REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Primăria Cumpăna repară trotuare cu firma unui politician PSD

Primăria Cumpăna repară trotuare cu firma unui politician PSD

Replica API 23 aprilie 2019 | 00:00 618

Printre angajate, soţia unui şef din poliţie

Printre angajate, soţia unui şef din poliţie

Mariana Gâju

Primăria Cumpăna cheltuie peste jumătate de milion de lei pentru refacerea trotuarelor de pe stradă, lucrările fiind atribuite unei firme din oraşul Ovidiu. Patronul societăţii a candidat din partea PSD la alegerile din 2012 pentru Consiliul Judeţean, iar printre angajatele sale s-a numărat, la un moment dat, şi soţia unui important şef din poliţia constănţeană.

Primăria Cumpăna a atribuit pe 15 aprilie 2019 un contract pentru „proiectare și execuție lucrări de modernizare a drumurilor de interes local în localitatea Cumpana, în cadrul proiectului "Modernizare infrastructură rutieră de interes local prin amenajare trotuare, Comuna Cumpăna, Judeţul Constanţa”.

Lucrările au fost contractate în urma unei proceduri simplificate de achiziţie, iniţiate pe 19 ianuarie 2019, în cadrul căreia s-au depus două oferte, din partea Black Sea Building & Engineering SRL, respectiv asocierea Sade Global SRL- 144 Engineering SRL. Valoarea estimată iniţial a contractului era de 546.549,2 lei, fără TVA.

Candidat la Consilui Judeţean

Câştigătoare a fost desemnată asocierea Sade Global SRL din Ovidiu, reprezentată de Niculae Sivriu- 144 Engineering SRL Constanţa, reprezentată de Mihai Ciogu, preţul final al lucrărilor fiind de 531.719,5 lei, fără TVA. Sade Global SRL, liderul asocierii, a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 2.264.198 lei şi un profit net de 551.046 lei, cu 6 angajaţi, precum şi datorii de 360.031 lei.

Niculae Sivriu, patronul firmei, a candidat în 2012 din partea PSD pentru Consiliul Judeţean Constanţa. Până nu demult, printre angajatele Sade Global SRL era şi soţia comisarului şef Octavian Corneliu Tănase, fostul şef al Secţiei Regionale a Poliţiei Transporturi Constanţa.

Situaţia actuală, un dezastru

Potrivit caietului de sarcini, „trotuarele ce se modernizează sunt amplasate pe strada Şoseaua Constanţei din localitatea Cumpăna, judeţul Constanţa, aparţinând domeniului public al comunei. Luat în ansamblu, spaţiul unde se pot executa trotuare este neamenajat corespunzător, zestrea existentă este rudimentară sau inexistentă. Gropile şi denivelările apărute indică cedări ale fundaţiei sau chiar lipsa acesteia”.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Va rog frumos sa folositi cuvinte frumoase la adresa unei persoane , macar in saptamana sf sarbatori ! Va multumesc !
0
0
Idioti siteti
1
0
Vai pula noastra,fura gajuleasa o doare in pizda ca prostii o voteaza grupa mare.Mars la puscarie zdreanta penala.
7
0
Strada unde locuiesc in Cumpana a fost asfaltata si schimbate trotuarele in anul 2016, asfaltul s-a crapat la cateva luni dupa lucrare, acum sunt numai cratere pe toata lungimea ei, nici macar nu se mai plombeaza gropile, trotuarele s-au desprins, crapat si apoi rupt in bucati. Multumim partidului mult iubit, poate la urmatoarele alegeri se vor trezi Cumpanenii, daca nu somn usor si gura mica, avem ce am votat.
15
0
O mai fote barcaru pe miha??
3
0
Ca PSDisti sunt afaceristi preferati de Gaju asta nu surprinde pe nimeni daca lucrarea nu era facuta de oameni PSDeului atunci da,dar nu conteaza localnici din Cumpana ii dau credit total primaritei lor.Sa fie sanatosi.
5
0
In Mangalia, Str. Callatis Bl. MG 31-29, cand daramati garajele domn primar? Cat mai stam cu tigania in fata blocurilor? Jumatate din ele sunt pe post de magazii, de ani buni n-au mai intrat masini acolo! S-a umflat asfaltul de nici usile nu se mai deschid! Alte doua sunt pe post de ateliere, n-au nicio treaba cu parcarea masinilor. Domnule primar, ati spus ca veti face din Mangalia un oras frumos, civilizat, fara garaje, fara maghernite, constructii inestetice etc. Va rugam treceti la treaba si faceti ce-ati promis pentru ca Mangalia sa arate ca un oras European nu unul balcanic ca acum.
1
0
Nu conteaza cu cine face dar macar sa faca
2
4
Muie PSD-ului
8
0
gandire inapoiata ! primarul gestioneaza banul public si trebuie sa faca chiar daca nu vrea .chiar daca fura .....nupoate fura chiar tot !
0
0
Inca trebuie sa multumim , partidului X sau Y , fiindca face ceva intr-o comuna ?
8
0
Esti cumva un pui de PSD-ist? Ce conteaza cine e primar intr-o localitate, datoria lui e sa te scoata din glod, sa-ti faca strazile, iluminatul public etc. nu sa faca nepotisme cu alti constructori care pupa in fund PSD. Si pun pariu ca un contract semnat cu primaria pentru asa executie nu e 2 lei.
9
0
daca nu era madame gaju si psd erati si acum in glod mucles nu aveti dreptul sa ridicati capul din pamant mucles
3
21
Ne-au intors in anii '90.Fac ce vor!
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369