REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Primăria, în acţiune: demolează construcţiile aflate în paragină pe plaja Modern

Primăria, în acţiune: demolează construcţiile aflate în paragină pe plaja Modern

Replica API 4 august 2016 | 22:50 210

În sfârşit!

În sfârşit!

În sfârşit, Primăria Constanţa demolează construcţiile aflate în paragină pe plaja Modern! Este vorba despre toboganul care stă să se prăbuşească, câteva unităţi abandonate care, în trecut, au funcţionat ca şi terase, toalete şi duşuri - toate vor dispărea în câteva luni. Primăria Constanţa a demarat procedurile pentru „lucrări de demolare a unor active amplasate pe plaja Modern inclusiv proiectarea în vederea demolării“, contract în valoare de 225.500 lei fără TVA.

„Din analiza efectuată de expertul tehnic asupra structurii obiectivelor situate pe plaja Modern , ce aparţin Primăriei Municipiului Constanţa, rezultă că acestea au suferit avarii importante pe durata de viaţă până în prezent (de la începutul anilor 1960) a căror înlăturare este costisitoare, iar rezultatul ce s-ar obţine prin reparaţii este îndoielnic. Decizia optimă de intervenţie în cazul obiectivelor menţionate este cea de eliberare a amplasamentului prin demolarea construcţiilor, evacuarea materialelor depozitate şi a materialelor rezultate după dezafectarea acestora şi valorificarea superioară a amplasamentului“, se arată în caietul de sarcini. Ofertele de participare vor fi transmise în original la Primăria municipiului Constanţa, până pe data de 5 august. Suprafaţa totală a activelor ce urmează a fi demolate este de 3.168,11 mp, din care: pavilion A, pavilion B şi fostul Solar - 1.374,39 mp; tobogan acvatic - 1.793,72 mp.

Construcţiile vizate

Pavilionul A este amplasat la baza taluzului de pe latura de Sud a perimetrului exterior al plajei Modern. Are o formă alungită şi este orientat cu latura lungă paralelă cu baza taluzului. Este compus din staţie de pompare, zonă de duşuri şi WC, vestiare. Pavilionul B este amplasat la baza taluzului de pe latura de vest a perimetrului exterior al plajei Modern. Este compus din staţie de pompare cu bazin îngropat, post de transformare şi vestiare. Solarul are o suprafaţă dreptunghiulară descoperită, împrejmuită pe trei laturi cu prefabricat, astupate cu panouri de diferite culori. Vestitul tobogan care, în urmă cu mulţi ani, era asaltat de constănţeni, este o construcţie metalică alcătuită din două porţiuni: una având 11 stâlpi metalici, iar cealaltă - şase stâlpi metalici, pe care sunt fixate console metalice care susţin jgheabul cu apă. Cele două jgheaburi se varsă într-un bazin cu apă descoperit, având adâncimea de un metru.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614