă circulația pietonilor. Conducătorii auto ignoră cu bună știință marcajele rutiere care specifică interzicerea staționării și parcării în zona respectivă”, au spus reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia au mai precizat că, pe strada Mircea cel Bătrân, de exemplu, multe mașini sunt parcate pe trotuare, chiar în zonele hașurate care indică tocmai faptul că accesul este interzis. Din păcate însă, astfel de situații se întâlnesc în tot orașul. Cei care au de suferit, de fiecare dată, sunt pietonii care fac slalom pentru a ajunge la destinaţia dorită din cauză că locurile special amenajate pentru ei sunt ocupate de unul sau mai multe autoturisme. ”Facem un apel către șoferi să parcheze doar în locurile special amenajate pentru ei, pentru ca mașinile parcate pe trotuare să nu devină o priveliște des întâlnită în Constanța. Conducătorii auto care nu respectă regulile de circulație vor fi sancționați potrivit normelor legale în vigoare. Conform prevederilor art. 142, lit. n din O.U.G. nr. 195/2002 (R), cu modificările şi completările ulterioare, privind circulaţia pe drumurile publice ”se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări care respectă prevederile art. 144 alin. (2) și (3)””, au conchis reprezentanții Primăriei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la mers pe jos!!!
3
1
Si parcurile sunt pentru locuitori dar ati construit blocuri Parcarile sunt pentru masini si ati construit blocuri
3
1
la 2.5 lei pe ora parcarea pentru doua dungi de vopsea trase pe asfalt Primaria FURA din buzunarul soferilor. CIORDEALA , asa se numeste smechereala asta. Daca stai un sfert de ora tot 2.5 lei platesti. Sa ne spuna Primaria, ca stie foarte bine, de cate ori incasaeaza tariful pt o ora pe un loc de parcare. Bani incasati abuziv, practic o mare inselatorie, similara cu metoda ACCIDENTUL.
4
3
Sigur ca sunt cand ai locuri de parcare amenajate. Dar cand esti comunist si nu faci nimic intr-un oras prost proiectat si imbacsit construit de niste comunisti sarantoci dornici sa exploateze si sa tina in saracie populatia atunci trotuarele socialiste late pe care mergeau desfasurate masele tampe in vremurile de oribila amintire AUTOMAT DEVIN LOCURI DE PARCARE! Si cine se opune cu popici si borduri inalte - apropo daca ati pus popici de ce ati mai facut borduri inalte? - va deveni la randu-i o detestata amintire gazduita la Rahova alaturi de celalalt mare aspirant!
3
3
Mai inainte de a sanctiona , ii asiguri cetateanului posibilitatea de a parca in conditii decente . Ori administratia nu sa preocupat pentru a construii locuri de parcare . Administratia acum doar vrea sa bage mana adanc in buzunarul cetateanului sub pretextu ca conducatori auto incalca anumite regului . Cun in Romania doar jigodiile au ajuns la putere cu sprijinul celor care doar stau la mana intinsa , prinde la public . Adica la cetateni . VITELOR , PROASTA ADMINISTRARE NE AFECTEAZA PE TOTI . VITELOR NU MAI PUNETI BOTU LA ABUZURILE CIUMATILOR . CIUMATI NU AU FACUT NIMIC BUN DOAR FURA .
8
3
Din partea mea parcati unde vreti, dar vreau loc sa trec pe trotuar cu caruciorul. Nu pot sa umblu cu copilul pe carosabil, sau cu sacosele pline de la piata in carca.
11
2
nu zice nimeni de ce parchezi pe trotuar, dar macar sa ai bunul simt si sa lasi un spatiu sa treaca si un pieton. sunt destui nemernici care nu fac asta. de, sunt de bani gata si nu ii intereseaza de altii.
16
1
na va mai saturati de cate parcari va facut primarelul? SCHIMBATI-L
12
1
Pe bune???? Iar spatiile verzi si toate colturile de teren sunt pentru blocurile machidonilor? Mai faceti si parcari bai retardatilor!!!
21
1
Da sunt de acord ca trotuarele sunt pentru pietoni. Dar cind dati terenurile dintre blocuri "dezvoltatorilor" in loc sa faceti parcari. Rusine primar de lei.
18
1
cetatene,tu glumesti sau care e faza?? cum adica trotuarul poate fi de cel mult 1,20cm???...sau cel mai bine,distruse trotuarele ca nu ne folosesc la nimic si facem parcari,asa e mai bine???....ce idei aveti in voi
14
6
Trotuarul poate fi de cel mult un metru si douazeci de centrimetri latime. Acum sunt mai putini pietoni. Faceti parcari langa trotuare ca sa fie bine pentru toti.
7
13
Sa plateasca pietonii impozitele!
12
14
Este adevarat ca nu s-au facut parcari , dar fenomenul masina personala a scapat de sub control.....sunt mult prea multe , orasul este sufocat....oricate parcari vor fi facute nu vor fi indeajuns niciodata , fenomenul poate fi eradicat prin taxe ! Si eu am masina personala , sunt dispus sa renunt la ea prin oras daca ar dispare tiganii si pensionarii plimbareti din autobuze ,ca sa poti circula civilizat !
22
3
Pe aleea Branduselor sunt 5 locuri de parcare pentru 4 blocuri dintre care 2 blocuri cu trei scari. Parcari nu avem dar punem stalpii minune inclusiv pe alee. De 50 de ani de cand locuiesc in zona au fost parcate masini pe aleea Branduselor si nu a fost nicio problema. De astazi parcarea a devenit o problema pentu domnii din primarie. Au impanzit aleea cu stalpisori in loc de autoturisme. Domnilor din primarie, de creat locuri de parcare ati auziti? Nu mai aveti bani la buget si aveti nevoie de bani de la prostii din Constanta?
14
11
Dar la ANAF, pe IG Duca cand deblocati trotuarul? Intreb si eu ca simplu cetatean..
15
6
Felicitari pentru primaria Constanta.Sa se elibereze treptat toate trotuarele orasului!
15
18
hai ca se poate,eliberati trotuarele de masini,mergeti pana in intersectia Mircea cu Mamaia,nu ai loc sa mergi din cauza machidonilor pe la Apele Aromane care au umplut zona de masini personale
29
5
trotoarele sunt pentru pietoni , perfect adevarat , dar primaria de ce restrange cat mai mult locurile de parcare prin amplasarea de salpisori fortand astfel soferii sa parcheze in locuri nepermise. am ajuns la concluzia ca fiecarei strazi din oras i a fost atribuita o masina de politie locala special pentru a amenda soferii . sa va fie rusine
26
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369