REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria Constanței lansează chestionare, însă constănțenii NU DAU DOI BANI! Câți cetățeni răspund la acestea

Primăria Constanței lansează chestionare, însă constănțenii NU DAU DOI BANI! Câți cetățeni răspund la acestea

Replica API 19 februarie 2018 | 00:00 223

Primăria Constanței a încercat o abordare mai eficientă pentru a afla părerea consătnțenilor, care nu se înghesuie în sala „Remus Opreanu” când vine vorba de o dezbatere publică pe o situație delicată. La PUZ-uri dacă sunt 30 de inși e bine, la dezbaterea cu ONG-urie constănțene au fost și mai puțini. Așa că municipalitatea a lansat posibilitatea unui chestionar online cu privire la diverse subiecte de interes local. Constănțenii nu au blocat nici site-ul primăriei cu accesări multe, dar nici nu s-au lăsat complet dezinteresați, dar un procentaj sub 1% din populație nu reprezintă opinia majorității.

Vorbim acum de un chestionar privind Regulamentul de Acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța. Dezbaterea publică pe acest subiect a fost pe 6 decembrie anul trecut, unde dezinteresul a fost unul major. Timp de două săptămâni, până pe 16 februarie, doar 6.000 de constănțeni dintr-o populație de aproximativ 300.000 s-au arătat interesați de acest subiect și au completat chestionarul. Numărul respectiv era înregistrat pe data de 15 februarie, la prima oră. Acum, primăria a lansat un chestionar cu privire la soarta Cazinoului din Constanța. Câți constănțeni vor fi interesați să răspundă la întrebările lansate de edilul Constanței, Decebal Făgădău, nu se știe. Însă până la finele lunii vor avea timp să o facă. Aceste răspunsuri vor conta foarte mult în decizia pe care o va lua primăria cu privire la diverse aspecte locale – că este vorba de accesul în zona peninsulară sau Cazino – așa că cu cât va exista o participare mai mare a locuitorilor în formarea unei opinii, cu atât vor exista mai puține motive de interpretat.

„Bine că s-a gândit abia acum să lanseze chestionarul cu Cazinoul. Am văzut și eu pe site-urile de știri, dar nu înțeleg cât de mult se va ține cont”, a spus un constănțean. „De ăla cu accesul în zona peninsulară nici nu am auzit, iar acum abia am aflat de faptul că pot răspunde în legătură cu Cazinoul. O să o fac. Îmi pun și amicii. Dar să sperăm că va exista un ecou. E cam târziu, dar să nu ne pice în cap acel edificiu de maximă importanță”, a spus un alt constănțean.

Primarul a anunțat într-o conferință de presă care a avut loc în data de 15 februarie, după ședința de Consiliu Local că pe portalul instituției pe care o conduce va fi disponibil un chestionar adresat constănțenilor cu privire la soarta Cazinoului. De altfel, până pe 28 februarie vor putea să își dea cu părarea cu privire la finanțarea pentru reparații și la ce destinație se gândesc locuitorii de la malul mării că municipalitatea ar trebui să o atribuie.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Demolati si construiti altceva de la zero.
0
0
Sa caute fonduri nerambursabile dar le e lene si nici nu mai pot lua comisioane -acest oras se duce de fipripa cu astfel de primari -rusine sa le
1
0
nu crezi ca este mai bine sa-i puna o bomba sau sa bage buldozerul in el? si gata cu cazino-ul si te-ai linisti, nu mai castiga nimeni, nici macar constantenii. Pai de ce sa se imbogateasca unul sau altul, care muncesc, macar pe hartie, mai bine stam si asteptam de la D-zeu, poate face el o minune si ne face alt cazino mai mare si mai frumos.
1
0
pai deabia se asteapta vreun cineva sa faca lucrariile de reabilitare pe cateva milioane de dolari!!! bravo bravo bravo nu mai au ce lua la ochi!?
1
1
Huoooo PSD Distrusilor, hotilor, mincinosilor!!!
3
0
Sa va fie rusine ..smintitilor si coruptilor dar cand ati luat decizia cu spaga cu tot de a construi complexul Henri Coanda pe cine plm ati chestionat ..pe cine ati intrebat ..fagadau erai in umbra lui mazare ..astept un raspuns si asta inca urgent ...
3
0
se intreaba respectiv ne "consulta".iti dam un raspuns scurt:lasa GARGARA si mai da afara din netrebnicii care te inconjoara ca esti "edilul"???celui mai imputit si betonat la propriu oras din cele importante.pai ba primitivule,"painea si cutitul"sunt in mainile tale.Da afara inutilii,promoveaza oameni de actiune nu incapabili machidoni si tigani si alti lingai.
3
0
de ce nu-l reabiliteaza din fonduri europene? De ani de zile exista fonduri pt asa ceva. De ce nu le- au accesat pana acum?
7
0
salutam initiativa care va duce la demolarea cazinoului. Ma astept ca Primaria sa intrebe cum sa se cheme firma care va contesta urmatoarea lcitatie...
2
0
sa puna mana la treaba si sa lase vrajeala cu chestionarele.
5
0
Pt ce sa ne pierdem vremea chiorandu ne sa completam niste chestionare care oricum vor fi ignorate de consilieri? E doar o modalitate de a mai amana lucrurile pnaa cand din cazino va ramane o gramada mare de moloz. Ce putem face noi ca si constanteni cand suntem cocosati de taxe si avem salarii de mizerie pt ca nici un investitor nu vine aici ca sa dea un salariu decent? Vreti sa faceti ceva pt cazino pai faceti ce va cacati atata pe voi???
6
0
Da ai dreptate cu pensionarii si cu toate ajutoarele...si cand te gandesti ca toate vrajelile astea cu ajutoare sug din buget vre 20 de procente!!!!....e bossu Mereuta de la Spas care coordoneaza activitatile ...cel cu bolid de zeci de mii cu terasa la intrare in Mamaia si altele...paraindarat e putin spus...Coruptia este in floare in Prim Constanta...
4
0
Este chiar o obraznicie din partea "Etililor" , ca dupa 27 de ani de neputinta , de lipsa de viziune , de lipsa de actiune, sa ne intrebe acum ...da oare astia or vrea sa facem aia , aia.... Mai neputinciosilor asa va ascundeti dupa sondaje si proiecte nefinalizate...
13
0
1. Zona Peninsulara a fost reabilitata asa de bine incat in 2 ani s-a distrus carosabilul. Ca si pe alte strazi din Constanta, masinile de gunoi au scos in evidenta calitatea sub standarde 2. Cazinoul e inchis de 10 ani, dar dam totul online si rezolvam in 5 zile! Concluzie: Sa dea domnul primar sau consiliul local vouchere sociale de net la toti pensionarii si rezolvam situatia rapid.
10
0
Pai cum sa intri cand de fapt vor sa le dai acceptul pt un tun de 10 milioane. Restaurarea cazinoului, cu firme Romanesti, nu poate costa in nici un caz 10 milioane, cea mai mare parte a sumei fiind parandaratul, vezi dalele din piata Ovidiu, bataie de joc pt marirea parandaratului!
11
0
Eu am primit mail de la primarie in care ma invitau sa completez cele 2 chestionare. Am intrat sa vad despre ce este vorba. Intrebari mai prost exprimate, irelevante si conduse: doriti sa reabilitam cazinoul? Facem credit de 10 milioane de euro? Nu-i asa ca asta vrei? Concluzia este una foarte simpla: desi au citit foarte multi respectivele intrebari, nu se inghesuie nimeni sa posteze raspunsurile tocmai pentru ca sunt prost facute si de fapt vor sa fie o scuza pentru indatorarea primariei cu inca 10 milioane de euro.
11
0
ce chestionare? sa apuce odata de reconditionarea cladirii ca pana fac ei planuri ramanem cu Cazinoul doar in poze
12
1
Cam tot atia bani da si fagadau pe parerea constantenilor. Chestionar ne trebuia ? Ce e asa neclar ? Suntem luati de prosti
15
1
Freaca banana cu chestionare in privinta unor lucruri evidente. Sa se apuce de treaba nu de chestionare. Sunt experti in chestii abuzive asa ca locuitorii urbei probabil ca nu se vor simti ofensati daca tipii cu chestionarele iau o decizie cum ar fi restaurarea cazinoului.
18
2
Nu mai avem un copac in oras, dar avem poluare cu ozon de la vre-o firma de gunoi...Mai bine ar darama de tot cazinoul ca oricum arata ca un cavou
4
6
Oricum nu tineti cont de noi.
22
1
sa ramana asa pentru porumbei.
8
2
Auzi auzi...locuitorii nu dau doi bani . De aceea arata asa cazinoul. Mai degraba constantenilor le e sila de cum a facut primaria sa arate orasul asta.
29
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614