REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Primăria Hârșova, informații cu privire la CARDUL SOCIAL PASS

Primăria Hârșova, informații cu privire la CARDUL SOCIAL PASS

Replica API 18 noiembrie 2020 | 00:00 1465

Primăria Hârșova aduce în atenția locuitorilor informații utile cu privire la Cardul Social Pass sau tichetele sociale pe suport electronic. Acestea reprezintă instrumentul prin care Guvernul Romaniei sprijină categoriile cele mai defavorizate de persoane, asigurându-le o masă caldă.

În același timp, acest program vine și în sprijinul comercianților ce dețin localuri în care se prepară mâncare, prin efectul pe care aceste tichete le au. Practic, afacerile de profil primesc clienți noi care, cel mai probabil, nu ar fi ajuns în aceste localuri.

Ce sunt tichetele ?

Un sprijin din partea Guvernului României prin Programul Operational Ajutorare a Persoanelor Defavorizate cofinantat prin Fondul de Ajutor European pentru cele mai Defavorizate Persoane

ce asigură masă caldă în fiecare lună, pentru aproximativ 300.000 de persoane din categorii sociale defavorizate. Tichetele sunt emise si distribuite numai pe suport electronic.

Ce valoare au și cum se pot folosi ?

Valoarea nominală a unui tichet este de 180 lei/lună.

Acestă valoare nu este impozabilă iar valabilitatea tichetului social pe suport electronic este de 1 an de la data alimentaria acestuia pe suportul electronic.

Unde se pot folosi ?

Aceste tichete pot fi folosite doar la unitățile afiliate care au încheiat un contract/ protocol/acord cu unitatea emitenta pentru acest tip de tichete.

Cine distribuie tichetele ?

Partenerii Guvernului în acest proiect sunt Prefectura și Autoritatile Administrației publice locale. Ei întocmesc listele cu destinatarii finali, le certifică eligibilitatea pentru a beneficia de tichete și se ocupă cu distribuirea acestora.

Cine sunt destinatarii acestor tichete ?

Există două categorii de persoane defavorizate ce sunt eligibile pentru aceste tichete:

1. Persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei lunar), în vârstă de 75 de ani împliniți sau mai mult.

2. Persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales monoparentale.

Unde pot beneficia de masă caldă ?

Destinatarii finali pot utiliza tichetele sociale în rețeaua unităților affiliate cu care emitentii au incheiat contracte in acest scop. Mai jos, poți afla rețeaua de parteneri.

Dată fiind situația actuală provocată de coranavirus, cardurile pot fi utilizate și în situația livrărilor de hrană la domiciliu, cu condiția ca cel care livreaza să facă parte din unitățile afiliate, menționate mai sus.

Atenție! De pe aceste carduri nu se pot extrage bani în numerar și nu se poate acorda rest, în numerar. Vânzarea acestor carduri este strict interzisă!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102